hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > DEVLET VE İDARE > Biat/İtaat sözü vermek

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 29. August 2012, 10:42 AM   #1
bartsimpson
Super Moderator
 
bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2012
Mesajlar: 963
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of
Standart

Alıntı:
aorskaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili zinedov,
Kuran; ilişki sonrası olabilecek çocukların, sahiplenilmesi, soyunun belirliliği, onların beslenme, korunma ve topluma kazandırılması için eğitimleri dahil sorumluluklarının alınması için zinanın kapalı kapılar ardında olanı da dahil hepsini yasaklar. Toplumun gözü önünde yapılmayanlara göz yummaz.

Gayrimeşru ilişkilerin sonuçlarıda takdir edersinki sadece tarafları bağlamaz. Bu ilişki sonrası olabilecek 3. tarafıda ilgilendirir.

Bunlar üzerinde düşünürseniz, bunların doğruluğunu anlayacağınızı sanıyorum.

Kuranda, zina cezasına gelince, başka yoruma ihtiyaç bırakmayacak şekilde 100 vuruş vardır. 100 vuruş zaten toplumun şahitliğinde olacağı için ayrıca bir kınama icat etmek gereği de yoktur.

Ayrıca, sopa yerine toplumsal kınama nasıl olacaktır. Örneğin bizim toplumda; adım başı homoseksüle, travestilere, fahişelere alışmış kimselere, bunları kınama ilanı yaparsak her halde kahkahalara sebep oluruz değilmi?

Bu olmasa bile, zinayı normal gören kimselerin gerçekten kınandığında utanıp, zinayı bırakacaklarını garanti edebilecek varmıdır?

Kurandakinden başka çözüm, sadece spekülasyon olacaktır.

saygılarımla...
aorskaya
Üstadım homoseksüle, travestilere, fahişelere alışmış kimseleri kınamayı boşverin...

Terörden onbinlerce vatan evladı ölüyor devletin ve hükümetin yaptığı tekşey "terörü kınıyoruz" mesajı... herhalde terörü kınayarak yokeden tek ülke olacağız.

100 değil bence 1000 sopayı bunların bellerine bellerine vurmak gerek ki bir daha doğrulup "kınayamasınlar"
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29. August 2012, 01:06 PM   #2
aorskaya
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 933
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough
Standart

Alıntı:
bartsimpson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Üstadım homoseksüle, travestilere, fahişelere alışmış kimseleri kınamayı boşverin...

Terörden onbinlerce vatan evladı ölüyor devletin ve hükümetin yaptığı tekşey "terörü kınıyoruz" mesajı... herhalde terörü kınayarak yokeden tek ülke olacağız.

100 değil bence 1000 sopayı bunların bellerine bellerine vurmak gerek ki bir daha doğrulup "kınayamasınlar"
Sevgili kareşim bart,

Konu biraz dinden kayıp siyasi alana giriyormuş gibi görünse de her yaşam biçimi bir din olduğundan, yine bu sözlerinizi değerlendirmemiz dinin gereği olacaktır.

Adına ister laik demokratik cumhuriyet, isterse başka şey densin; insan icadı sistemlerin hiçbirisi insanların hepsini kucaklayacak adalaette sosyo-ekonomik olamazlar.

Mutlaka, kapitalizm, materyalizm veya başka izmlerin güdümüne girerler. İşte, ülkemizde de aslında kapitalizmin baskın unsurları yüzünden, insanlar arasındaki sosyal bağlar yok olmaya başladığından, terör gibi bir organizasyonu bile ciddi olarak yok etmek için biraraya gelinemez.

Çünkü; kapital, emperyal güçler, aslında bunun yok edilmesini istemezler... Çok büyük çıkarlar vardır bu konuda, terör biterse çıkarlarıda biterki, emperyal, kapital yapı buna göz yummaz.

Ayrıca;

Bu arada, kapitali kuvvetli olan kimselerin terörü çok da (kendilerini bizzat tehdit etme aşamasına gelmedikçe) dert etmediklerini görürsün. Örneğin, 33 askerin katledildiği bir baskın gecesinde veya ertesinde İstanbulun meşhur eğlence mekanlarında çok büyük eğlence partileri olduğunu garipsediğimi hatırlıyorum.

Bir tarafta, barlarda pavyonlarda eğlenmekten yorgun düşen kesim ile diğer tarafta pazarların bitmesinden sonra atılan sebze ve meyve toplayanların, utandığı için karanlıklarda, çöplerden ekmek toplayan kimselerin arasındaki dengeyi bu sistemler kurabilirmi? Kuramazlar ve bu nedenle de ortak değerler yerine ayrışmalar da keskinleşerek parçalanmalar geç te olsa kaçınılmaz olur.

İşte, mümkün olsa da gerçekten kuran hükümlerinden oluşan ilahi sisteme göre yaşama ortamı yaratılabilse! Ancak; gerek kuranı terk eden rivayetler (atalar) dini yaşayanların ve gerekse kuranı gerçekliğinden uzak anlamaya çalışan modernistlerin yüzünden, bu mümkün görünmemektedir. Ama, imkansız da değilse de o sistemi görenlerden olamayacak kimseler olarak, demokrasinin yine kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Kısaca idealine sahip olma imkanımız yoksa, kötüler içinden en az kötüyü seçmek gerekir...

saygılarımla...
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (29. August 2012 Saat 01:09 PM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
bartsimpson (31. August 2012)
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
korkar, müslüman, neden, nedir, şeriat, şeriattan


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Hanifler - Kuran odaklı gerçek din islam