hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > DEVLET VE İDARE > Biat/İtaat sözü vermek

Seçenekler Stil
Alt 28. August 2012, 01:40 PM   #1
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
zina konusunda ise, evet toplum içerisinde yapılan cezalıktır. Ancak gizli yapılan da zina kategorisinde ise o da günahtır ve şahidi, delili varsa cealıktırç 4 delil yeterli olur. Yusuf peygamber ile efendisinin zinası gizli olacaktı ama yine de Allah katında çirkin bir iş olarak değerlendirildi. zina: sıkışmak manasında. Evlilik dışı olan ve sonunda kendine ve çevreye zarar verecek fiildir. bebek olduğunda gizlenemeyecek ve gerçekten büyük sorunlara sebep olacaktır. Bebek olmazsa kişilerin sadakatsızlığı ile sonuçlanacaktır v.s. örnekleri çoğaltmak mümkün.
Birbirlerinin örtüsü olan ve ilişkilerinden dolayı kınanmayacak olan EŞLER haricinde herkesin cinsel münasebeti zinadır. ALlah neslin bu şekilde türemesi için, canlılığın devamı için ona dayanılmaz bir haz vermiştir. Ancak 2 damla hormon ile birkaç beyin sinyalinin ötesini düşünen ve libidolarına hakim olanlar göreceklerdir ki; bu konuda aşırılığa kaçmak (küfürlü argo kelimelerde bile kullanmak) pislikten başka birşey değildir. Gerçekten çirkin bir iştir.
Ama bahsettiğin konuyu şöyle yorumluyorum, toplumsal birlik ve sevgiye en çok zarar veren zina ağır cezayı almalıdır. Bu da aşikar yapılanlarıdır. Toplum yapısını bugün televizyonlardan çok da güzel bozuyorlar. Belki yayınlar zina katogerisine girmiyor ama dikkat edin; zina yaptırmasa da yaklaştırıyor. Zaten bize de emrolunan şey o işe yaklaşmamamızdır.
Zina konusunda bu kadar güzel yaklaşımlarda bulunan biri olarak, zina cezasını nasıl anlayamıyorsun, neden kabul edemiyorsun bunu anlamak güç oluyor.

Sopayı çağdaşmı bulmuyorsun, batılılar karşısında komik duruma düşeceğinimi sanıyorsun?

selamlar
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24. August 2012, 05:10 AM   #2
galipyetkin
Uzman Üye

Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Şerait - Şeriat - Din başlıklı yazımdan bir pasaj aktarıyorum

........... Allah’ın vahyi indirerek, iyinin kötünün tanımını yaptığı, yolları açıkladığı, güzel ve çirkin ahlâkı tanımladığı, adalet ve merhameti överek bunun ilkelerini verdiği emir ve önerilerinin toplamının bilimsel adı ŞERaİTtir.

Doğru imanı da içermesine rağmen daha ziyade hak olan dinin hak olan ''sosyo ekonomi politiğinin'' sınırlarının çizilip, ilkelerinin verildiği Allah’ın insana teklifinin kendisine ŞERiAT denilir.

İnsanın kapasitesi oranında ve önceki geleneklerinin kötülerinden arınıp yeni bir hayat seçmesine ve teklif edilene icabet ettiğini düşünerek ondan anladığını imanî ve amelî pratiğe geçirmesine/yaşam tarzı yapmasına DİN denilir. Zaten ŞERAİTin borç yükleyen niteliğine karşılık olarak din(Deyn), ödenmesi gereken borcu olduğunun bilincinde olmaktır. Bu anlamıyla din, insanın Vahiy’den anladığını, borcuna dâhil ettiği bir yol, bir kabuldür.
Zaman içinde toplumun sosyo ekonomik gelişmesi, bilgi birikimi ile ve ihtiyaç duyulduğunda yeniden ana kaynağa, bir yandan da zaman ve ihtiyaca bakıp, üzerinde iyice düşünülerek algılanabilecek içerikleri vardır. işte bu sosyo ekonomik içerikler ŞERİATtir.
Ama muhafazakâr bunu kabul etmez veya böyle bir şeyi risk almak olarak düşündüğü için kolaycılığa sapar ve kendisine rivayet edilen sünneti esas alarak, maksatlara inmeden yoluna devam ettiği için, bir zaman gelir ki, bu hükümler(rivayet ve sünnetler) ölü hale gelir.
.......... velhasıl ŞERİAT, imani alanlar dışında ekonomik ve sosyal hayatın adalet üzere düzenlenmesidir. Peygamberin kişileri iman yönünden zorlama yetkisi yoktur, fakat şeriat/ekonomik ve sosyal yaşam bakımından zorlama, tedbir alma yetkisi vardır.

