![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
selam
kendi melekelerine; “…halife var edeceğini” söylemesi gibi mantıksız bir durum ortaya çıkar...(aorskaya) ne kadar tuhaf dimi, tıpkı "kendi yarattığı aciz, koşulsuz şartsız itaat etmesi gereken, kendisiyle birebir muhatab emirErlerinle muhabbet etme ihtiyacı duyması hatta fikir danışması" gibi... Daha sonra, melekelerinin, yani güçlerinin, “rabbimizi hem şükürlerle yüceltmesi ve hem de bozgunluk çıkaracak birine gerek olmadığı” gibi rabbimize itirazında aynı tutarsızlık yeniden baş gösterir...(aorskaya) tuhaflık devam ediyor, bu söz onlara ait "laa ilme lenaa illaa maa allemtenaa.../ bize ne öğrettiysen o, başka bir bilgimiz yok..." ve bu söz gereğince öncesinde rableri "oturup yeryüzünde bunları şunları yapabilecek niyette bir adem yaratacağım" demiş olmalı kendilerine çünkü ademin dünyada neler yapabileceklerinden kesin bir şekilde eminler/bilgi sahibiler/haberdarlar ama buarada "kaale innii a lemu maa laa taa lemuune.../ sizin bilmediğinizi bildiğim kesin.." denmiş kendilerine, yani bilgilendirme eksik... ve onlar/kendisiyle birebir muhatab koşulsuz şartsız itaatte olmaları gereken emirErleri anlaşılmaz bir cürretle sanki yönetim kurulu misali ve sanki yaratıcı birşeyden anlamaz da ne olacağını bilip kestiremez misali akıl vermişler... iyide neden bütün bu muhabbet... Son olarakta, rabbimizin kendi melekerine, yani kendi kudretine, kendi gücüne; “ben sizin bilmediklerinizi bilirim” deme durumu ortaya çıkarki, bu sıradan birinin dahi akıllıca bulmayacağı şeydir...(aorskaya) onu da anlamıyorum, bu emirErleri/harici görünmez varlıklar neden yönetim kurulu pozisyonunda herşeyden haberdar, neden emirErlerine bunları açıklama gereği duymuş, bu muhabbete girmiş ne gereği var Allah ın koşulsuz şartsız itaatte olmaları gerekenlere şunu yapın demeleri kafi bilgi sahibi olmalarını istemesine ne gerek var.... Çünkü, Allah’a düşman olanların, onun yaptıklarına, yapacaklarına dost olmalarını beklemek saftiriklik olur...(aorskaya) iyide, aynı şeyi emirErleri/harici görünmez varlıklar için düşünmekte öyle olur.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Sevgili Fers, Burada, rabbimizin ayetlerinden anladıklarımızı yazıyoruz. Sizin, yazdığım, ileri sürdüğüm düşüncelerime ilişkin itirazınızı, kendi anlatımınızı delilleriyle yapmanız gerekirken, sanki bir romandaki yazıları tartışıyormuş gibi olayı basite indirgemenize şaşırıyorum. Yukarıdaki yazımda; Rabbimizin meleklerle muhabbet ettiği havasını veren hiçbir kısım olmadığı ve aslında, kendi güçleri ile konuşmayacağını çok iyi bildiğiniz halde, yine de savunmak için bu yönteme başvurmanız gerçekten çok ilginç. KISSALARI MUHABBET DİYE NİTELEMEK ÜZERİNDE BİRAZ DÜŞÜNÜN LÜTFEN… Yazımda; "samimi olarak incelersen, muhabbet veya akıl alma durumunu değil, melekte olsalar bilmediklerinin olacaklarının anlatıldığını" söylemeye çalıştığımı görürsün. Alıntı:
Yani melekler, insan konusunda bilgi sahibiler. Ancak, bozgunculuk yapabilecek birine, (kendileri her halde hamd etmekteyken) secde etmelerinin istenmesinin sebebini anlamaya, öğrenmeye çalışmaktalar. İşte, burada rabbimiz yine , meleklerin bilmediklerinin olduğunu bizlere bu kıssa ile anlatmaktadır. Melekler, insanın bozgun çıkarabileceğini bilmekteler. Ama yine aynı insanlardan, peygamberler, Salih kullar çıkabileceğini ise yorumlayamıyor olmalılarki, “sizin bilmediklerinizi ben bilirim” dersi, öğüdü verilmektedir. Alıntı:
Nitekim, rabbimizde, soruları için ceza vermek yerine, her şeyi bilemeyeceklerini söylüyor. Alıntı:
Sonuç olarak, kuran ayetlerinden, rabbimizin kelamından konuştuğumuzun bilinç ve ciddiyetiyle konular hakkında görüş alış verişi yapılmasını dilerim. Saygılarımla… aorskaya Konu aorskaya tarafından (8. October 2012 Saat 08:58 PM ) değiştirilmiştir. |
||||
![]() |
![]() |
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | hakikat_yolcusu (9. October 2012) |
![]() |
#3 | |||
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
ne gücü arkadaşım nedir bu güç kuvvet muhabbeti harry potter dan bahsetmiyoruz, buna cevabı az önce verdim... demişsinde; Melek kavramını, rabbimizin gücü kuvveti olarak kabul eden ve ona göre açıklamalarda bulunan bir kardeşimizin yazısına verdiğim cevaba aşağıdaki eleştirel yazıyı siz yazmadınızmı? Alıntı:
Neden, önceden nereden çıktığını bilmediğiniz halde, öğrenmeden de yazımı tenkit ettinizki? Tam anlamadan, düşünmeden yazdığınızımı kabul edelim sizinle ilgili olarak… Halbuki, güzel yazılarınıza tanık olan birisi olarak bunun doğru olmayacağını düşünüyorum. Alıntı:
Dolayısıyla, bu soruyu yazınızı yazmadan önce sormanız gerekmekteydi. Ancak, şimdi de sorulsa, sanırım ilgili kardeşlerim, bu sorunuzu cevaplayacaklardır. Selamlar aorskaya Konu aorskaya tarafından (10. October 2012 Saat 09:20 AM ) değiştirilmiştir. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
isimlendirilmesi, kavramı, melek |
|
|