hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Kur’an

Seçenekler Stil
Alt 1. March 2013, 11:39 PM   #1
hakikat_yolcusu
Katılımcı Üye

hakikat_yolcusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 14
9 Mesajina 13 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
hakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud of

ben öğüt verecek konumda görmüyorum kendimi. anlamak istemeyenler çok da umurumda değil benim, Onlar iman etmiyor diye üzüntüden neredeyse kendimi yiyip bitirecek değilim! cehenneme kadar yolları var! halkın tutumu da beni alakadar etmiyor. kimse benim yerime kabre girmeyeceğine göre halka bakıp da kendimi avutamam.

saygılarımla...
hakikat_yolcusu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 1. March 2013, 11:44 PM   #2
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Alıntı:
hakikat_yolcusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben öğüt verecek konumda görmüyorum kendimi. anlamak istemeyenler çok da umurumda değil benim, Onlar iman etmiyor diye üzüntüden neredeyse kendimi yiyip bitirecek değilim! cehenneme kadar yolları var! halkın tutumu da beni alakadar etmiyor. kimse benim yerime kabre girmeyeceğine göre halka bakıp da kendimi avutamam.

saygılarımla...

sayın merdem...
burada sizin ve benim gibiler arasındaki fark ortaya çıkıyor. ben, gerçekten Allah'ın kurallarının uygulandığı bir dünya oluşturmak için (size göre ütopya) elimden geleni yapıyorum. siz ise zaten ülkelerin kuralları var, ha biz Kuran'a da inanıyoruz ama ülkelerimizin kurallarını yerine getirmek bizim görevimizdir demeyi kendinize yol seçmişsiniz. tartıştığımız nokta burasıdır aslında...
saygılarımla...

Elinizden gelen demek bu kadarmis, tümünü cehenneme gönderdiginize göre mesele kapanmistir.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 2. March 2013, 12:04 AM   #3
hakikat_yolcusu
Katılımcı Üye

hakikat_yolcusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 14
9 Mesajina 13 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
hakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud ofhakikat_yolcusu has much to be proud of

Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
[color="DarkRed"]
Elinizden gelen demek bu kadarmis, tümünü cehenneme gönderdiginize göre mesele kapanmistir.
bu yazdıklarımın 'anlamak istemeyenler' için olduğunu belirttim. Onlar iman etmiyor diye üzüntüden neredeyse kendimi yiyip bitirecek değilim kısmını ekledim ki Kurandan bir damladır bu. ayrıca benim göndermeye kudretim yetmez. ama imandığım Kitaptan aldığım feyzle söylüyorum bunu. sizin de bilmemenize şaşırdım. ilahi mesajı duymuş fakat kabul etmemiş kim olursa olsun, evet malesef gideceği yer cehennemdir.

sayın merdem, iddialarınızı savunmak yerine konuyu saptırma yoluna gittiğiniz açıkça belli oluyor.
özellikle size ve de sitedeki tüm hocalarıma iki sorum olacak, ki bunlar sizin şahsi iddialarınız:
1)-Her insaf sahibi müslüman/ gayrimüslim devletinin uyguladigi yasalara uymak zorundadir.- madem uymak zorundayız neden kitap gönderildi o zaman? Peygamberler içinde yaşadıkları toplumların-devletlerin kanunlarına uymadıkları için zulüm görmemişler midir? iddianıza Kuran'dan delil var mıdır?
2)tecavüz konusunda, sizin de savunduğunuz gib Kuran'ın dışına çıkmadan ne tür yaptırım yapılabilir? zina gibi her iki tarafın rızasına dayalı bir suçun cezası apaçık belliyken, tecavüz daha büyük bir suç olmasına rağmen neden cezası bu şekilde açık belirtilmemiştir?

saygılarımla...
hakikat_yolcusu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
cezası, emri, kuran, recm