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Konu galipyetkin tarafından (12. May 2016 Saat 10:01 AM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29. August 2012, 04:21 PM   #3
Zinedov
Katılımcı Üye

Tesekkür: 46
28 Mesajina 56 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
Zinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud of

Şunu da ayrıca belirtmek isterim.

Kanunlar toplumların değişen durum ve özelliklerine göre belirlenir ve duruma göre değiştirilebilir. Kanunların amacı toplumun bireylerinin birlikte huzur içinde yaşamasıdır. İçinde yaşadığınız topluma bakıp da Kuran'ın fıkhi hükümlerinin tümünü içinde bulunduğunuz topluma uydurmaya çalışmanız beyhudedir. İlgili hükümler belli bir seviyeye gelmiş, belli bir toplumu ilgilendiren belli zamanlarda gelmiş hükümlerdir. Kanun hükümlerini masaya yatırıp eleştirebilir, olumlu olumsuz sonuçlarını tartışabilirsiniz. Mesela Türk kanunları halifeliğin kaldırılmasından sonra başka farklı farklı ülkelerden alınmıştır. Bu ülkelerin hükümlerinin topluma uymayanları zaman içinde değişmiştir. İlgili ülkenin hükümleri de zaman içinde koşullara göre değişmiştir. Bu değişim, topluma uygunluk kaçınılmazdır. Kuran'daki hükümlerin de hangi topluma ve hangi aşamada gönderildiğini unutmayın. Tepeden inme "baştan verilmiş" hükümler değildir. Allah ilerde o hükümleri vereceğini bilmiyor muydu? baştan neden göndermedi sizce? Peygamber hicret ettiğinde Medinenin fuhuş ve düzensizlik mekanı olduğunu biliyor muydunuz? Buna rağmen neden hükümler hemen inmedi?

Konu Zinedov tarafından (29. August 2012 Saat 04:33 PM ) değiştirilmiştir.
Zinedov isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30. August 2012, 12:38 AM   #4
Zinedov
Katılımcı Üye

Zinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud ofZinedov has much to be proud of

Ben yanıldığımı düşünmüyorum zira "fıtrat dini"nin ne dediğini anlayacak kadar insan evladıyım. Ayrıca söylediğim gibi detaylıca araştırdım. Ayrıca Allah'a tapıyorum mala veya paraya değil. Hırsıza ceza verilmemesini değil, hakettiğini verilmesini savunuyorum ve tabi Kurana(fıtrata/insanlığa) uygun şekilde. "Bir de mağdurun açısından bak" demişsiniz Fakat öyle baksam bile ben mal veya parayı kendime ait görmüyorum, onlara tapmıyorum ve ahiret inancı olmayan biri de değilim ki böyle bir cezayı hoş görecek kadar insanlıktan çıkayım? Allah vesilelerle verir, Allah vesilelerle alır. Ben dünyaya donsuz geldim. Mağdur mağdurluğunu bilsin, öfke nedeni ile aşırılığa kaçıp adaletten uzaklaşarak zalim olmasın. El kesmek ne demek ya? Ne içiyorsunuz siz? Eğer kaybetmekten korkacak kadar bağlandığınız paranız veya malınız varsa o sizin gözünüzü kör etmiş, basiretinizi bağlamış olabilir belki, aksi takdirde böyle düşünmeniz çok zor.

"Bir de benim haklı olduğumu düşünün" demişsiniz.
Eğer sizin ve iyice sapmış mezhepçilerin insanlıkdışı iddialarının aksi yönde kesin delilleri Kuran'dan, Arapçadan vb. elde etmiş olmasaydım Kuran'ı (Allahtan olduğunu) bir saniye bile düşünmeden reddederdim. Bu kadar da netim bu konuda.

