![]() |
|
![]() |
#1 | ||
Uzman Üye
Tesekkür: 191
556 Mesajina 1.179 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sen bir yerde öğretmen misin?
Alıntı:
Nebi öldü. Gerisin geri o ölür yada öldürülürse eski dininnize geri mi döneceksiniz. Ayrıca nebinin hanımları ile evlenmekte yasak. Aaa nebinin eşleri annelerimizde öldü. Sizler kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını görmezden gelip muhammedi erbab ve ilah edinmemizi isitiyorsunuz. (ki sizlerde farkında değilsiniz. Tıpkı hiristiyanların isayı ilahlaştırdığı gibi. Onlarda lord demekte siz efendi) Bunu yapmayacağız. Ölmüş nebi benim için arkadaştır. Ki o yer içer ... çarşılarda gezerdi. Beşerdi ama Allahdan haberler veren bir beşer. Kendisine ne yapılacağını bilmeyen bir beşer. Şeytanlarınızı kovun ve Ondan Allaha sığının. Biraz Kuran bilgisi aldık diyede böbürlenmeyin. Her bilenin üzerinde bir bilen vardır. Kafanızı da kaldırıp yürümeyin unutmayın ki ne dağların boylarını geçemezsiniz. Alıntı:
Sen önce m-l-k kelime grameri ile tevilini istediğim yazıya cevap ver. Bizler sadece kitaba çağırırız. Sen i se eski dinimize çağırıyorsun. Hiddetimiz bu yüzden. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]()
Sevgili piramid kardeşim,
Benim ünvanımın ne önemi vardır? Sizin yada buradaki bütün kardeşlerimizin ünvanlarının ne önemi vardırda daha önce uyardığım halde yine ısrarla kişilerin kimlikleri üzerinden bir yerlere varmaya çalışıyorsunuz. Konular, herhangi bir bilimsel alanda tartışılsa, belli oranda bu sorunuz haklı olabilir ama, kim ne yaparsa yapsın islam olmak zorunda ise, islam yani din konusunda bu tip sorular son derece gereksiz olmaktadır. Ben, din konusunda, fikrin kimden geldiğine bakmam. Benim bildiğimden daha akıllıca, mantıklıca ve kurana da uygun gelirse, benimkini bırakıp onu alır, ona göre yaşamımı düzenlemeye çalışırım. Bana göre doğru, herkese aittir, kimde görülürse (imansızlar dahil) alınmalıdır, yanlış sahibine aittir, kimde görülürse kaçılmalıdır. Bu anlayışla devam etmeye çalışacağım ve şahsi soruları cevaplamayacağım. selamlar... aorskaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Sen gerçekten yazındaki yöneltmeyi, kendini herkesten dışlayan yaklaşımını göremiyorsan aşağıya alıntılıyorum. Sizler kuranı hicap kabul edin ve rabbinizin ilhamlarına uyun; şeytanların vahyetmesinden de Rabbinize sığının. Büyük fontlarla yazılan ve kırmızıya boyanan kısımlarda, siz kendinizi dışladığınızı görebiliyormusunuz? Sizin aynı guruba girmeye ihtiyacınız yokmudur? selamlar aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
yukarıda kırmızıya boyadığım altı çizili yazılarınızdaki iddialarınıza delil olarak, her hangi bir yazımdan alıntı yapabilirmisiniz? Bunlar, hiç bir şekilde bırakın dillendirmeyi, en ufak bir şekilde dahi aklıma gelmeyen, gelse de hemen terkedeceğim hususlar iken, benim gibi müslüman birine karşı nasıl çirkin sözlerdir? Ben size yakıştıramıyorum, siz nasıl kendinize yakıştırıyorsunuz anlamıyorum. Bundan sonra bari lütfen yapmayın. Sizin, değerli fikirlerinizden faydalanalım... selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | bartsimpson (12. October 2012) |
![]() |
#5 | ||
Uzman Üye
![]() Alıntı:
1- insancıklarının demişsiniz. sevgisiz kardeşim, ne demek insancık? İnsan yerine bile koymayan size daha nasıl hitap etmeliyim bilemez duruma düştüm. Siz, insan olarak kendinize gerçekten bu hitapları yakıştırıyorsanız benim artık diyecek bir şeyim kalmaz. 2- "Ayet yazıyorsunuz ama o da tahrifli. Ayıptır yapmayın." demişsiniz. Tahrif ettiğimi iddia ettiğiniz ayet, "ABESE SURESİ" dir. Bu sureyle ilgili olarak, sizinkinden farklı açıklamalarımı, yorumlarımı yaptım. Sizin gibi düşünmeyenleri, sizin tahrifle suçlamanız büyük haksızlıktır. Siz, Abese suresinin ilk ayetindeki, geçmiş zaman kipi nedeniyle, eleştirilenin muhammed peygamberimiz olmadığını anlama yanlışına düşüyorsunuz. Devamı ayetlerle bağını kurarsanız, peyagmberimiz olduğunu göreceksiniz. Ancak, yine de itirazınız varsa, benim yazımdan alıntılayarak, siz kendiniz onun yerine geçecek yazınızı yazın, ayetlerden delillerinizi koyun. Burada herkeste görsün, ona göre katılımlar olacaktır. Ama, artık "tahrif" yöneltmesi yapmayın. Ben sizi, anlayışınızı yanlış bulsam da hiç bu şekilde itham ediyormuyum? Hala, farklı düşünebilecek olanları kabul edin... Selamlar... aorskaya |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
arzı, hadislerin, kurana |
|
|