![]() |
|
|
|
|
#1 | |
|
Katılımcı Üye
Tesekkür: 46
28 Mesajina 56 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Eğitim öğretim salattır(kapsamındadır) FAKAT Salat yalnızca eğitim ve öğretim değildir. İSLAM(barış ve esenlik) tesisi amacıyla ilgili herhangi bir konuyu karara bağlamak için yapılan her türlü toplantı ve eyleme de salat denir. Ya da önceden verilmiş bir kararın hutbe gibi Bir DEVLET duyurusu esnasında duyurulması İÇİN TOPLANILMASI da salat kapsamındadır. Bu kararları duyup gerekçelerini anlayan insanlar SECDE etmiş olurlar. Tıpkı bir şehre girerken o şehrin kendine has yasalarına "secde ederek" girmek gibi. Ayrıca eğitimde de ikna olmak anlamında secde olabilir. Çünkü yere kapanmak secde değildir. Kuran'da yere kapanmayı ifade eden tamamen farklı bir kelime var zaten ve yere kapanmanın ifade edilmesinin gerektiği yerlerde hep bu kelimeyle ifade edilmiştir. Örnek İsra 109. Ayetlerde savaş anı yoktur, normal bir günde peygambere suikast amaçlı baskın tehlikesi vardır. Dikkat ederseniz orada yazanların emredildiği tek zaman peygamberin onların arasında bulunduğu zamandır. Salatta olanların yanında silah olması da bu yüzden. İkiye bölünmelerinin sebebi ise hepsinin bir arada bulunmalarının hepsi için hayati tehlike oluşturabilmesidir.
www.facebook.com/zinedov Konu Zinedov tarafından (10. September 2012 Saat 07:53 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| cikarmayin, tahlikû, zirhinizi |
|
|