"Allah aşırılığı emretmez. Allah hakkında bilmediğiniz şeyler mi söylüyorsunuz?"

Farzedinki yoksulluk yok. herkes iyi, refah bir yaşam. Fakat birileri zevk için hırsızlık yaptı. Tüm bunlara rağmen yine elini kesemezsiniz, kestirmem. Onun hakkını sonuna kadar savunurum tüm insan olmayanlara karşı. Bana Kuran bunu öğretti.

Allah'a gerçekten biraz güveniniz(iman x 2) varsa zaten YA O ÇALINAN BENİM ÇOCUKLARIMIN RIZKI İDİYSE vb. anlamsız sorular sormazsınız.

Konu Zinedov tarafından (30. August 2012 Saat 12:56 AM ) değiştirilmiştir.
Alt 30. August 2012, 01:07 AM   #5
aorskaya
Uzman Üye

Alıntı:
Zinedov Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben yanıldığımı düşünmüyorum zira "fıtrat dini"nin ne dediğini anlayacak kadar insan evladıyım. Ayrıca söylediğim gibi detaylıca araştırdım.
Ancak, her şeye rağmen yanılma ihtimaliniz var değimli? Bunu düşünün… “Ben yanılmam” diyebilirseniz, sizinle yazışmanın anlamıda kalmaz.

Alıntı:
Ayrıca Allah'a tapıyorum mala veya paraya değil. Hırsıza ceza verilmemesini değil, hakettiğini verilmesini savunuyorum ve tabi Kurana(fıtrata/insanlığa) uygun şekilde. "Bir de mağdurun açısından bak" demişsiniz Fakat öyle baksam bile ben mal veya parayı kendime ait görmüyorum, onlara tapmıyorum ve ahiret inancı olmayan biri de değilim ki böyle bir cezayı hoş görecek kadar insanlıktan çıkayım? Allah vesilelerle verir, Allah vesilelerle alır. Ben dünyaya donsuz geldim. Mağdurun mağdurluğunu bilsin zalim olmasın. El kesmek ne demek ya? Ne içiyorsunuz siz? Eğer kaybetmekten korkacak kadar bağlandığınız paranız veya malınız varsa o sizin gözünüzü kör etmiş, basiretinizi bağlamış olabilir belki, aksi takdirde böyle düşünmeniz çok zor.
Sadece siz Allah’a tapmıyorsunuz değilmi sevgili kardeşim?

Mağdurları örnekleyerek, birde mağdurun tarafından bak dememe, “para ve mal benim değildir” diyemi cevap verebiliyorsunuz?

Bilinçli Müslümanlar için tabiî ki doğru, ama o aracı kaybeden örnekteki mağdurların durumunu yeniden düşünmeniz gerekmezmi?

Üstelik, İslami yönetimin hırsızlığa gerek duyurmayan önlemleri, tedbirleri alma şartına rağmen hala, sizin insanlık anlayışınız sadece hırsızlık yapabilen içinmi olabilmektedir?

“El kesmek ne ya” demişsiniz… O kuran hükmü sevgili kardeşim, yani insanları yaratan rabbimizin kelamı, onun emridir…

Alıntı:
"Bir de benim haklı olduğumu düşünün" demişsiniz.
Eğer sizin ve iyice sapmış mezhepçilerin insanlıkdışı iddialarının aksi yönde kesin delilleri Kuran'dan, Arapçadan vb. elde etmiş olmasaydım Kuran'ı (Allahtan olduğunu) bir saniye bile düşünmeden reddederdim. Bu kadar da netim bu konuda.

"Allah aşırılığı emretmez. Allah hakkında bilmediğiniz şeyler mi söylüyorsunuz?"
Siz hala yanılmazlık egonuzu yenemedikçe bu sözünüz üzerine bir şey söylememe gerek kalmıyor!

Aşırılık, size göredir. Ya kuranı yanlış anladıysam diye bir küçük ihtimal bile bırakmayan birinin iddiasıdır. Yaratan rabbimizden daha iyisinimi bileceksiniz?

