![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
selam
araf/10 ve lekad mekkennaakum fiil ardı.../ sizi yerleştirdik yeryüzünde... araf/11 ve lekad halaknaakum.../ sizi yarattık/takdir ettik... kulnaa lil melaaiketiscuduu li aademe.../ adem için secde edin dedik... fe seceduu illaa ibliise.../ iblis haricindekiler secdede lem yekun mines saacidiine.../ iblis secde edenlerden olmadı... sad/26 yaa daavuudu innaa cealnaake haliifeten fiil ardı fahkum beynen naasi bil hakkı.../ insanlar arasında gerçek ile karar vermesi için halife tayin edilen davud... bakara/30 innii caailun fiil ardı haliifeten.../ yeryüzünde halife tayin edecek olan... davud gibi ademden önce de yeryüzünde birileri olsa gerek... yeryüzüne yerleştirilen "siz" kimse adem de o dur... davud neyse adem de o dur... bakara/31 kaale enbiuunii bi esmaai haaulaai in kuntum sadikiine.../ "sözü doğru olanlar iseler esmayı haber vermesi istenenler" melekler mi... onların doğru dışında söz söyleme ihtimalleri de mi var... bakara/33 ve a lemu maa tubduune ve maa kuntum tektumuune.../ "ve maa kuntum tektumuune" bu sır saklayanlar kim... melekler mi, onlar sır da mı saklıyor Allahtan... ve alleme aademel esmaae kullehaa.../ ademe öğretilen esma... kullehaa.../ onun hepsi... ne olabilir bu "el esmaae kullehaa" acaba davud da biliyor muydu bunları, bağlantısı var mı.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
isimlendirilmesi, kavramı, melek |
|
|