![]() |
![]() |
#11 |
Uzman Üye
Tesekkür: 328
166 Mesajina 472 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]()
Konuyu biraz dağıtacak belki,ama genede paylaşmak istiyorum.
Cemaat'ler ve tarikat lerde kişiler arasında bir takım söylentiler çok dolaşır. Yani konuyu açarsam ; mesela peygamberimizin kişilere rüyada veya normalde görünmesi,bir takım olağanüstü olaylar çok söylenir. Bunlar belki doğrudur,belkide kişileri o guruba bağlamak için söylenen sözlerdir. Mesela bir örnek ; Cemaatin bir otel organizasyonuna gitmişdik,2 gece 3 gün süren bir organizasyondu bu. Burada geceleri teheccüde kalkıldı,gündüzleri namazlar cemaatle kılındı. Konuşmacılar geldi,konuşuldu anlatıldı,dinlenildi vs vs Fakat bir ara ; teheccüd namazlarında birilerinin namaz kılma esnasında,otel'in mescidinin vaaz verilen yerinde,peygamberimizi gördüğü söylentisi söylenmeye başladı. Bu organizasyonun doğruluğu kişilerce onaylandı vs vs... En son otel'i terkedeceğimiz gün , konferans salonunda isteyenler görüşlerini,şikayetlerini,memnuniyetlerini bildirmek için değerlendirme yapabiliyordu. Ve kişiler çıkdı konuşdu,hatta bende çıkdım,memnun olduğumu,ömrümde ilk teheccüd namazımı bu mekanda kıldığımı söyledim. Biride şunu söyledi ; ağlamaklı bir halde; Ahh görseniz,aaah bir görseniz , şu an burada hz ömer,hz hamzalar, hz ali ler ahhh bir görseniz,hepsi şu an burada , görüyorum hepsi burada şu an , resululllah 'da burada , ve doğal olarak salonda ağlama sesleri birbiri ardına.... Sonrada gözümüzaydın tebrikleri konuşulmaya başlandı,çok şükürki , resulullah da yanımızda ve bu organizasyonu onaylıyor konuşmaları söylenmeye başlandı.... Uzun lafın kısası ; acaba hanif ler arasındada bu şekilde söylentiler varmı,bunlar hakkaten oluyormu ? Oluyorsa biz neden göremiyoruz ![]() svg... |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
cemaati, nur |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|