hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > NEBİLERİN SONUNCUSU MUHAMMED PEYGAMBER > Peygamberlik özellikleri

Seçenekler Stil
Alt 26. October 2008, 11:47 PM   #1
islamci
Katılımcı Üye

Tesekkür: 5
8 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18
islamci is on a distinguished road

Alıntı:
horasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
-- Hz. Muhammed yeryüzünün en büyük düşünürüdür. O okuma bilmiyordu diyenler bence yanılıyorlar. Tüm ilimlerin kendisinde gizli olan bir Peygamber okuma yazma bilmez mi ?

-- Kuran-ı Azimüşan'da geçen ayetler batınidir..
nasıl yani peygamber tüm ilimleri biliyor muydu? hangi ayetten bahsediyorsun kardeş. hangisinde bu yazıyor ?

ayetler batınidir derken neyi kasteddin? açar mısın?
islamci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27. October 2008, 05:50 PM   #2
horasan
Yeni Üye

Tesekkür: 1
7 Mesajina 11 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
horasan will become famous soon enoughhorasan will become famous soon enough

Alıntı:
islamci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
nasıl yani peygamber tüm ilimleri biliyor muydu? hangi ayetten bahsediyorsun kardeş. hangisinde bu yazıyor ?

ayetler batınidir derken neyi kasteddin? açar mısın?
''Oku''

''Rabbin Adıyla Oku''

''O İnsanı Kan Pıhtısından Yarattı''

-- Sayın İslamcı; Allah al şu kalemi okumaya-yazmaya başla der mi ? Veya bu kalem den maksat nedir ?

-- ''VELEKAD KERREMNA BENİ ADEMDE'' ===) ''Biz İnsanı En şerefli olarak yarattık''

-- Okunacak en büyük kitap insandır. Çünkü Nesimi Hazretleri buyuruyor ;

Mende Sığar İki Cihan
Men Bu Cihana Sığmazam..

-- Sayın İslamcı, Tanrı kendini hangi mekanda gizledi ? Unutulmamalıdır ki ''Alem Adem içinde, Adem de Alem İçindedir'' Bu manayı anlamak için batıni yani iç anlamları bilmek lazımdır..

-- Allah kendi ruhundan üfledi; Allah'ın ruhu nedir ? Allah Allah'tan başka veya kendinden başka bir şey üfler mi ?

-- Hz. Muhammed Yeryüzüne gelmiş en YÜCE bilgindir, tüm peygamberlerin Sultanıdır. En mükemmel dinin en mükemmel temsilcisidir.

Kalem Suresi Ayet 4 ; ''Ya Muhammed şüphesiz sen çok yüksek bir ahlak üzerindesin''..

-- Sayın İslamcı; Okuma yazma bilen her insan sırra vakıf olamamıştır. Okumaktan mana kişinin hakkı bilmesidir..

Elif Elif bilmektir
Elif Kendin Bilmektir
Sen Kendin Bilmezsen
Elif Beyhude Emektir

OKUMAKTAN MANA NE
KİŞİ HAKKI BİLMEKTİR
SEN ELİF DERSİN HOCA
ANLAMI NE DEMEKTİR
horasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27. October 2008, 09:26 PM   #3
islamci
Katılımcı Üye

Alıntı:
Hz. Muhammed Yeryüzüne gelmiş en YÜCE bilgindir, tüm peygamberlerin Sultanıdır.
bi ayrımcılık seziyorum bu sözlerden. bi ayırma var bi üstünlük taslama var.

Alıntı:
Kalem Suresi Ayet 4 ; ''Ya Muhammed şüphesiz sen çok yüksek bir ahlak üzerindesin''..
ahlak =bilgi midir? kuranda sen yüce bir ahlak üzeresin buyuruyor.

öncelikle şunu belirtmeliyimki yani şu ayetleri belirteyim

De ki: "Allah dilemedikçe ben kendime bir zarar verme ve bir fayda sağlama gücüne sahip değilim. Eğer ben gaybı biliyor olsaydım daha çok hayır elde etmek isterdim ve bana kötülük dokunmazdı. Ben inanan bir kavim için sadece bir uyarıcı ve bir müjdeciyim." (araf 188)

De ki: "Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır' demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size Ben bir meleğim' de demiyorum. Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum." De ki: "Görmeyenle gören bir olur mu? Siz hiç düşünmez misiniz?" (enam 50)

De ki: "Ben türedi bir peygamber değilim.Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. Ben sâdece bana vahyedilene uyarım. Ben sâdece apaçık bir uyarıcıyım." (ahkaf 9)

bu ayetler gözünden kaçmış olabilir diye tekrar bir hatırlatma yapayım dedim horasan kardeş.
Alt 28. October 2008, 04:07 PM   #4
horasan
Yeni Üye

Tesekkür: 1
7 Mesajina 11 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
horasan will become famous soon enoughhorasan will become famous soon enough

Alıntı:
islamci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bi ayrımcılık seziyorum bu sözlerden. bi ayırma var bi üstünlük taslama var.
.
-- En mükemmel din İslam'dır.Bu yüzden en mükemmel peygamber Hz. Muhammed'dir.. Bunu Hz. İsa'da söyledi, Hz. Adem de söyledi..Evet ayırıyorum, Hz. Muhammed gönlümde yatan peygamberdir. Ama bu demek değildir; Hz. İsa'yı ayırıyorum herzaman söylerim İsa Ruhullullah.. Musa Kelamullah derim.. Bunda bir sakınca yoktur..

