hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > HANİF MÜSLÜMANLIK > Kuran Merkezli ve Allah odaklı iman!

Seçenekler Stil
Alt 10. January 2013, 04:51 PM   #581
Bilgi
Uzman Üye

Tesekkür: 819
299 Mesajina 561 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
Bilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud of

Tevbe:71
İnanan erkekler ve inanan kadınlar; bunların bazısı bazılarının koruyucu, yol gösterici yakınlarıdırlar. Bunlar herkesçe kabul gören iyi şeyleri emrederler, tüm kötü şeylerden vazgeçirirler, salâtı ikame ederler [mâlî yönden ve zihinsel açıdan destek olma; toplumu aydınlatma kurumları oluşturur, ayakta tutarlar], zekâtı/vergiyi verirler, Allah'a ve O'nun Elçisi'ne itaat ederler. İşte bunlar, Allah onlara rahmet edecektir. Şüphesiz Allah, en üstün, en güçlü, en şerefli, mağlûp edilmesi mümkün olmayan/mutlak galip olandır, iyi yasa koyan, bozulmayı iyi engelleyen/sağlam yapandır.
Bilgi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bilgi Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
merdem (10. January 2013)
Alt 11. January 2013, 12:27 AM   #582
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

FUSSİLET 8

MİM

Şüphesiz Allah'a ulaşmayı istemenın gereğini yaşamlarındaki işlevlerini doğru, adaletlı ve barışcıl yaparak uygulayanlar, süreklı olarak karşılıklarını arkası kesilmeden kazanacaklardır!

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ

İnnellezîne âmenû ve amilûs sâlihâti lehum ecrun gayru memnûn(memnûnin).

1. inne : muhakkak

2. ellezîne : onlar

3. âmenû : âmenû oldular, Allah'a ulaşmayı dileyenler

4. ve : ve

5. amilû es sâlihâti : işlevlerini barışcıl ve doğru yaptılar

6. lehum : onlar için 7. ecrun : ecir, mükâfat

8. gayru memnûnin : kesintisiz (kesinti olmaksızın)

Saygideger Kardeslerim, böyle bir kopyalama ve yapistirmak helaldir, yoksa?
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Bilgi (11. January 2013)
Alt 11. January 2013, 03:14 PM   #583
Bilgi
Uzman Üye

Tesekkür: 819
299 Mesajina 561 Tesekkür Aldi
Bilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud ofBilgi has much to be proud of

İnsân:2-3
Şüphesiz Biz, insanı karışık bir nutfeden oluşturduk. Onu yıpratacağız/yükümlülükler vereceğiz. Bu nedenle onu çok iyi işitici, çok iyi görücü yaptık; iyiyi kötüyü ayıracak bilgileri yollayarak bilgilendirdik. Şüphesiz Biz, ona yolu gösterdik, ister kendisine verilen nimetlerin karşılığını ödeyen biri olsun, ister nankör.
Bilgi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bilgi Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
merdem (11. January 2013)
Alt 11. January 2013, 03:39 PM   #584
merdem
Uzman Üye

merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Alıntı:
Bilgi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsân:2-3
Şüphesiz Biz, insanı karışık bir nutfeden oluşturduk. Onu yıpratacağız/yükümlülükler vereceğiz. Bu nedenle onu çok iyi işitici, çok iyi görücü yaptık; iyiyi kötüyü ayıracak bilgileri yollayarak bilgilendirdik. Şüphesiz Biz, ona yolu gösterdik, ister kendisine verilen nimetlerin karşılığını ödeyen biri olsun, ister nankör.
Gelde Rabbine sükretme. Bizlere akil nasib eden, iyiligi ve kötülügü ayirt ettiren yol gösterici Rabbimize sonsuz hamd olsun. Ne kadar sükretsek az.

Bir düsünüyorumda Rabbimiz bizlere sesleniyor, ademogluna bu kadar deger veriyor, nasil olur da kul Rabbini tanimamazliktan gelir.

Tüm kardeslerime ( tabiiki dileyenlere ) Rabbim yardimci olsun, yolundan ayirmasin.
Bilgi (13. January 2013)
Alt 11. January 2013, 09:14 PM   #585
merdem
Uzman Üye

De ki: "Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiç bir şey isabet etmez. O bizim mevlamızdır. Ve mü'minler yalnızca Allah'a tevekkül etmelidirler." (Tevbe Suresi, 51)
Bilgi (13. January 2013)
Alt 11. January 2013, 09:55 PM   #586
merdem
Uzman Üye

De ki: "Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiç bir şey isabet etmez. O bizim mevlamızdır. Ve mü'minler yalnızca Allah'a tevekkül etmelidirler." (Tevbe Suresi, 51)
Alt 12. January 2013, 12:42 AM   #587
merdem
Uzman Üye

BAKARA Suresi/ 255:

Allah'tan başka ilâh yok. Hayy'dır O, sürekli diridir; Kayyûm'dur O, kudretin kaynağıdır. Ne gaflet yaklaşır O'na ne kendinden geçme ne de uyku. Göklerde ne var, yerde ne varsa yalnız O'nun dur. O'nun huzurunda, bizzat O'nun izni olmadıkça, kim şefaat edebilir! O, insanların önden gönderdiklerini de bilir, arkada bıraktıklarını da!... İnsanlar O'nun bilgisinden, bizzat kendisinin dilediği dışında, hiç bir şeyi kavrayıp kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, gökleri ve yeri çepeçevre kuşatmıştır. Göklerin ve yerin korunması O'na hiç de zor gelmez. Aliy'dir O, yüceliği sınırsızdır; Azîm'dir O, büyüklüğü sınırsızdır.
Bilgi (13. January 2013)
Alt 12. January 2013, 05:57 PM   #588
sevginur
Uzman Üye

sevginur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 477
198 Mesajina 387 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
sevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud of

Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamun aleykum ;merdem

Verdiğin ayet gündemde geçen Abdulaziz Bayındır-dersinde kader konusu işlendi..''Allah kişinin kiminle evleneceğini bilemez. diyor '' Ali imran süresi 14O -142
tevbe süresi 16 ayeti delil veriyor veriyor ne düşünüyorsunuz konu hakkında sevgili kardeşlerimin iştişaresini takip edeceğim inşALLAH
http://www.youtube.com/watch?v=Aiv9sIhZLO4

hanifler.com ailesini sevgi ve saygılarımla selamlıyorum
Ve ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim/ Ben asla sizin yapmış olduğunuz ibâdeti yapıcı değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz/ Siz de benim yapmakta olduğum ibâdeti yapıcı değilsiniz.
Sizin dininiz sadece sizin için, benim dinim de sadece benim içindir.”
Kâfirûn Sûresi

Konu sevginur tarafından (12. January 2013 Saat 06:05 PM ) değiştirilmiştir.
sevginur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12. January 2013, 06:38 PM   #589
merdem
Uzman Üye

Alıntı:
sevginur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamun aleykum ;merdem

Verdiğin ayet gündemde geçen Abdulaziz Bayındır-dersinde kader konusu işlendi..''Allah kişinin kiminle evleneceğini bilemez. diyor '' Ali imran süresi 14O -142
tevbe süresi 16 ayeti delil veriyor veriyor ne düşünüyorsunuz konu hakkında sevgili kardeşlerimin iştişaresini takip edeceğim inşALLAH
http://www.youtube.com/watch?v=Aiv9sIhZLO4

hanifler.com ailesini sevgi ve saygılarımla selamlıyorum
Ve Aleykum Selam Sevginiu Kardesim,

bu konu kuranformu'nda da günün konusu oldu. Arzu edersen tikla, belkide coktan okumussundur

http://www.kuranformu.com/forum/index.php?board=1.0

Benim sahsi düsüncem, Allah'in vasiflari hakkinda bu gibi tartismalar olumsuz geliyor bana. Biz ne düsünürsek, ne dersek Rabbimizin vasiflarindan ne bir eksilme nede bir fazlalasma olur. Allah kimin kimle evlenecegini biliyormu bilmiyormu gibi tartismalar olsa olsa gayb konularidir. Gayb Allah katindadir, O'ndan baskasi bilemez diye büyüklerimiz saygi gösterdiklerimiz devamli anlata gelmislerdir.

Baska bir konu daha var anliyamadigim, kahinler gibi durmadan fikir yürütmek, Allah'in hükümleri hususunda devamli sahsi görüslerini aciklamak, yok efendim Allah zalim olurmuymus, kuluna adaletsiz davranirmiymis...... Yahu Cennet ve Cehennem niyedir o zaman? Zalimlik bunun neresinde?

Adam otobanda hizini alamiyor, bir kac punktu gidiyor, daha olmadi kazaya sebeb verdiyse ehliyetinden oluyor. Kabahat hakimin mi?

Kimse kalkipta unide profesörüne, aman hocam etmeyin be bütün dersleri su gibi biliyorum uzatmaya lüzum yok, verin benim diplomami imtihana lüzum yok diyebilirmi? Olaki gercekten talebe zekinin zekisi olsun, multi zekali olsun, yinede kanuni yoldan imtihandan gecirilmesi lazim. Farzedelimki imtihan ani bir unutkanligi tuttu, dili cözmez oldu. Ne olur o zaman, multi zeka sinifta kalir. Hem hocasi hem de kendi yüzde yüz emin oldugu halde zekasindan sonuc sifir.

Kisacasi haddimizi asiyor /hasa/ bizler Rabbimizi sorguya cekiyoruz. Olacak seymi bu, yoksa benim görüslerimmi kit acaba?

Saygideger büyüklerimiz Türkiye'de olsun, tüm Müslüman devletlerinde olsun bir basörtüsü konusunda, zina cezasinda, zekat biriminde vb. dahi anlasamazken, kendi bildiklerini uygulayamazken, bir bütünlüge ulasamazken, kalkip ta Rabbimiz neler bilir neler bilemez diye tartismalari bir kenara biraksinlar daha hayirli olur. Cözülmesi gereken daha nice dini sorunlarimiz var.

Allah'in Celle ve Celaluhu Ayetlerim apacik anlatilmistir derken, kimse bir sey anliyamaz kavriyamaz oldu nedense. Her kafadan baska bir sesler cikar oldu. Nerde kaldi imanimiz?

Kal saglicakla Kardesim, sonsuz selamlar.

Konu merdem tarafından (12. January 2013 Saat 06:49 PM ) değiştirilmiştir.
sevginur (12. January 2013)
Alt 12. January 2013, 07:03 PM   #590
sevginur
Uzman Üye

sevginur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 477
198 Mesajina 387 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
sevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud of

Verdiğiniz linkte aorskaya ve sizin paylaşılarınızı gördüm hanifler com'la aynı çalışma içinde forumlar sanırım ikisinede iştirak ediyorsunuz kolay gelsin Rabbim ilminizi artırsın....
Ve ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim/ Ben asla sizin yapmış olduğunuz ibâdeti yapıcı değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz/ Siz de benim yapmakta olduğum ibâdeti yapıcı değilsiniz.
Sizin dininiz sadece sizin için, benim dinim de sadece benim içindir.”
Kâfirûn Sûresi
sevginur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
ant, ayet, bir, hergün, ibret, kolay, öğüt