Alıntı:
Farzedinki yoksulluk yok. herkes iyi, refah bir yaşam. Fakat birileri zevk için hırsızlık yaptı. Tüm bunlara rağmen yine elini kesemezsiniz, kestirmem. Onun hakkını sonuna kadar savunurum tüm insan olmayanlara karşı. Bana Kuran bunu öğretti.

Allah'a gerçekten biraz güveniniz(iman x 2) varsa zaten YA O ÇALINAN BENİM ÇOCUKLARIMIN RIZKI İDİYSE vb. gibi sorular sormazsınız.
Akıl özürlü olmayan hiç kimse, refah içindeyken hırsızlık yapmaz. Tabi bir de “çalma hastalığı” olanlar var. Onlarda, hasta olduklarından ceza değil tedavi görmeleri gerekenlerdir. Çünkü, rabbimiz kimseye gücünün yetmediğini yüklemez.

Siz, kendinizi; “kuranı yanılmaz anlayanlardan” sandıkça mağduru bırakıp, hırsızın hakkını korumaya devam etmenizi normal bulurum.

Yeri gelmişken; bütün insanlar için, her zaman ve her yerde geçerli olacak şekilde hırsızlık için adil ceza olarak düşündüğünüzü yazabilirmisiniz?

Selamlar…
aorskaya

Not: kendi çalınan paralarım için iddia ettiğiniz gibi; "YA O ÇALINAN BENİM ÇOCUKLARIMIN RIZKI İDİYSE" diye düşünmem de sormam da... Ama, "kendini yanılmaz sanan sizin" bunu yapabileceğinize ihtimal versem yanlış olurmu?
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (6. September 2012)
Alt 30. August 2012, 01:13 AM   #6
Zinedov
Katılımcı Üye

Sevgili kardeşim boş boş konuşuyor ondan sonra da gelip "nereden emin olabilirsin ki" diye ekliyorsunuz. Size bilgi vereyim derken şaka yapmadım veya egomu tatmin etmedim. Ben de bilgiyi dışarıdan edindim, Allah verdi. Araştırmanız için gerekli şeyleri madde madde söyledim. Bilim nedir bilir misiniz? Sizin gibi metnii alıp üzerinde düşünerek felsefe yapıp "hangimiz haklı bilemeyiz" diyemeyeceğiniz kadar net sonuçlar verir. Hem hangimiz haklı bilemeyiz diyebiliyorsunuz hem de bir insanın elini kesmeyi göze alabiliyorsunuz. İnsanlığınıza ve adaletinize(!) şapka çıkarılır.

Bilimsellik demişken, size
1) Lisan bilgisinden bahsettim (Türkçe arapça)
2) Arapçadan bahsettim
3) hukuktan bahsettim
4) Kuran içindeki çelişkilerden bahsettim
5) Mantıksal çelişkilerden bahsettim
6) En son insanlıktan bahsettim

Siz insanlık kısmına takıldınız. Onu boşverin madem bilimsel bir araştırmaya girin. Yanılabileceğinizi bu konuda uzmana danışmamış ve uzmanlığı olmayan biri olarak SİZ düşünün. Arapça bilen birini bulun ve hukuktan anlayan biri daha bulun birlikte oturun düşünün o ayetten el kesilmesine dair KANUN HÜKMÜ ÇIKARMAK MÜMKÜN MÜ DEĞİL Mİ hep birlikte bakın. Boş boş yazmadan önce bunları yapın her bilgiye oturup kafa yorarak ulaşamazsınız özellikle bilimsellik ve İNSANLIK söz konusuysa...

En büyük zorluk "bildiğini sanan cahil"e bir şey anlatmaktır derlerdi doğruymuş. Başka konularda ve Kuran genelinde bilgili bir insan olsanız da bu herkesin uzmanlık alanı olmayan spesifik konuda cahilliğinizi kabul edip uzman yardımı almanız gerek dediğim gibi Arapça bilenden ve hukuk bilenden. Bu konu üzerinde yıllarca düşünmüş olmanız veya ateistlerle tartışmalar yapmış olmanız sizi bu konuda uzman yapamaz.

Yoksa ileride tıbba da el atar, "Kuran şifadır" ayetini delil göstererek ebced hesabı ile bir takım rakamlar çıkarıp "falanca sureyi şu kadar okursan baş/kıç ağrısına iyi gelir" gibi hurafeler de uydurmaya başlarsınız. Dikkat edin.

