|  | 
|  22. February 2013, 02:51 PM | #6 | |
| Super Moderator Üyelik tarihi: Mar 2012 
				 Tesekkür: 481 

200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi

Tecrübe Puanı: 24         |   Alıntı: 
 (tez dokümanını okuyorum ama o kadar karışık ki kafa iyice koptu) kuranda zaman kavramı sabit olmalı ... olmalı ki salat zamanları ona göre ... oruç zamanları ona göre .... hac ve hac bayramı ona göre olsun ben her zaman şunu şaçma buldum benim doğum günüm 16 mart 1970 bu hiç değişmez ... ama biri çıkar derse ki, senin 16 mart 1970 dediğin evrensel zaman diliminde yıldız tarihi 275842.789 :P ... o zaman nolucek ??? (ışınla bizi scotty) MÜZZEMİL 20: ... GECE VE GÜNDÜZÜ Allah ÖLÇER; SİZİN BU VAKİTLERİ TAKDİR EDEMEYECEĞİNİZİ BİLDİĞİNDEN SİZİ MUAF TUTTU… Sevgili pramidin yazısında gördüğüm hususta, muaf olduğumuz bir zaman çizelgesi var ise ibadetle ilgili zamansal kavramları Allah'ın bizzat bildirmiş olması lazım ve bundada kaynak kuran olmalı değilmi? o zaman ne diye bizim doğum tarihleri sabitte, peygamberin ki her yıl değişiyor, niye her yıl oruç, bayramlar vs. farklı zamanlarda oluyor??? o zaman ya bizim doğum günleri yanlış ya diğerleri... böyle söyleyince çocukça geliyor biliyorum ama müzemmil 20 de söylenen husus çok mantıklı sen zamanı güneşe, aya, burçlara ve yıldız konumlarına göre hesaplarsan, evren dinamiği gereği bir göktaşı gelir aya çarpar 1 milim kayar tüm zamanın şaşar örnekler çoğalabilir haaa niye çocukça dedim... "apaçık anlaşılabilir" bir kitapta şüphe olmaz. o dönem araplarının hepsi astronomi ile ilgilenmiyordu herhalde... saatte yoktu, herkesin cebinde kum saati taşıdığını da sanmıyorum. bi araba laf ettimde diyeceğim şu ki "apaçık anlaşılabilir" bir kitabın insanları... basit olun... "apaçık anlaşılabilir" olun... ilminizden ziyadesi ile faydalanalım... | |
|   |   | 
| bartsimpson Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |  Miralay (26. June 2013) | 
| Bookmarks | 
| Etiketler | 
| aykırıdır, hicri, kurana, takvim | 
| 
 | 
 |