hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Melekler'e İman > Meleklerin Durumu

Seçenekler Stil
Alt 10. October 2012, 10:10 AM   #1
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
pramid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Allaha hizmetkar muamelesi yapar gibi "şükürler olsun" diyeceğimize; verdiği mallardan infak ederek hamdimizi gösterelim ki şükrün göstergesi olsun."

Ne kadar azdır şükreden.
Allah'ın selamı üzerinize olsun.

Sevgili kardeşim,

1-Bu yazının muhatabı olarak yazılarımı almanıza sebep nedir?
2-Sanki, bunun aksini iddia eden bir yazımımı gördün?

Asli konulara cevaplarınızı verdikten sonra, aslında olmadığı halde iddia ediliyormuş gibi böyle yazmaya sizi hangi psikoloji yönlendiriyor, bunun üzerinde düşünebilirmisiniz lütfen?

Şunu unutmayın, insanın en zayıf anı, kendisine en çok güvendiği, her şeyi bildiğini sandığı andır.

Siz de bilerek yada bilmeyerek, insanları, muhataplarınızı kategorize ederek, onlara ders verecek nitelemelerde bulunma yanlışına düşmeyin.

Ben şahsen, bırakın sizi, buradaki her kardeşimden din konusunda bir şeyler öğrenebileceksem, hepsine yenik düşmeye razıyım. Bu nedenle, şahsi nitelemeler yerine, şahsi sorgulamalr yerine, kim olduklarına bakmadan bana doğru ve mantıklı gelen neler sundukları ile ilgilenirim.

Din ciddi olgudur, şahsi kapışmalara zaman harcanmadan, alabildiğimiz kadarını almayı uygun buluyor ve herkese de öneriyorum.

Şimdi, yeniden yazınıza dönersek; elbette, her müslümanın; canı gönülden, yapabildiği en üst seviyede infaklarda bulunmasını tartışmasız doğru buluyorum. İnfak imkanına sahip olmakla birlikte, sadece kuru kuruya şükürlerde bulunanların kazanımda olacaklarına inanmaları kendilerini kandırmaktan öte bir şey olmaz.

Hem infak başta olmak üzere, yapabildiğini yapmak, hem de şükredebilmek, hamd edebilmek inşallah her daim becerebildiğimiz şeyler olması dileklerimle...

saygılarımla,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
isimlendirilmesi, kavramı, melek