hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > NEBİLERİN SONUNCUSU MUHAMMED PEYGAMBER > Peygamberlik özellikleri

Seçenekler Stil
Alt 29. October 2008, 01:13 PM   #1
islamci
Katılımcı Üye

Tesekkür: 5
8 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18
islamci is on a distinguished road

Alıntı:
Toslunba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sonuç itibariyle Peygamberimiz ister okur yazar olsun ister olmasın o seçkin biridir ve peygamberimizdir. Kuranın bize ulaştırılmasında en büyük vesiledir.Elimizde Kuran varsa okur yazarlık mevzu çokta önemli değil kanısındayım. Ne mutlu onu izleyenlere . Peygamberimize atılan en büyük iftiralardan biri bence okuma yazma hususunda değil ,7 yaşında çocukla evlenme iftirası atılarak yapılmıştır. Kuran dışında yazılmayan vahyler aldığı ve bunu sünneti olarak sakladığı şeklinde atılmıştır...

Selametle..
bence onun hakkında en büyük iftiralardan biridir bu 7 yaşında çocukla evlenme meselesi.
islamci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30. October 2008, 08:53 PM   #2
horasan
Yeni Üye

Tesekkür: 1
7 Mesajina 11 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
horasan will become famous soon enoughhorasan will become famous soon enough

Alıntı:
bu sözlerinle beni şaşırtıyorsun horasan kardeş. sanki kitaptan ve içeriğinden haberin yokmuş gibi konuşuyorsun. en mükemmel din islamdırda tamam o amenna. ama islamı sadece hz.muhammed (s.a.v.) savunmadıki... diğer peygamberlerde aynı şeyi savundu bu yüzden islamda yani müslümanlıkta yani kuranda bu yüzden isimleri geçiyor.
-- Sayın can, ben nerede Hz. Muhammed sadece İslam'ı savundu dedim ? Ayrıca Kuran'da İslam'ı savundukları için değil İslam oldukları için isimleri gecer. Peygamberler Allah'ın yeryüzündeki temsilcisidir. Her ismi geçen Kuran'da kutsal değildir.. Nitekim Lanetlenmiş olanlar da vardır..

Alıntı:
kitapta ne buyurur biliyor musun yada haberin var mı? haberin yoksa yazayım
-- Sözlerinizden anlaşılan siz benden çok daha bilgilisiniz.. Elbette sizden faydalanacağımı umuyorum. Yalnız, ben fikirlerimi söylüyorum. kimseye gelin buna inanın demiyorum. İnancıma ters düşer. Kimseye da zorla böyledir demiyorum.

Alıntı:
İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık.
-- Sanırım yazdıklarımı okumuyorsunuz. Ben de aynı şeyleri söyledim.. Hepsinin kendi alanında üstünlükleri vardır dedim..Ve bir kaçını saydım..

Alıntı:
yani biz üstün kılmış olabiliriz kimine fazla yük kimine az yük yüklemiş kimini daha üstün yaratmış olabiliriz diyor ayette ama siz hiçbirini diğerinden ayırt etmeyin diyor. biz böyle davrananlara mükafat veririz buyuruyor. yani aslolan tüm peygamberlere eşit davranmak hiçbirini diğerinden ayırt etmemek amaç. nisa 152 ayet böyle buyuruyor.
-- Sözlerinizde tutarsızlık var.
horasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31. October 2008, 11:58 AM   #3
islamci
Katılımcı Üye

Tesekkür: 5
8 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18
islamci is on a distinguished road

Alıntı:
Sözlerinizden anlaşılan siz benden çok daha bilgilisiniz.. Elbette sizden faydalanacağımı umuyorum. Yalnız, ben fikirlerimi söylüyorum. kimseye gelin buna inanın demiyorum. İnancıma ters düşer. Kimseye da zorla böyledir demiyorum.
estagfirullah ben sadece kurandan aldığımı söylüyorum. size üstünlük taslama gibi bir niyetim yok.ben sadece benim kurandan ne aldığımı söylüyorum hepsi o kadar. inan yada inanma demiyorumki.

Alıntı:
Sanırım yazdıklarımı okumuyorsunuz. Ben de aynı şeyleri söyledim.. Hepsinin kendi alanında üstünlükleri vardır dedim..Ve bir kaçını saydım..

tamam zaten ayette geçiyor biz kimini kiminden üstün kıldık diye. ben burda hata var demiyorumki

Alıntı:
yani biz üstün kılmış olabiliriz kimine fazla yük kimine az yük yüklemiş kimini daha üstün yaratmış olabiliriz diyor ayette ama siz hiçbirini diğerinden ayırt etmeyin diyor. biz böyle davrananlara mükafat veririz buyuruyor. yani aslolan tüm peygamberlere eşit davranmak hiçbirini diğerinden ayırt etmemek amaç. nisa 152 ayet böyle buyuruyor.
Alıntı:
-- Sözlerinizde tutarsızlık var.

tutarsızlık yok kelime oyunları yapmayın lütfen. orda geçen biz (Allah(c.c.) ve meleklerinden bahsediyorum) yani Allah(c.c.) ın ayetinde biz kimini kiminden üstün tuttuk diyor ya işte o biz anlamında. yani biz kimini kiminden üstün tuttuk ama siz üstün tutmayın anlamında yazılmış ayet.
islamci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
okur, rasülüllah`ın, yazarlığı