![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
maide/89
it aamu aşereti mesaakiine/kısvetuhum/sıyaamu selaaseti eyyaamin/tahrııru rakabetin... on düşkünü yedirme/on düşkünü giydirme/üç gün sıyam/köle hürriyeti... mücadele/3,4 it amu sittiine miskiinen/siyaamu şehreyni mutetaabiayni/tahriiru rekabetin... altmış düşkünü yedirme/birbiri ardınca sıyaamu şehreyni/köle hürriyeti... birbirlerinin alternatifi ifadelerde ilk ayette on ikincisinde altmış, köle hürriyetleri sabit... sıyaamu selaaseti eyyaamin/siyaamu şehreyni mutetaabiayni...denk midir ali imran/41 kaale rabbic al lii aayeten, kaale aayetuke ellaa tukellimen naase selaasete eyyaamin illaa remzan.../ efendim bana alamet tayin et, senin alametin insanlara selaasete eyyaamin illaa remzan konuşmaman... meryem/10 kaale rabbic al lii aayeten, kaale aayetuke ellaa tukellimen naase selaase leyaalin seviyyen.../ efendim bana alamet tayin et, senin alametin insanlara selaase leyaalin seviyyen konuşmaman... selaasete eyyaamin illaa remzan/selaase leyaalin seviyyen... birbirine denk ifadeler... remz/güç anlaşılır, gizli ve kapalı söyleme seviyya/ düz, doğru... bakara/228 vel mutallakaatu yeterabbasne bi enfusihinne selaasete kuruuin.../ boşanmış kadınlar kendi kendilerine selaasete kuruuin bekler... talak/4 fe iddetuhunne selaasetu eşhurin.../ onların iddetleri selaasetu eşhurin... selaasete kuruuin/selaasetu eşhurin... birbirine denk ifadeler, kuruu ve şehr denk ifadelerde aynı görevde... hud/65 fe akaruuhaa fe kaale temetteuu fii daarikum selaasete eyyaamin.../ onu kestiler, ozaman dediki, faydalanın üç gün yurdunuzda... ortak noktalar, herbirinde üç muhabbeti... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
hurufu, hurufu mukatta, mukatta |
|
|