![]() |
|
![]() |
#1 | |||||
Uzman Üye
Tesekkür: 191
556 Mesajina 1.179 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Kuranda ifade edilen "de ki" ifadeleri üzerine detaylıca düşünmeni isterim. Birde "sana ... soruyorlar. De ki" ifadesini... Esen kalın. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Peygamber sözleri kaynak nasıl olmaz! Evet senin gerçekten bunu anlayamaman büyük problem olmaktadır. Peygamber sözlerine iman etmeyenler iman etmemek için, yanında melek yada sadece melek gelmemesini mazeret olarak ileri sürerlerken, sen de peygamber sözü olan hadisleri kaynak kabul etmeyerek, peygambere iman etmemiş olmaktan suçlu duruma düştüğünü nasıl göremezsin? Yada, peygamberlere iman edilmesini gerektiren ayetleri anlayamıyormusun? "Nebi'nin yolunda şeytanlar vardır" demekle ne anlatmak istiyorsun? "Nebinin yolu yol değildir" demek istemiyorsundur. O halde dikkatli olunmalımı demek istiyorsun! selamlar, aorskaya |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Nebiler aynı zamanda resul değillermidir? Bunu tam olarak kavrayamıyormusun? Bizler resule güvenmek zorundayız. Onu ve sözleri ile uygulamalarını rabbimizin emri gereği kabul etmek durumundayız. "Birisi inanın dedi" derken, bunu diyenin rabbimiz olduğunu göz ardı demeyin. Peygamber bir konuda hüküm vermişse, iman edenler ona itiraz edemezler, kabul etmek zorundadırlar. Bunu gözardı etmeyin. selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Neden gözü kapalı inanalımki? Ayrıca, şeytanda olsa doğruyu söylüyorsa (ki, daha büyük yanlışa düşürmek için bazı konularda doğruları söyleyerek ardından yanlışı dikta etmeye çalışan şeytanlar çoktur) bu doğruyu alıp, yanlışlardan kaçmak gerekliliktir. Nebinin yolunda da, Allah'ın yolunda da şeytanlar vardır. Zaten bu konuda defalarca ikaz ediliriz. Önemli olan, şeytanı tanımak ve ne yapabileceğini, nasıl yaklaşabileceğini bilerek tedbirler almaktır. Hatta, bu konularda peygamber kıssalarında bunları detaylandıracaktım ama inatla uzatılan iddialar yüzünden tam olarak anlatma imkanı bulamadım. selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Defalarca anlattım. Hadis peygamberin sözüdür ve tanık olanlar iman etmek zorundadır, bu nedenle kaynaktır. Ancak, rivayet onun sözü olduğuna ilişkin sadece bir iddiadır. Bu nedenle hiç bir şekilde gerçekliği ispatlanamayacağından kaynak olarak kabul edilemez. Bunun neresini anlamıyorsunuz, ben de bunu anlayamıyorum. selamlar, aorskaya |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
arzı, hadislerin, kurana |
|
|