![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Özgürlük kavramını ve sınırlarını zaten Allah bizi yaratırken içimize koymuştur ve biz buna göre hareket ederiz.
Burada asıl önemli konu erdem ve dürüstlüktür bu olgular tarih boyunca herkes tarafından önemli kabul edilmiştir bu iki olgu özgürlüğü ve onun sınırlarını çizmiştir. Bu iki olgunun olmadığı kişiler zaten zalim olarak nitelenmiş ve herkes tarafından lanetlenmiştir. -İnanç özgürlüğü; İslam dışında her inanç ve inançsızlığı savunabilme serbestliğidir. -Fikir özgürlüğü; hak ve hakikatların dışındaki her yalan, batıl, iftirayı seslendirme serbestliğidir. -Şahsi özgürlükler; kadın erkek ilişkilerinde insani onurun kaybolduğu her türlü fuhşiyatın, sapkınlığın serbestliğidir. -Mülkiyet özgürlüğü, helal haram sınırı olmaksızın malın sadece zenginler arasında dolaşabilmesi serbestliğidir. Bu özgürlükleri bu şekilde yorumlayabilirsiniz bu kişinin bilgi ve deneyimleri ile oluşmuştur ancak gerçek midir ? yani herkes tarafından bu şekilde mi görülür ? Aksaklıklar olmakla beraber gayet düzgün bir yönetim şeklidir bilinen 2500 yıllık bir bilgi birikiminden gelmektedir demokrasi. İslama aykırı olması ise akla yatkın değildir uygulamada bozukluklar olması demek İslama aykırı demek değildir. Allah Kuran da her hangi bir yönetim şekli belirlemişmidir ? yada bir rejim ? ben bilmiyorum bilen varsa yazsın bur da. Allah ın kuralları rejim yada yönetim değildir insanların doğru yola girmeleri için belirttiği emirlerdir. siz bu emirleri kendi sisteminiz içine adepte eder ve mutlu olursunuz. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
aldatmacadır, demokrasi, şeytani |
|
|