hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Melekler'e İman

Seçenekler Stil
Alt 20. November 2012, 09:50 AM   #1
pramid
Uzman Üye

Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
pramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud of

Aorskaya selamet, bizim zihni yapımız ile senin zihni yapın farklı. Üslüp sıkıntılı olduğu için tartışmanın bir anlamı yok.

Bilgileni sun. Ama lütfen dayatma. Çünkü senin sunduğun verileri bizler bir süre savunmuştuk. O bilgilerimiz bizim cehaletimizdendi.
pramid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20. November 2012, 09:59 AM   #2
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
pramid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aorskaya selamet, bizim zihni yapımız ile senin zihni yapın farklı. Üslüp sıkıntılı olduğu için tartışmanın bir anlamı yok.

Bilgileni sun. Ama lütfen dayatma. Çünkü senin sunduğun verileri bizler bir süre savunmuştuk. O bilgilerimiz bizim cehaletimizdendi.
Pes artık, Sen;

1- ya ne yazdığını bilmiyor,
2- ya yazdığın şeylerin ne anlama geldiğini bilmiyor,
3- yada ne yazılırsa yazılsın, ille de benim dediğim gibi şartlanmalara sahip ve seninle aynı düşünmeyenleri de cahil, medeniyetsiz ve dinden dönen yani mürted görebilen sağlıksız bir mantığın var.

Yukarıda hiç bir şey yapmamış edasıyla yazan kardeşim, bak bu söylediklerini ben senden önce en son ne zaman söylemişim!

Alıntı:
aorskaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili pramid,

Önceki yazında ne denli hatalı pozisyonlara düşen tavırlar sergileyerek yazdığına ilişkin görüşlerime hiç değinmeyen, başka bir yazı yazmışsın. Bu yazında da, yine benzer hatalar yer almakta ise de bunları göstermeden önce, konunun önemine dayanarak bir kere daha kısaca size hatırlatmada bulunmak istiyorum.

Burada yazışan taraflar, eğer müslümanlarsa; herkes kurandan görüşünü ortaya koyar ve okuyucularda bunu kendi akıllarıyla değerlendirip, kabul ve red hususunda kendi iradelerini kullanırlar.

Yazarlara düşen, görüşlerini aktarıp, kenara çekilmektir. Aksi halde, kişiyi etkilemek için, onun aklını kullanmasını engelleyecek küçük de olsa empozelerde bulunmak, kendine ve kişiye zararlı sonuçlar doğurur. Hatalı iseniz, diğer kimseyide akıl etmeden onu kabule yönlendirdiğiniz ve kabulunü sağladığınızda onunda hata yapmasına sebep olursunuz.

Bu nedenlerle;

1- Yazışmadaki karşı taraf için; "medeniyetsiz, arabi kafalı, dinden dönenler" şeklinde ithamlarda bulunma gibi yanlış huyları acilen terketmeniz,

2- Eğer doğruysanız, ortaya koyduğunuzla yetinip, bunu kabul için başkaca ek çabalara girmemek zorunda olduğunuzu bilmeniz,

3- Peygamberin tebliğ ve açıklama pratiğini kurandan anlamaya çalışarak, tebliğ edip, uyarıp, başkaca bir şey yapmamamız gerektiğini anlayabilmeyi,

becermeniz gerekiyor.

Bu yazılarımı, sizin yatıklarınızın açıklaması olarak söylediğimi iyi kavramanızı ve bundan böyle bu bilinçte yazılarınızı beklediğimi belirtmek isterim.

selamlar,
aorskaya
Ama, galiba bu huylarınız hiç değişemeyecek değilmi?

Rabbim şahittir, bana o yeter...

selamlar,
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20. November 2012, 11:10 AM   #3
pramid
Uzman Üye

Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
pramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud of

Hiç düşündün mü bu ortamda millet neden senin uslübundan şikayetçi.

Selam
pramid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20. November 2012, 12:04 PM   #4
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
Hiç düşündün mü bu ortamda millet neden senin uslübundan şikayetçi.

Selam
Çok düşündüm ve vardığım sonuç:

Kendilerinin akıllarını her şeyden üstün tutan kompleksli kimselerin, önce fikirler yerine sataşmalara başladıklarını, sonra da sataşmanın ötesinde;

Müslüman kimliğine bile bakmaksızın, "medeniyetsizlikle, mürtedlikle, maymunlukla vb." suçlayabildiklerini gördüm.

Eeee, fikirini bile ortaya koyup kenara çekilemeyen kimselerden bu yaklaşımlara zaten alışmıştım, burada da onların bir tezahürü olarak kabul ettim.

Ancak; az sayıda ve gerçekten samimi olarak yazışmada bulunan kardeşlerimden de gayel güzel yazışma ortamları yakalayabildim.

Buda adam olana yetiyor, yetmeli de... Çünkü, asıl rabbimizin vereceği karşılıktır, onun razılığıdır. Bunu sağlamaya çalışanlara selam olsun...

Saçma sapan, imansızların bile göstermedikleri pervasızlıkları gösterenleri ikaz edince, üsluptan şikayet etmekten başka ne yapılabilirki?

Dünyada insanlara hep iyi davransanda, adil olsanda, kendini insanların hizmetine adayarak yaşamını bitirsen de, diğer ilahları ilah kabul etmeyip, sadece Allah'a taparak yaşayamamışsan, seni bekleyen yeni mekan bellidir.

Alıntı:
... ayrıldığımız hususlar sizi adaletli olmaktan, iyilik yapmaktan, yakınlara bakmaktan ayırmıyor ise sorun yok. İstersen kaşar peynirine tap. Ben bu Allahın emrettiklerine bakıyorum.

"İyilik yapta, istersen peynire tap" diyen, bunu derken haddini aştığını görmeyen veya belkide umursamayan ve müslüman olduğunu iddia edene, müslümanlığın ilk ve en önemli şartının "LA İLAHE" yi kabul ederek, önce başka ilahlar olmadığını kabul etmesi, ondan sonra ise "İLLA ALLAH" diyerek sadece ALLAH'a tapılması ( iyilikleri yapmak şartıyla; kaşar peynirine veya başka şeylere değil) gerektiğini kavrayabilmesini söylemekten" daha fazla bir şey anlatmama gerek varmıdır acaba?

Şimdi sana tavsiyem;

Sen de bunları ve içinde bulunduğun durumu bir düşün...

selamlar,
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (20. November 2012 Saat 12:13 PM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
ayrı, değildir, insanın, kendi, melekesi, melekler, rabbimizin, vardır, yada, yaratıklardır