hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > NÜZUL SIRASINA GÖRE NECM NECM KUR'AN'IN TÜRKÇE MEALİ Hakkı YILMAZ > MEDİNE DÖNEMİ > NÛR SÛRESİ

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 9. April 2013, 11:52 AM   #1
merdem
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Nov 2012
Mesajlar: 1.606
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart

Allahın huzuruna çıkacak olan insandır. İnsanlar zaten ırzlarını korumaları gereklidir bu geneldir. Her insan hem erkek hemde kadın karakterini sergileyebilir, yüzde yüz erkek karakterli ve ya yüzde yüz kadın karakterli insan yoktur.


Kadın veya erkek neyi temsil etmektedir. Anlatılanların şeklen görünürde olan bir yönü vardır, çünkü kuran ayetleri hadis ve hadiselerden zuhur etmiş, anlatılanlar genelleştirilmiştir, kuranda anlatılanların birçok da şeklin ötesinde mana yönü vardır.

Burada anlatılan kadın herkesi kapsamaktadır. Herkes kadın karakterlerini hayatta sergilemektedir. Bu ziynetlere de herkes sahiptir. Herkese gösterilmemesi gereklidir.


Kas yaparken göz cikarmayin lütfen.

Yüzde yüz kadin karakterli ve ya yüzde yüz erkek karakterli insan yoktur.

Ama bozuk karaktere gelince (Kadin Karakteri ön plana aliniyor ) herkes kadin karakterini sergiyebilir oluyor.

Karakter tariflenirken bir cinse yöneltmeyin, ister güzel olsun ister cirkin olsun karakter insan cinsine göre siniflandirilmaz. Yüce Allah bu sekilde bir siniflandirma yapmamistir. Insani insan olarak ele alin, kadin ve erkek ayirimi yapmadan.

Kadin ve erkek arasinda ayirim yapip fitne yaratmayin.

Öncelikle kendinizi bu güne kadar alismis oldugunuz ögretile gelen görüslerden arindirin ve yeniden Kur'an isiginda görüslerinizi ortaya koyun.

Kelime oyunlariyla, apacik izah edilmistir denilen ayetleri devamli mecazi anlamlarla yorumlamaktan vaz gecin. Her bir ayetin mecazi bir anlamli olmus olsaydi "apacik izah edilmesinden" ne anliyacaktik. Acaba bu da mi mecazi anlam ifade ediyor? Illede her ayetin sonunda "Biz ayetlerimizi böyle acikca izah ederiz" cümlesimi bulunmasi lazim?


Firavunun erkeklere ve kadinlara uyguladiklari ayrilimlar neyin nesi oluyor da misal vermissiniz?

Eskilerin dedikleri gibi "Herkes Kur'andan anlamaz, biz anlar ve aciklariz." yollarina mi düsecegiz yine?

Konu merdem tarafından (9. April 2013 Saat 11:54 AM ) değiştirilmiştir.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10. April 2013, 12:50 AM   #2
merdem
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Nov 2012
Mesajlar: 1.606
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart Sonunda Bebeklere de Carsaf Giydirmeyi Basaracaklar!

Allah sasirtmaya görsün, bizler hala neyin ziynet, neyin korunulmasi/gösterilmemesi gerekir diye ugrasir dururken tüm iyi niyetlerimizle.... Kendi dillerinde indirilen Kur'an'i anlamayan bu ahmaklarin Allah cezasini versin, henüz bu dünyada versin, ahirette de kat kat cezalandirirlar Rabbimiz tarafindan insaALLAH.


Ahlaksizlaga bir bakarmisiniz, özürleri kabahatlerinden büyük. Bebekler zaten her türlü ve her zaman icin kendilerini korumaktan acizdirler, üstüne üstlük öne sürülen "Bebeklere de Carsaf Giydirilsin" denilerek, korunmalari icin uygun olur deniliyor. Ancak gömülen bir bebek bu ahlaksizlarin elinden emin olabilir!