Bu arada normalde kimseyle böyle uzun tartışmam, konuyu uzatmamın sebebi ise sizin diğer yazılarınızdan dolayı bu konuyu çözebilecek kapasitede ve anlayışta olduğunuzu umuyor olmam. özel uzmanlık gerektiren her konuda olması gerektiği gibi bu konuyu da işin Ehline danışın.

Konu Zinedov tarafından (30. August 2012 Saat 01:25 AM ) değiştirilmiştir.
Alt 30. August 2012, 01:30 AM   #7
aorskaya
Uzman Üye

Alıntı:
4) Kuran içindeki çelişkilerden bahsettim

Siz insanlık kısmına takıldınız.

En büyük zorluk "bildiğini sanan cahil"e bir şey anlatmaktır derlerdi doğruymuş.

Başka konularda ve Kuran genelinde bilgili bir insan olsanız da bu herkesin uzmanlık alanı olmayan spesifik konuda cahilliğinizi kabul edip uzman yardımı almanız gerek dediğim gibi Arapça bilenden ve hukuk bilenden. Bu konu üzerinde yıllarca düşünmüş olmanız veya ateistlerle tartışmalar yapmış olmanız sizi bu konuda uzman yapamaz.
Diğer iddialarınıza sonra cevap verilebilirse de şu yazdığınız;
"4) Kuran içindeki çelişkilerden bahsettim"
şeklindeki ifadeyi söyleyen birine, hemen yazının aştındaki;
"En büyük zorluk "bildiğini sanan cahil"e bir şey anlatmaktır derlerdi doğruymuş." nitelemesini size yapmak gerekmezmi?

Kuranda çelişki olduğunu iddia eden bir müslümanla karşı karşıyamıyım yani?

Eğer, durum buysa, bütün yazdıklarımı dikkate almayın sevgili kardeşim...

selamlar
aorskaya
Alt 30. August 2012, 01:33 AM   #8
Zinedov
Katılımcı Üye

Alıntı:
aorskaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Diğer iddialarınıza sonra cevap verilebilirse de şu yazdığınız;
"4) Kuran içindeki çelişkilerden bahsettim"
şeklindeki ifadeyi söyleyen birine, hemen yazının aştındaki;
"En büyük zorluk "bildiğini sanan cahil"e bir şey anlatmaktır derlerdi doğruymuş." nitelemesini size yapmak gerekmezmi?

Kuranda çelişki olduğunu iddia eden bir müslümanla karşı karşıyamıyım yani?

Eğer, durum buysa, bütün yazdıklarımı dikkate almayın sevgili kardeşim...

selamlar
aorskaya
Kuran'da çelişki olduğundan değil, ilgili ayeti sizin anladığınız şekilde YANİ MECAZ OLMAYAN ŞEKİLDE anlaşıldığında "Kuran bütünlüğünde oluşan çelişkiler"den bahsettim. Yani Kuran'ın çelişkisizliği benim size gerçeği göstermek için sunduğum 10'a yakın delilden sadece bir tanesi.

Konu Zinedov tarafından (30. August 2012 Saat 01:36 AM ) değiştirilmiştir.
Alt 30. August 2012, 01:49 AM   #9
aorskaya
Uzman Üye

Alıntı:
Kuran'da çelişki olduğundan değil, ilgili ayeti sizin anladığınız şekilde YANİ MECAZ OLMAYAN ŞEKİLDE anlaşıldığında "Kuran bütünlüğünde oluşan çelişkiler"den bahsettim. Yani Kuran'ın çelişkisizliği benim size gerçeği göstermek için sunduğum 10'a yakın delilden sadece bir tanesi.
Pekala, kuranda çelişki sözünüzü, ifade hatası, yada yazım hatası kabul edeceğim.

ANcak;
1-YANİ MECAZ OLMAYAN ŞEKİLDE anlaşıldığında "Kuran bütünlüğünde oluşan çelişkiler"den bahsettim. demişsiniz...

Şimdi, hırsızın elinin somut olarak kesilmesi halinde kurandaki hangi ayetlerle çeliştiğini yazabilirmisiniz?

