![]() |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Tesekkür: 0
1 Mesajina 2 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kuran’a inanıyoruz diyen insanlar tarafından görmezden gelinen ayetlerden biri de Maide Suresi 47 dir. Ve İncil ile hüküm verilmesi gerektiğini emreder…
Kuran’a göre İncil nedir? -İncil; Hz. İsa’nın benliği üzerine yazılı bir bilgi olarak Allah katından indirilmiştir… -Hz. İsa, kendisinde var olan İncil bilgisini; insanlara sözlü ve görsel olarak aktarmıştır… -İncil bilgisi, Hz. İsa’dan sonra gelen ve son peygamber olan Hz. Muhammet’e yazdırılmıştır… -Yazılı vahiy olarak İncil, Kuran içerisindedir... Kuran neyi emrediyor? MAİDE SURESİ 47- İncil bağlıları Allah’ın onda indirdiğiyle hükmetsinler. Peki, Kuran’ın bu emrine uyarak, İncil ile nasıl hüküm verilir? SAF SURESİ 6- Meryem oğlu İsa’nın da şöyle dediğini hatırla: “ey İsrail oğulları! Ben size Allah’ın resulüyüm. Elimdeki Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek olan Ahmet adındaki resulü müjdeleyici olarak gönderildim.” İncil: Tevrat’ı doğrulayan bir bilgidir… İncil: Hz. Muhammed’i ve ona indirilen Kuran’ı doğrulayan bir bilgidir… İncil ile hüküm vermek; Tevrat ve Kuran ile hüküm vermek demektir… İncil=Tevrat+Kuran=İslam KASAS SURESİ 49--De ki: Eğer doğru sözlü iseniz, Allah katından, bu ikisinden daha aydınlık bir kitap getirin de, ben ona uyayım. AHKAF SURESİ 29--Bir zaman, cinlerden bir topluluğu, Kuran’ı dinlemeleri için sana yöneltmiştik. Onu dinlemeye hazır hale geldiklerinde: “susup dinleyin!” dediler. Dinleme bitirilince de uyarıcılar olarak kendi toplumlarına döndüler. 30--Dediler ki: “ey toplumumuz! Biz; Musa’dan sonra indirilen, kendinden öncekini doğrulayan, hakka ve dosdoğru yola ileten bir kitap dinledik. Allah katından indirilen ve Allah’ın korumasında olan iki kitap vardır… Tevrat ve Kuran… |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
kurandaki, ıncil |
|
|