hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Melekler'e İman > Meleklerin Durumu

Seçenekler Stil
Alt 15. October 2012, 05:31 AM   #1
pramid
Uzman Üye

Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
pramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud of

Alıntı:
Kisinin, dunyanın, ayın, güneşin, evrenin işleyişi açısından malik oldugu seyler melekeleridir. Melik; ancak sahip oldukları varsa melik tir.
Yerçekimi bir melekedir, suyun ve havanın kaldırma kuvveti de.
Rüzgar bir melekedir, tohumları eken.
İnsana melekelerin iblis dışında tamamının itaati sözkonusudur. İblis ise Allah a isteristemez secdededir. O halde iblis nasıl secde emrine aykırı hareket edebilir? Ademe secde emri veren kim/ne? Rahman ne? Allah ne?
İblis düşmanımız bize secde etmeyen. İblis egomuz/sahtebenligimiz/sol yarımız/örtündüğümüz giydiğimiz elbisemiz.
Ya iblise/egona uyarsın ve vicdanı örtersin, adın olur örten
Ya vicdana uyarsın ve barışık olursun onunla, adın olur barış sahibi
Ya da dindar gibi görünüp-nasıl dindar görünülür sorusunun yanıtı buyuk bir icattır- aslında vicdanına hiç uymazsın adın olur münafık.
Her an, her zaman, her medeniyet, her dil ve her coğrafyada geçerli tek din budur. Bu Allah ın fıtratıdır, dinde zaten fıtrat dinidir lakin çokları bihaber...(Rum 30)
Melek bahsinde kendi bakış açımla gördüğümü yazdım, düsüncelerim sadece beni bağlar. En dogrusunu bilen Allahtır. İhtiyaçsız olan Allahtır. Benim ise onun rahmetine ihtiyacım var.
Aslında melek konusunda ki algı kişinin kendini geliştirmişliği ile ilgilidir. İlimden nasibi olanların bakışları ve saptamaları ne güzel.

Rabbim ilminizi artırsın
pramid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15. October 2012, 03:16 PM   #2
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
pramid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında melek konusunda ki algı kişinin kendini geliştirmişliği ile ilgilidir. İlimden nasibi olanların bakışları ve saptamaları ne güzel.

Rabbim ilminizi artırsın
Kuran herkesin anlayacağı kolaylıkta ise (ki rabbimizin iddiasıdır), kişiler zorlanmadan kuranı okuduklarında ne anlıyorlarsa odur. Kuranın meleklerin geçtiği her ayetinde, "meleklerin (dolayısıyla, şeytan, cin ve iblisin de) ayrı birer yaratıklar olduğu" rahatlıkla anlaşılıyor. Bunu anlamak için ayrıca ilime gerek yoktur.

Ama, bazılarından üste çıkmak için, zorlama sonuçlar çıkarmaya ilim diyorsanız, şahsen ben o ilimden yoksun olduğumu kabul ediyor ve sizin ilmi saptamalarınıza katılmıyorum.

selamlar,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
isimlendirilmesi, kavramı, melek