![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Mâ kâne li beşerin en yu’tiyehullâhul kitâbe vel hukme ven nubuvvete summe yekûle lin nâsi kûnû ıbâden lî min dûnillâhi ve lâkin kûnû rabbâniyyîne bi mâ kuntum tuallimûnel kitâbe ve bimâ kuntum tedrusûn(tedrusûne).
1. mâ kâne : olmadı, olmaz, olamaz 2. li beşerin : bir insan için 3. en yu'tiye-hu allâhu : Allah ona vermesi 4. el kitâbe : kitap 5. ve el hukme : ve hikmet 6. ve en nubuvvete : ve nebilik, peygamberlik 7. summe : sonra 8. yekûle : der 9. li en nâsi : insanlara 10. kûnû : olun 11. ıbâden : kul 12. min dûni allâhi : Allah'tan başka 13. ve lâkin : ve lâkin, fakat 14. kûnû : olun 15. rabbâniyyîne : kendini Rabb'e adamış 16. bi mâ : sebebiyle, ...'den dolay? 17. kuntum : siz oldunuz 18. tuallimûne el kitâbe : siz kitabı öğretiyorsunuz 19. ve bimâ : ve sebebiyle, ...'den dolayı 20. kuntum : siz oldunuz 21. tedrusûne : tedris ediyorsunuz, öğreniyorsunuz Hiçbir beşere yakışmaz ki, Allah ona kitap, hikmet ve peygamberlik versin de, sonra o, insanlara 'Allah'ın yanı sıra bana da kul olun' desin! Bilâkis, o, 'Halka öğrettiğiniz ve okuyup okuttuğunuz kitaba uyun da yalnız Allah'a içtenlikle kulluk eden kimseler olun' der. |
![]() |
![]() |
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (2. February 2013) |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
edilinmesi, olanlar, veli, yasak |
|
|