![]() |
|
|
|
|
#1 | |||||
|
Uzman Üye
Tesekkür: 19
41 Mesajina 61 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Selamlar;
Aorskaya kardeşim yazılarında kendine özgü, değişik bir bakış açın var, tanımlamalar öznel, geneli yansıtmıyor. Senin bu konudaki kişisel fikirlerini ben kabul etsem ne değişir? Varolan oturmuş, herkesin kabul ettiği, bildiği tarif değişir mi? Herkesin bildiği tarifi reddeder senin kafanda şekillendirmeye çalıştığın tarifi doğru kabul edersek, artık bilim adamları senin tarifindeki gibi mi hareket edecekler? Alıntı:
Anladığım kadarıyla sen bilim adamlarının hem bilimle uğraşarak Allahın yarattığı ayetleri okumasını hemde ikinci uzmanlık dalı olarak ilahiyatçı kimliğinin olmasını ve bu bilimden elde ettiği somut verileri ayrıca yorumlayarak dini bir bakış açısıyla mana vermesini bekliyorsun; yazdığı bilimsel makalelerde hem bilimsel sonuçları hemde ilahi manalarını anlayabildiği ölçüde değerlendirmesini istiyorsun; işte bu anladığım kadarıyla sana göre Mükemmel Bilim Adamıdır. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Aorskaya kardeşim madem cennet cehennem kavramlarını iyi anladın ve kimin cennetlik ve cehennemlik olabileceğini yeterince yorumlayabiliyorsun, bende sana bir tane sorayım. Firavun Cenneti hak etmek için ne yaptı da cennete sahipti? Biz firavunu yanlış mı tanıyoruz, yoksa takva sahibimiydi de cennet ve pınarları ele geçirmiş, nedir bu iş Aorskaya kardeşim ben anlayamadım, anlatabilirsen memnun olurum. Şuara 57; Fe ahracnâhum min cennâtin ve uyûn(uyûnin). Böylece Biz, onları (firavun ve kavmini) cennetlerden ve pınarlardan çıkardık. Ayrıca Hicr suresinin 45. Ayetine bakarsak kime cennet veriliyor; İnnel muttekîne fî cennâtin ve uyûn(uyûnin). Şüphesiz takva sahipleri, cennetler içinde ve pınarlar başındadır. Firavun nasıl geçtiyse cennet ve pınarların başına? |
|||||
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Kardeşim, yapmayın artık yahu? Allah'tan başka ilah olmadığını, Sadece Allah'ın ilah olduğunu, anlayıp kabul edemeyen, kabul edipte bunu yaşayarak göstermeyen biri, Tövbe etmeden ölürse; Asla cennete giremez. Buna böyle inanıp inanmadığınızı, bunun istisnası olabileceğini düşünüyorsanız onu söyleyin. Basit bir şeye bile doğrudan cevap vermediğiniz için konu ne kadar uzayıpt gitti yahu... Şimdi de cevap vermemişsiniz ve imansızların da cennete gidebileceğini ima eden aşağıda Firavun örneğinden bir soru yöneltmişsiniz! Alıntı:
Siz, bu firavun örneğini Cennet ve cehennem denen ve klasik anlamda ahiret hayatının geçeceği ebedi yerler olarak kabul etmiyormuydunuz? Size cevabımı sonra vermek üzere, önce buraya yazdığınız yazıyla, ne anladığınızı, hangi durumu kabul ettiğinizi, ahiret yurdu olup olmadığını anlatan yazınızı bekliyor, sonrasında yukarıdaki sorunuzun bendeki cevabını vereceğimi belirtiyorum. selamlar, aorskaya Konu aorskaya tarafından (27. November 2012 Saat 07:33 AM ) değiştirilmiştir. |
|||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| bilimi, çok, daha, kullanmak, İçin, İnsan, öldürmek |
|
|