![]() |
|
![]() |
#1 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Buraya alıntıladığınız haber yada aktarmalar için kişisel görüşlerinizi yansıtan yorumlarınızı da ekleyebilirmisiniz? Bu sanırım buraya alma amacınıza daha uygun düşecektir. selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | sevginur (6. November 2012) |
![]() |
#2 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 477
198 Mesajina 387 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Vakitle alakalı problemim var zamanla hepsi olacak inşallah.. bu haberi eklerken biatın türkçe sözlük anlamına baktım. biat; 1. anlamı bir kimsenin egemenliğini tanıma. 2. anlamı tarih osmanlı İmparatorluğu'nda padişah öldüğünde tahta geçecek oğlunun devlet yönetimindeki etkili gruplarca kabul edilip onaylanması. 3-Biat, meşru İslam devletine ve devlet başkanına bağlı kalma sözleşmesi demektir. Bu günki , geçmişte ve cahiliye geleneklerinde siyasi , tasavufla ilgili her alanda görülebilir neye göre biat etmişler Yukarıdaki haber birbirilerine muhalefet ederken düşdükleri traji komik söylemleri ilginç geldi ..
De ki: “Ey kâfirler! Ben sizin taptıklarınıza tapmam/ Ben sizin yaptığınız ibâdeti yapmam. Siz de benim taptığıma tapıcı değilsiniz/ Siz de benim yaptığım ibâdeti yapmazsınız. Ve ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim/ Ben asla sizin yapmış olduğunuz ibâdeti yapıcı değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz/ Siz de benim yapmakta olduğum ibâdeti yapıcı değilsiniz. Sizin dininiz sadece sizin için, benim dinim de sadece benim içindir.” Kâfirûn Sûresi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
dünyadan, gelişmeler, güncel, haberler, sıcak, yurttan |
|
|