![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sayın aorskaya.
Yazıma itirazlarınızın tümü, her zaman yaptığınız gibi hiçbir açıklamayı içermeyen ''iş olsun'' kabilinden, gerekçesiz. Sırf itiraz etmiş olmak için itiraz ediyorsunuz; bu da kendi içinde çelişkili ifadeler kullanmanıza sebep oluyor. Meselâ: ''Tatmin edecek düzeyde verilmesi güzel olanıysa da verecek kimsenin böyle bir zorunluluğu yoktur. Kaldıki, herkes ya tatmin edecek kadar verecektir, aksi halde verdikleri zekat/infak olmaz denilemez.'' Saygılarımla. Galip Yetkin Konu galipyetkin tarafından (10. May 2016 Saat 09:53 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Sırf itiraz etmiş olmak için, yazı yazmam, çünkü din konuşulduğunu ve dinin ciddi şey olduğunu bilirim ve hatta bazen yazılarımda buna dikkat etmeyenleri sert şekilde uyarırım. Bana göre sizin bu yazdıklarınız, sırf yazılanlara cevap verilmemiş durumdan kendinizi kurtarmanız telaşıyla yazılan yazılardır. Çünkü; Zekat gibi bir müesseseyi, aşağıya alıntıladığım yazınızla, NAHL -71. ayetin üzerine inşa ederek, zekatı anlatmaya çalışmanızın kendime göre yanlışlığını görmüş ve buna itirazlarımı yine aynı ayet üzerinden delillendirerek yapmışım. Daha iyi anlaşılması için sizin yazınızı ve benim cevabımın ne olduğunu tekrar görelim: Alıntı:
Alıntı:
Ama, ya yeniden inceleme gereği duymadığınızdan, yada okuyup hatanızı görmenize rağmen bunu ifade etmeye kibiriniz engel olduğundan, yazımın itiraz etmiş olmak için boş sözlerden oluştuğunu söyleyebiliyorsunuz. Alıntı:
Yukarıdaki önerime göre nahl-71.ayetin hala zekatın temelini oluşturduğunu düşündüğünüzü söyleyebilirmisiniz, yoksa hatalı olduğunuzu yazabilirmisiniz! Bir kere daha özetlemek gerekirse, hiç bir yazıya laf olsun diye itiraz etmem, çünkü bana katacağı değeri önemserim. Fakat, bana göre hatalar barındırıyorsa, doğal olarak hatalı bulduğum yerleri de yazarım. Bu şekilde reaksiyonlarla karşılaşmam da bu düşüncemi değiştirmeyecektir. Alıntı:
Alıntı:
Selamlar, aorskaya Konu aorskaya tarafından (25. December 2012 Saat 08:11 AM ) değiştirilmiştir. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
zekat |
|
|