![]() |
![]() |
#24 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
yazinizi bir kac kere okudum, en bastaki yazinizida, Allah'inizi severseniz arasina yabanci kelime karistirmadan öz bir türkce ve bir kac satir ile bana "ZEKAT" ve "SADAKA" nin anlamini ve kimlerin nerede ve nezaman ve nerelere ve kimlere verilebilir cevaplarmisiniz. 1. Zekat nedir, kimlere farzdir, nerelere, kimlere ve ne zaman ödenir. 2. Sadaka nedir, kimlere farzdir, nerelere, kimlere ve ne zaman ödenir. 3. Müsriflik nedir, hangi durumlarda zekat ve sadakada müsriflik olur? Sokakta bir yol kenarinda Allah'in kisinda alis-veris arabasi icindekilerden baska bir mali bulunmayan bir Allah'in kuluna aciyip bes on kurus vermekle ile Allah'a karsimi gelmis olurum. Nüfus cüzdanina bakarak müslüman mi degilmi diye bakiptami yardim etmem lazim. Adam dilenmiyor, ben kendiligimden haline aciyip veriyorum. Hepimiz aclik ve susuzluk söz konusu olunca Allah'in bir kulu degilmiyiz, yardimlarda hep ayirim mi yapmak gerekir? Kimileri kendi özbeöz evlatlarina acimaz iken iste kimileride ben gibi her bir kula acir. Elimden geldigince, her zaman icin imkanlarim yettigince yardimlarda bulunmak istiyorum, hata mi isliyorum? Elbette ki dünyanin gelmis ve gelecek tüm varliklari bir araya gelseler Rabbimiz kadar merhametli olunmaz. Ve Rabbimiz bu dünyada müslüman olmayanlara da veriyor, müslümanlardan kistigi da oluyor. Saygi ve selamlarimla. |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
saçmalığı, zekatta |
|
|