Alıntı:
ahlak =bilgi midir? kuranda sen yüce bir ahlak üzeresin buyuruyor.
-- Bunu Peygamberin üstünlüğünden dolayı söyledim. Bilgi'yi getiren ahlaktır. Yani ilahi ilimlerin kaynağı yüksek ahlaktır.

Alıntı:
De ki: "Allah dilemedikçe ben kendime bir zarar verme ve bir fayda sağlama gücüne sahip değilim. Eğer ben gaybı biliyor olsaydım daha çok hayır elde etmek isterdim ve bana kötülük dokunmazdı. Ben inanan bir kavim için sadece bir uyarıcı ve bir müjdeciyim."
''Benim diğer Peygamberlerden üstünlüğüm fakirliğimdir'' Hz. Muhammed..

Ahkaf Suresi Ayet 9 ; Ben İlk Gönderilern Peygamber değilim.

Müslümanların Peygamberi, Hz. Muhammed bütün peygamberlerden üstün olduğuna, pegamberimizin yardımcısında tüm vasilerden üstün olduğuna inanıyorum.. ''En son'' , en mükemmel'', ''en üstün'' sözcükleri makamları göstermektedir..

-- Her peygamberin kendine has üstünlükleri vardır.Nuh Peygamber uzun ömrü ile, Musa Peygamber, konuşması, asa'sı ve elinin beyaz olması ile, Süleyman Peygamber saltanatı ile, İsa Peygamber liderliği , büyüklükleri ile beraber iradet başlarını Hz. Muhammed'in kapısına izzet kapısına koyup, ''Ya Rabbim Beni Muhammed Ümmetinden Kıl'' buyurmuşlardır. Nitekim Kuran-ı Azimüşan da yine Ahzap Suresi Ayet 33'te ehlibeyt'in tertemiz ve masum olduğuna işaret etmiş yine Nisa Suresi Ayet 59 da ;

Ey İnananlar; Tanrıya, ''Peygamber'e'' itaat edin. Ve size emir verenlere de...

-- Sizin verdiğiniz ayetler; Münafık, müşriklere, inancını tam olarak yerleştirmeyenlere söylenmiş ayetlerdir. İyi bilinmelidir ki ''alçakgönüllü, hoşgörülü ve asla büyüklük taslamadan ancak yüceliği ispat edebilirsiniz..

-- Hz. Muhammed Tanrı'dan büyük değildir..Yine sizin verdiğiniz ayetlerde ancak bir ilahi gücün yansıması ile kudret bulunulacağından bahsediliyor..
horasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28. October 2008, 10:19 PM   #5
islamci
Katılımcı Üye

Alıntı:
-- En mükemmel din İslam'dır.Bu yüzden en mükemmel peygamber Hz. Muhammed'dir.. Bunu Hz. İsa'da söyledi, Hz. Adem de söyledi..Evet ayırıyorum, Hz. Muhammed gönlümde yatan peygamberdir. Ama bu demek değildir; Hz. İsa'yı ayırıyorum herzaman söylerim İsa Ruhullullah.. Musa Kelamullah derim.. Bunda bir sakınca yoktur..
bu sözlerinle beni şaşırtıyorsun horasan kardeş. sanki kitaptan ve içeriğinden haberin yokmuş gibi konuşuyorsun. en mükemmel din islamdırda tamam o amenna. ama islamı sadece hz.muhammed (s.a.v.) savunmadıki... diğer peygamberlerde aynı şeyi savundu bu yüzden islamda yani müslümanlıkta yani kuranda bu yüzden isimleri geçiyor. yani onlarda müslüman onlarda muhammedin emrettiğini ve tebliğ ettiğini tebliğ ettiler. din ayrımı neden oldu? aynı mezhep ayrılığı gibi oldu? kitabın içeriğini değiştirdiler bu yüzden herkes kafasına göre kitap oluşturdu. bu yüzden herkesin kendine göre dini oldu. aynı mezhepler ve mezhep ayrılıkları gibi.

kitapta ne buyurur biliyor musun yada haberin var mı? haberin yoksa yazayım.

İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. İçlerinden, Allah'ın konuştukları vardır. Bir kısmının da derecelerini yükseltmiştir. Meryemoğlu İsa'ya ise açık deliller verdik ve onu Ruhu'l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Eğer Allah dileseydi, bunların arkasından gelen (millet)ler, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, birbirlerini öldürmezlerdi. Fakat ayrılığa düştüler. Onlardan inananlar da vardı, inkar edenler de. Yine Allah dileseydi, birbirlerini öldürmezlerdi. Lakin Allah dilediğini yapar. (bakara 253)

Allah'a ve peygamberlerine iman edenler ve onlardan hiçbirini diğerlerinden ayırmayanlara gelince, işte onlara Allah mükafatlarını verecektir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. (nisa 152)

yani biz üstün kılmış olabiliriz kimine fazla yük kimine az yük yüklemiş kimini daha üstün yaratmış olabiliriz diyor ayette ama siz hiçbirini diğerinden ayırt etmeyin diyor. biz böyle davrananlara mükafat veririz buyuruyor. yani aslolan tüm peygamberlere eşit davranmak hiçbirini diğerinden ayırt etmemek amaç. nisa 152 ayet böyle buyuruyor.

Bookmarks

Etiketler
okur, rasülüllah`ın, yazarlığı