![]() |
|
|
#11 | |
|
Katılımcı Üye
Tesekkür: 5
17 Mesajina 19 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
doğru firavunun ordusunu boğan sudur suyu yönlendiren ona ol diyen kimdir denizde kuru bir yol açıp daha sonra kapatması için hz musa'ya o izni o emri veren kimdir cevabı sanırım oku dediğiniz ayette var 1. ve lekad : ve andolsun 2. evhaynâ : vahyettik 3. ilâ mûsâ : Musa'ya 4. en esri : yürümek, yürümesi 5. bi ibâdî : kullarım ile 6. fadrib (fe ıdrib) : sonra vur 7. lehum : onlar için, onlara 8. tarîkan : tarîk, bir yol 9. fî el bahri : denizde 10. yebesen : kuru 11. lâ tehâfu : korkma 12. dereken : arkadan yetişerek 13. ve lâ tahşâ : ve endişelenme bir önceki mesajınızda ise “ هلاكHelâk” sözcüğü “değişime, yıkıma uğramak, bozulmak, düşmek” demektir. (Lisanü’l-Arab, c.9, s. 118-121) Genel olarak zannedildiği gibi bu sözcük “yok olmak” anlamına gelmez." demişsiniz aynen katılıyorum ben zaten tamamen yok olmaktan bahsetmiyorum bir ordunun yıkıma uğraması bozguna uğraması düşmesi herkeste ne akla getiriryorsa bendede aynı şeyi aklıma getiriyor bakın ayette allah ne diyor 1. in-nâ : muhakkak ki biz 2. erselnâ : biz gönderdik 3. aleyhim : onların üzerine 4. sayhaten : sayha, korkunç ses dalgası 5. vâhideten : bir, tek 6. fe : böylece 7. kânû : onlar oldular 8. ke heşîmi : kuru ot gibi 9. el muhteziri : döküntü halinde, ufalanmış yok olmadılar ama "onlar kuru ot gibi olduar" ve bunu yapan kahhar'dır selam'dır cabbar'dır mütekebbir'dir kısaca abicim allah'tır Konu nacikocak tarafından (27. September 2012 Saat 07:35 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
| Bookmarks |
| Etiketler |
| allah, biliyor, çok, rivayetçiler |
|
|