![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 30
72 Mesajina 144 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
sayın gerçekhanif KAFANIZDAKİ ŞÜPHELERİ DEĞİL,
ŞÜPHE NEDİR ONU YAZAR MISINIZ, Ayrıca kuranda şüpheye yer yoktur....şüphe eden kişi şüphe eddiğine İMAN EDEMEZ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 145
77 Mesajina 151 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
sorum ![]() Soru : 3-Hac bugün yapıldığı gibi mi yapılıyordu ? Kur'anda açık açık bu ibadetler neden anlatılmamış ? Eğer anlatılmış diyorsanız bu forum sitesinde bunları niye tartışıyoruz ? soru : Bana göre helal olan sana göre neden haram oluyor ? 100 çeşit mezhep görüşü neden var ? Doğru 100 tane olmaz .Tektir.Hangisi doğru ,yada hangi imam yanılmış ? Eğer namaz oruç hac bugün kü şekliyle diyorsanız peki yapılan bunca ibadetten sonra neden hiç bir şey değişmiyor ? Yapılan ibadetler insanları neden kötülüklerden alıkoyamıyor ? Bunca ibadet yapılıyor neticesi boş gözüküyor.Yani namaz kılanla kılmayan eşit gözüküyor.Ben kılmıyorum.Ama kılanın benden hiçbir üstünlüğü yok.Aksine kılmayan bir çok insan kılandan daha erdemli yaşıyor .Bunu bana izah edermisiniz ? bu nasıl oluyor.? Ben şimdi bu ibadetlerin bugünkü şekliyle olmadığına şüphe ediyorum.Ya kur'an yanlış çevrildi.Yada yapılan ibadetlerde yanlışlık var.Bunlardan biri doğru.selam ile. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Koskoca bir Ibrahim peygamber Rabbine "Bana ölüleri nasil canlandirdigini göster, inanmadigimdan degil, kalbim tam ikna olsun " diye dilekte bulunuyor.
Koskoca bir Musa peygamber Rabbine " Bana kendini göster" diyor. Tüm bunlari okuyup duruyoruz ayetlerde, neden hic önemsiz sayilan bir insan herhangi bir soruda bulundugu zaman, mesela: Kur'an'i kim yazmistir? neden hata sayiliyor? Herkesin bir sorma hakki yokmu? Sorarak ve arastirarak ulasilir cevaplara. Haramdir, günahtir diyerek dilimizin ucuna kadar gelen sorulari cekindigimizden dolayi aciga vuramiyacak olursak bir nevi iki yüzlü yada korkak bir insan sayilmazmiyiz? Kim yasaklayabilir soru sormalari, soru sormanin haddi hesabi mi olur? Almanlarda bir ata sözü var: Aptal soru olamaz, cevabin aptali olur... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
kuranın, yazarı |
|
|