hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > Hanifler Forum'a Hoşgeldiniz > Hoşgeldiniz

Seçenekler Stil
Alt 30. March 2013, 11:15 PM   #1
galipyetkin
Uzman Üye

Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Demek 10 Eu verdiniz dilenciye, hem de genç, hem de Almanya gibi dünyaya para dağıtan bir ülkede, yabancılara iş veren bir ülkede.

Aynı Bakara:177, Haşr:9 ayetlerinde anlatıldığı gibi, uygun davranmışsınız.

Bravo.

Adama iş-güç de sağlasaniz artık çalışmaz. Kaç saatte l00 Eu toplar?
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30. March 2013, 11:44 PM   #2
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Demek 10 Eu verdiniz dilenciye, hem de genç, hem de Almanya gibi dünyaya para dağıtan bir ülkede, yabancılara iş veren bir ülkede.

Bravo.

Bir de madalyonun öbür tarafindan bakin konuya. Sayet adamcagizin evinde bir bebegi var idiyse ve en cabuk tarafindan bir litre süte bir somun ekmege ihtiyaclari var idiyse, ben yarin öbür gün Rabbime hangi yüzle ne cevap verebilirim sayet yardim etmem gerektiyse o an ve etmemis olsaydim?

Kimse kimsenin ic yüzünü bilemez, dilenmek gibi bir duruma düsmenin ne demek oldugunu bizler bilemeyiz. Belkilerle sürer gider misallerimiz.

Haberlerde okudugumuzda kalbimiz burkuluyor 2,5 aylik bebeklerin acliktan öldüklerini duydugumuzda. 10 € beni ahmak yapmaz, ihtiyaci olmadigi halde dilenen düsünsün.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13. July 2013, 02:54 PM   #3
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir de madalyonun öbür tarafindan bakin konuya. Sayet adamcagizin evinde bir bebegi var idiyse ve en cabuk tarafindan bir litre süte bir somun ekmege ihtiyaclari var idiyse, ben yarin öbür gün Rabbime hangi yüzle ne cevap verebilirim sayet yardim etmem gerektiyse o an ve etmemis olsaydim?

Kimse kimsenin ic yüzünü bilemez, dilenmek gibi bir duruma düsmenin ne demek oldugunu bizler bilemeyiz. Belkilerle sürer gider misallerimiz.

Haberlerde okudugumuzda kalbimiz burkuluyor 2,5 aylik bebeklerin acliktan öldüklerini duydugumuzda. 10 € beni ahmak yapmaz, ihtiyaci olmadigi halde dilenen düsünsün.
yazını yeni gördüm de ondan yazdım...

geçen ne oldu biliyormusun...

çocuklu bir kadın "Allah rızası için bir ekmek parası" diye yardım istedi.

ekmek 0.70 krş, ben verdim 1,00 TL.

kadın ne yaptı biliyomusun...

1,00 TL yi kafama fırlattı ve "sadaka mı veriyosun pe.... diye küfür etti"
Alt 13. July 2013, 05:25 PM   #4
merdem
Uzman Üye

merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Bir insanin yüzünden belli olur Bart Kardesim, yardima ihtiyaci olup olmadigi ve en azindan edepli olup olmadigi.

Ben hic rastlamadim bir dilenci 50 cente e dahi yamuk baktigini. Buralarda da "bir mark'in var mi" diye hatta kult olmustur "haste 'ne mark" tv- skeclerinde falan.

Demek o kadinin 1 ekmekten daha fazla seylere ihtiyaci varmis, yeni kilik kiyafet, frisör, makyaj malzemesi flan filan.. ne bileyim ben iste sinema da olabilir, kimisinin kafasinda bir seyler isildayip duruyor.

O kadin istegini 1 ekmek olarak dile getirmeseydi belki daha anlasilir olurdu ne istedigi, sen de ona göre davranir "olsaydi verirdim kardesim" der gecerdin en azindan.
Alt 14. July 2013, 12:40 AM   #5
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir insanin yüzünden belli olur Bart Kardesim, yardima ihtiyaci olup olmadigi ve en azindan edepli olup olmadigi.

Ben hic rastlamadim bir dilenci 50 cente e dahi yamuk baktigini. Buralarda da "bir mark'in var mi" diye hatta kult olmustur "haste 'ne mark" tv- skeclerinde falan.

Demek o kadinin 1 ekmekten daha fazla seylere ihtiyaci varmis, yeni kilik kiyafet, frisör, makyaj malzemesi flan filan.. ne bileyim ben iste sinema da olabilir, kimisinin kafasinda bir seyler isildayip duruyor.

O kadin istegini 1 ekmek olarak dile getirmeseydi belki daha anlasilir olurdu ne istedigi, sen de ona göre davranir "olsaydi verirdim kardesim" der gecerdin en azindan.
merdem, ramazan ramazan ne içtin sen neyin kafasını yaşıyosun anlamadım...
Alt 14. July 2013, 12:52 AM   #6
merdem
Uzman Üye

Alıntı:
bartsimpson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merdem, ramazan ramazan ne içtin sen neyin kafasını yaşıyosun anlamadım...

Ramazan olsun olmasin senenin 365 günü sadece cappuccino iciyorum.

Neyi anlamadin?

Arsiz kadin 1 lirayi begenmedigine göre, demek ki ekmek parasindan daha fazla para beklemis olmali dedim. Bir hata mi var söyleyisimde? Yoksa arka planda olan bir deyis mi görüyorsun yazdiklarimda?

Kur'an odakli bir sitede bulundugumu unutacak kadar bunamadim daha

Yanlis anlasildiysam benim hatam degildir.
Alt 13. July 2013, 08:22 PM   #7
khaos
Uzman Üye

khaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
khaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud of

Alıntı:
bartsimpson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yazını yeni gördüm de ondan yazdım...

geçen ne oldu biliyormusun...

çocuklu bir kadın "Allah rızası için bir ekmek parası" diye yardım istedi.

ekmek 0.70 krş, ben verdim 1,00 TL.

kadın ne yaptı biliyomusun...

1,00 TL yi kafama fırlattı ve "sadaka mı veriyosun pe.... diye küfür etti"

yuh!
Alt 31. March 2013, 06:50 AM   #8
merdem
Uzman Üye

Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bravo.

Gelin beraber sayalim! Her parlayanin altin olmadigini görelim:

Almanya'da işsizlik arttı

http://www.internethaber.com/almanya...ti-517275h.htm

Haber Tarihi :30-03-2013 15:54

Federal İş Ajansı, finans piyasalarındaki çıkışın Euro Bölgesi ekonominin toparlanmasına ilişkin belirsizliği artırması ile birlikte işsizlik oranının beklenmedik biçimde yükseldiğini bildirirken mevsimsellikten arındırılmış rakamlarda değişimin 13 bin olduğunu işsiz sayısının 2.94 milyona yükseldiğini bildirdi.

2013 yılı Mart ayında işsizlik oranı yüzde 6.9 olarak açıklanırken, düzeltilmemiş işsizlik oranı Şubat ayında ay yüzde 7.4 iken Mart ayında yüzde 7.3 oldu.

Güney Kıbrıs'ın tartışmalı kurtarma programının piyasalara güveni azalttığı ifade edilirken Almanya'da girişimciler arasında güven oranının Mart ayında son 10 ayın zirvesinden düştüğünü, imalat ve sanayi üretiminin gerilediği açıklandı.

Bookmarks

Etiketler
hadis, haşimi, hüküm, ibrahim, kaynak, kur'an, mekke, muhammed, nebi, niçin, resul, rivayet, sitede, varız