![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 191
556 Mesajina 1.179 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Rasul, deki ile başlardı. Din adına söz söyleme hakkı yoktu.
Vahye muhatap olanlarının duyduğu ile, bizim duyduğumuz aynı. O zikir korunmuştur. Yani her insanın Din adına duydukları aynı yani eşittir. Zira rabbimiz adildir. Kısacası aorskaya zihni alt yapının çek edilmeye ihitiyacı var. Biz aynı frekansta değiliz. |
![]() |
![]() |
pramid Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (6. November 2012) |
![]() |
#2 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
rasul de "deki" denilenleri yanıdakilere derdi, yanındakilerde resulun dediklerine iman ederlerdi, etmeleri gerekirdi. Rasule, sen diyorsun ama biz ayete bakacağız demeleri yasaktı, iman etme emri vardı... Hala anlaşılmıyorsa, aynı dili konuştuğumuzdan şüphelenmeye başlayacağım. Sen, hala kendini kusursuz gör, muhataplarını da zihini bozuk, akılsız, düşünemeyen, anlayamayan olarak görmeye devam edersen, kendi kafanda hep en büyük olursun ama gerçekte irtifa kaybediyorsundur bunu bil... İslami terbiye, müslüman mütevaziliğine ne oldu? Sizden bilgilenmeye çalışacak bir imansız olsa, itirazları olsa siz bu kafaylamı din anlatacaksınız?... selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman Üye
Tesekkür: 191
556 Mesajina 1.179 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Mucizeye iman etmemizi mi istiyorsun.
Geç oradan, hadi oradan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman Üye
![]()
Senin neye iman edeceğin, senden başkasını; eğer müslümansa, sadece sana bilgi aktaracak kadar ilgilendirir.
Bunun ötesinde neye iman edersen et, insanları ilgilendirmez... O, rabbimizle hesap gününde karşılaşacağın gerçekler olacaktır... Sen şimdi nereden geçersen geç... buyur her yol sana açık... selamlar, aorskaya Konu aorskaya tarafından (6. November 2012 Saat 05:59 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Uzman Üye
Tesekkür: 151
44 Mesajina 111 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Muhammed aleyjisselama izafe edilen mucizelerden biri
''1- Muhammed Aleyhisselâmın mucizelerinin en büyüğü Kur’ân-ı kerimdir.'' yanlışmı okudum Muhammed aleyhisselam elbetteki beşerdi.Uydurma hadislerle onu beşer üstü göstermelerinin doğru olmadığını biliyorum.Kuran peygamberimize indirilen en büyük mucizedir cümlesine bakarak aklımdan hep şu sorular geçti.. Diğer peygamberlere inen vahyler mucize olarak neden anılmamış kıssa olarak bilindi..? Mucize olarak musa aleyhisselam deniz yarılması ..vb..İbrahim aleyhisselam yakmayan ateş..vb bu olaylarda geçen hadiseler Allahın izniyle verilen mucize ise ;muhammed aleyhisselama indirilen kuran nasıl mucize olur ?.Sonunçta diğer peygamberlerde vahyi almıştı Muhammed aleyhiselam Allah tarafından yeni dini yaymak için indirilmiş ilahi mesajları insanlığa iletmişti.. Bakara 23. Ve eğer kulumuza indirdiğimizden kuşku içinde iseniz, haydi onun mislinden bir Sûre siz getirin, Allah'ın astlarından tüm tanıklarınızı da çağırın. Eğer doğru kimseler iseniz. halbuki bu ayette muhammed aleyhisselam'ın ağzından çıkan her sözün değil Kuranın kendisinin mucize olduğunu göstermiyormu gibi sorular aklıma geliyor 24. Sonra, eğer bunu yapmadıysanız ve asla yapamayacaksınız; öyleyse inkârcılar için hazırlanmış, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten korunun. 88. De ki: "Andolsun ki ins ve cinn [herkes], bu Kur'ân'ın bir benzerini getirmek üzere bir araya gelseler, birbirlerine yardımcı da olsalar, onun benzerini, kesinlikle getiremezler." Peygamber aleyhisselam'a indirilmiş vahyin kendisi hakikatın mucizesidir diyebilirmiyiz.. selamın en güzeliyle selamlar.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Degerli Aorskaya Kardesim, Resulün her agzindan cikana iman etmeleri gerekmezdi. Bir iki meseler olmustur savas aninda bir plan (kuyu kazma) uygulamasinda, hurma agaclarinin asilanmasinda vb. Sahabeler resule sormuslardir; bu VAHY mi yoksa senin kendi görüsün mü diye, sayet VAHY ise kayitsiz sartsiz itirazsiz kabul etmislerdir, sayet kendi sahsi bir görüsü idiyse sahabe kendi fikirlerini de sunmustur ve en uygun olan kabul edilmistir. Resulün her dedigine körü körüne uyup itaat etmis olsalardi, onlar resulü ilah edinmis olurlardi. VAHY'e evet, sahsi görüslerine herzaman icin evet denmemistir. Her VAHY de "deki" ile baslamamistir. Selam ve dua ile. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Resulun her dediğine iman edilip, tatbik edilmesi gerektiğini ösöylediğimi nereden çıkardın. Resul de olsa Muhammed bir insandır ve din/vahiy dışında, sadece insan olarak; vereceği kararlar, yapacağı şeyler ve söylediği sözler olmuştur. O halde, insan vasfına bağlı söylediği sözler iman edilmesi gerekenler olmayıp, örnek alınması gerekenler olabilirken, resul vasfı ile yani dinden konuştuğu sözlerine ise kayıtsız şartsız iman edilmesi gerektiğini her yerde söylemişimdir. Siz, bana lütfen, rsulün dinden yada din dışı olsada her söylediğine iman edilmelidir dediğim yazımı alıntılarmısınız! Ben, burada dediğimden farklı bir şeyi yazmış olamam, çünkü, bunun aksine inanmıyorum. Lütfen bakın, eğer böyle bir yazım varsa buraya alıntılayın, ben hatamı düzeltip, özür dileyeyim herkesten... Ancak, bulamazsanız, lütfen bu tür şeyler yazmışım gibi bir duruma beni düşürmeyin... selamlarımla... aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Degerli Kardesim Aorskaya,
sayet bir anlasmazliga yol actiysam özür dilerim, ben ya sizi yanlis anladim yahutta anlatmak istedigim yanlis bir anlasima yol acti. Kisacasi demek istedigim her ayet "de ki" diye baslamadigidir, bu yüzden sahabelerden ara sira "bu senin sahsi görüsün mü yoksa VAHY midir" diye soruldugu olmustur. Hepsi bu kadar. Selam, saygi, sevgi ve dua ile. Hayirli hafta sonlari dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
as’a, edilen, izafe, mucızeler, muhammed, sözde |
|
|