Belalilarin ahlaksizlarin guruhu, iki bacak aralarina sahip olamiyan ve kendilerini dünyanin en müslüm (!) ülkelerinden sayan Suudiler, Iranlilar & Co. bizleri rezil ettiler gitti. Islam'i öyle bir lekelediler ki, duyan nefret eder hale geldi. Sanki terrorlar yetmiyormus gibi. Hangi ilaha hangi kitaba iman ediyor bunlar? Bunlara mi Din Kardeslerimiz diyoruz ve adimizi kirletiyoruz.

Hic zannetmiyorum ki, ne Lut kavminde ne Firavun zamaninda ne cahiliye devrinde ne de herhangi bir zamanda günümüzün azginliklarina ulasilmamistir, tarihin gecmis tüm zulümlerini toplasaniz günümüzün ahlaksizliklari ve zulmünün yaninda hic kalirlar.

Alin örnegini:


Okuyanların kanını donduran haber!



03.02.2013 - 13:43


'Küçük kız çocuklarını korumak için çarşaf giydirilsin' önerisi ülkeyi karıştırdı.
Suudi Arabistanlı bir din adamı, küçük kız çocuklarına cinsel taciz olaylarının son dönemde arttığını belirterek, bütün kız bebeklere burka giydirilmesi gerektiğini söyledi. Öz kızına tecavüz edip öldüren bir başka din adamına verilen hafif ceza ise tepkilere neden oldu.

KIZ BEBEKLER BURKA GİYSİN
Radikal İslamcı yayınlarıyla bilinen El Macid televizyonuna açıklamalarda bulunan Şeyh Abdullah Davud, peçeli çarşaf olarak da bilinen burkanın kız bebekleri koruyacağını söyledi. Şeyh kimliğini açıklamadığı hastane ve güvenlik kaynaklarına dayanarak ülkede bebeklerin cinsel tacize hedef olduğunu söyledi.

Şeyh Davud’un açıklamaları sosyal medyada tepkilere neden oldu. Bazı kullanıcılar Şeyh’in İslam’ı aşağıladığını ve bireylerin mahremiyetini ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Suudi Şikayet Komisyonu’nun eski yargıçlarından Şeyh Muhammed el Cezlana, El Arabiya’ya yaptığı açıklamada, Davud’un sözlerinin İslam’ı ve şeriatı aşağıladığını ve İslam dinini kötü gösterdiğini belirtti.

İnsanlara bu tür denetimsiz fetvalara kulak asmamalarını tavsiye eden Cezlana, böyle kararları herkesin veremeyeceğini ifade etti. Ne zaman çarşaflı bir bebek görse üzüntü duyduğunu da ifade eden Cezlana, bunun çocuklara yapılmış bir adaletsizlik olduğunu söyledi.

KENDİ KIZINA TECAVÜZ EDİP...
Beş yaşındaki kızına tecavüz edip öldüresiye dövmekle suçlanan bir başka Suudi din adamının birkaç ay hapse ve 50.000 dolar “kan parası” ödemeye mahkum edilmesi ise ülkede tepkilere neden oldu.

Feyhan Hamdi isimli din adamının cezasının ölen çocuk kız olduğu için yarıya indirildiği de belirtildi.

İslamcı Suudi televizyonlarının tanınmış isimlerinden olan Hamdi, kızı Lama’yı kablolar ve bastonla dövdüğünü itiraf etmişti.

Hamdi’nin kızının bakire olmadığından şüphelendiği ve çocuğu zorla muayene ettirdiği de belirtilmişti.

Lama, Aralık 2011’de kafatası, kaburga kemikleri ve bir kolu kırılmış, vücudunun çeşitli yerleri yara ve yanıklarla kaplı halde hastaneye getirilmişti. Hastane görevlisi kızın bel kemiğinin kırıldığını ve “her şekilde” tecavüze uğradığını söylemişti.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
nur, suresi


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Hanifler - Kuran odaklı gerçek din islam