![]() |
|
|
#11 | ||
|
Uzman Üye
Tesekkür: 627
164 Mesajina 386 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili FEDAKARADAM kardeşim;
Göstermek istediğim noktayı atlamışsın o yüzden konuya farklı bir açıdan tekrar dikkatini çekmek istiyorum. Bu "Allaha ortak koşan" müşrikler HERŞEYİ Allahın yarattığını ve putlarının yaratamadığını da biliyorlardı. Şu ayetler ONLAR için indirilmedi mi?: Alıntı:
Ben sana Kuran'da müşriklerle ilgili gösterilenlerden gördüğüm yanlışı söyleyeyim. Sen de söylediklerimi Kuran'dan araştır. Müşriklerin hatası birilerini Allaha yakın bilmek ve o birilerinden yardım ve şefaat ummak. Böyle umdukları için onlara özel saygıda kusur göstermemek, "özel" ihtimam göstermek. İşte şirk buna deniyor. Müşriklerin hiçbirisi Allaha saygıda kusur etmezler, her şeyi onun yarattığını bilirler, diğerlerinin yaratamadıklarını bilirler ve Allahtan yüce kimseyi görmezlerdi. Fakat Allah diyor ki yardımı yalnız benden isteyin, duayı yalnız bana edin, şefaati yalnız benden umun,isteyin. Yani bu amaçlarla yaptığınız her şeyi Allaha özgüleyin. Çünkü herşeyin sahibi (hatta medet umulanların da sahibi) o ve birinci elden istemek gibisi yoktur. Alıntı:
FEDAKARADAM kardeşim müşrikleri hem Kuran'dan hem tarihten bir araştırmanı rica ediyorum. Cahiliye devri şiirlerine ulaşmaya çalış. Müşrik ne demek onu da araştır. Sen hiç bir insanın ağaç veya taş heykel yapıp da "bu benim Tanrım" demesini aklın alıyor mu? Bu kadar salak insan olabilir mi? Kendi yaptığın bir nevi senin yarattığın bir şeye güç atfeder misin? Zaten müşrikler de öyle yapmamışlar. Putlar müşriklerin Allaha ortak koştukları güçleri, varlıkları temsil etmeleri için sadece birer "sembol". Üzerinde Muhammed yazısı olan hediyelik bir porselenin "Muhammed peygamberi temsil ettiğini" düşünmek ve ona sahip olduğu düşünülen bir takım tanrısal güçlerden (dirilik, şefaat, işitme vb.) dolayı kutsallık atfetmek gibi bir davranış bu. Örneğin peygamberimizden kalan hırkayı taksim meydanına korunmasız olarak bıraksan nasıl görüntüler oluşacağını düşün. Kısacası yeri gelir bir porselen tabak put olur, yeri gelir bir hırka, yeri gelir kara bir taş. Eğer söylediklerime kuru kuru itiraz etmeden önce bir araştırırsan hem gerçek tevhidin ne olduğunu görür hem de Cbbeli ve onun gibilere neden müşrik dediğimizi anlarsın zira bu bizim onlara taktığımız lakaplar değil "kitab"a göre "tanım"ları. Konu Anonymous tarafından (10. November 2011 Saat 01:04 AM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
| Bookmarks |
| Etiketler |
| beylere, gündelik, hanım, hayat, mezhepçi, tavsiyeleri |
|
|