2- Daha önce de sorduğum halde cevaplamadığınız; "bütün insanlar için geçerli olacak, her zaman değişmeden ve her yerde uygulanabilecek şekilde; hırsızlık için düşündüğünüz ceza nedir?" sorumu şimdi cevaplayabilirmisiniz?

selamlar...
aorskaya
Alt 30. August 2012, 02:22 AM   #10
Zinedov
Katılımcı Üye

Alıntı:
Pekala, kuranda çelişki sözünüzü, ifade hatası, yada yazım hatası kabul edeceğim.
Ben aksini söylemedikçe başka bir şansınız var mı? Bir insan ne diyorsa onu savunuyordur, savunduğu zırt pırt değişmez. Söyleneni yanlış anladıysanız veya ben kestirmeden ifade etmek için veya hatayla yanlış anlaşılabilecek şekilde ifade ettiysem anlamak için sorarsınız, doğrusunu öğrenirsiniz yukarıdaki gibi. Yani benim söylediklerimi, ben doğrusunu söylememe rağmen yanlış anlamaya devam ederek konunun gidişhatını benim üzerime çevirmeye çalışmayın, sizi daha önce ad hominem yapmamanız için uyarmıştım, tekrar uyarayım. Yukarıdaki mesajda böyle bir şey yapmadınız fakat "PEKALA, kabul edeceğim" deyişiniz buna meyilli olduğunuzu düşündürttü o yüzden tekrar uyardım.

Alıntı:
ANcak;
1-YANİ MECAZ OLMAYAN ŞEKİLDE anlaşıldığında "Kuran bütünlüğünde oluşan çelişkiler"den bahsettim. demişsiniz...

Şimdi, hırsızın elinin somut olarak kesilmesi halinde kurandaki hangi ayetlerle çeliştiğini yazabilirmisiniz?

2- Daha önce de sorduğum halde cevaplamadığınız; "bütün insanlar için geçerli olacak, her zaman değişmeden ve her yerde uygulanabilecek şekilde; hırsızlık için düşündüğünüz ceza nedir?" sorumu şimdi cevaplayabilirmisiniz?

selamlar...
aorskaya
Şimdi çıkacağım, daha önce verdiğim bilgi ve sorularda buna dair bir şeyler vardı. Ayrıca ek olarak KISAS ayeti de var. Kaybettiğiniz malınızın karşılığı ASLA EL olamaz. Daha sonra daha detaylı yazarım.

Ayrıca hukuki hükümLER çıkaramazsınız demiştim. hukuki hükümLER derken, çeşitli farklı OLASI hırsızlık senaryoları üretip üzerinlerinde düşünün.

Size şu kadar emin söylüyorum: Şeriat(!) ile yönetilen bir ülkede hırsızlık suçu ile suçlansam, eğer kendimi savunma hakkı verilirse sadece Kuran ayetleri ile üzerimde iddia edilen cezanın infaz edilemeyeceğine dair tüm BİLİRKİŞİLERİ ikna ederim. Ya cezam iptal edilir başka ceza verirler ya da sırf öncekilerin haksız yere ellerinin kesildiği ortaya çıkmasın diye ellerimi -haklı olduğumu tam ikna olmuş olarak bilmelerine rağmen- keserler. Size bu yüzden bu konuda düşünmeniz değil uzman yardımı alarak araştırmanız gerektiğinizi söylüyorum, benim bu konuda en ufak şüphem yok çünkü tüm "susturucu kanıtlar" konuya gerekli önemi verip araştırana veriliyor. Araştırın lütfen.

Sizin gibi Kuran bütününe hakim insanların bile bu konuda yanılabildiklerini gördükten sonra bu konuda tüm susturucu delillerin ayrıntılı şekilde sıralandığı detaylı bir yazı yazmaya karar verdim. Allah izin verirse en kısa zamanda yazacağım. Selamlar.

Konu Zinedov tarafından (30. August 2012 Saat 02:54 AM ) değiştirilmiştir.
Zinedov Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (6. September 2012)

Bookmarks

Etiketler
korkar, müslüman, neden, nedir, şeriat, şeriattan

Seçenekler
Stil