hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > MAKALELER(DİNİ ve SİYASİ) > Siyaset

Seçenekler Stil
Alt 4. May 2013, 07:52 PM   #31
dost1
Site Yöneticisi

dost1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3.618
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
dost1 is on a distinguished road

Selamun aleyküm! Değerli Kardeşlerim!

Fransızca kökenli olan rejim sözcüğü dilimizde yönetme ve düzenleme biçimi olarak kullanılır.

Bir devletin rejimi o devletin yönetimini düzenleyen kurallarıdır.

Şimdi sizlere İslam tarihinden bir örnek vererek suçun kimde olduğu sorusunu yönelteceğim.

Anlatacağım olayda Allah Resulununun oluşturduğu devletin başında yönetici olarak Yezid bulunmaktadır. Devletin Rejimi İslamdır.

HİCRİ 63 (27 Zilhicce), Miladi 683 yılında, 27 Ağustos'ta meydana gelen ve İslam tarihinin en kanlı olaylarından biri olan "Harre Vakası", Arap-Emevi saltanat dinciliğinin işlediği bir sahabi katliamıdır.
Haçlı engizisyonundan birkaç asır önce meydana gelen bu katliam, kilise engizisyonuna ilham veren dinci cinayetlerin en büyüğüdür.

Emevi Arapçılığına karşı çıktıkları için, Peygamber kenti Medine'de, 80 küsuru sahabi olmak üzere, yaklaşık on bin kişi katledildi. Ödül olarak, "Peygamber kenti, üç gün boyunca Emevi katillerine mubah kılındı". Yani canilere, istedikleri her şey serbest ilan edildi. Bu serbestlik üzerine, yaklaşık 900 kadının ırzına geçildi. Bu tecavüzden doğan babası belirsiz çocuklara, İslam kaynaklan, "Harre Evladı" demektedir.

Bazı sahabiler, öldürülmedi ama ağır işkencelerden geçirildi. Bunlardan biri olan Ebu Said el-Hudrî sakalları tel tel yolunarak acılar içinde feryat ettirildi (İbn Kuteybe; el-İmâme ve's-Siyase, 1/180-190).

Tüm bunlar, "Müminlerin halifesinin buyruklarına karşı çıkılıp din umuru fesada uğratılıyor; fesadı çıkaran asilerin din adına hizaya getirilmesi vaciptir!" gerekçesiyle yapıldı. Gerekçeyi belirleyen ve buyruğu çıkaran ise, "Allah'ın yeryüzündeki gölgesi ve müminlerin emiri" unvanlarıyla anılması yine bir "din buyruğu" haline getirilen Yezit (ölm. 64/683) idi. Hz. Hüseyin'in başını kestiren Yezit...

Harre olayının ayrıntılarına bakalım.
Medine civarında harre (volkanik arazi) diye anılan arazilerden biri olan Harre-tü Vâkım'da vuku bulan büyük çarpışma, Emevi kralı Yezit kuvvetleriyle "Peygamber kenti" Medine halkı arasında olmuştur.

Medine halkı, yönetimin zulüm ve ahlaksızlıklarına karşı çıkarak Yezit'in halifelik, yani devlet başkanlığı ' makamından inmesini istedi. Bunu hilafete isyan sayan Yezit, Emevilere bağlılığı ve Peygamber evladına kiniyle öne çıkmış olan Müslim bin Ukbe (ölm. 63/683) komutasında büyük bir ordu oluşturarak Medine üstüne saldı.

Yezit ordusundaki asker sayısı on bin ila yirmi dokuz bin arası rakamlarla ifade ediliyor. Sahabi katili komutan Müslim'in yanında yer alan beş yüz kişilik kurmaylar kadrosu ise Rumlardan seçilmişti.

Onlara karşı çıkan Medine halk kitlesinin sadece imanları, iradeleri ve bir de şehit olma arzuları vardı. Teçhizatları, silahları son derece basit kılıç, pala ve sopalardı.

Katliam, yağmalama ve ırza tecavüzlerin ardından, halife Yezit için biat (halifeye bağlılık bildirme) tazelemeye geçildi. Katil komutan Müslim şu emri verdi:

"Biat şu şekilde olacaktır: Yezit'in kulu ve kölesi olarak biat ettim." Bazıları buna karşı çıkarak, "Allah'ın kitabı ve Peygamberin sünneti üzere biat ederim"
diye ısrar etti. Bu şekilde biat isteyenlerin tümü katledildi.

Müslim, kestiği sahabe başları ile esir sahabileri Yezit'e gönderdi. Yezit bunların karşısına geçip Uhud günü intikam şarkıları söyleyen İbnü's-Sib'arî'nin, Bedir'de öldürülen müşriklerin intikamının alındığını ifade eden bir şiirini okudu.

Müslim, Medine başarısının ardından hemen Mekke üzerine yürüdü. İbnüz Zübeyr'in Kabe'ye sığındığını bahane ederek Beytullah'ı mancınıkla tahrip etti, daha sonra da ateşe verdi.
Yezit, en büyük ödülleri, ünlü sahabileri öldüren askerlere verdi. Tarihçi İbn Sa'd (ölm. 230/844), bu askerlerin bir süre sonra aynı Yezit'in emriyle öldürüldüğünü yazıyor. Bu tam bir Emevi-emperyalist taktiğidir:
Önce, özendirme olsun diye ödül, sonra, konuşmasınlar diye ölüm...
Bugün aynı taktiği; kendisine uşaklık eden "müttefikler"ine(!) ABD uygulamaktadır.

Bu olayın yaşanmasına neden olan devletin rejimi olan İslam mıdır yoksa rejime uymayan yöneticileri ile yöneticilerin rejime aykırı emirlerini yerine getiren görevlileri midir?

Ali İmran;31: Kul in küntüm tuhıbbunAllahe fettebiuniy yuhbibkümullahu ve yağfir leküm zünubeküm vAllahu Ğafur’un Rahîym;

De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana tabi olun; ki Allah da sizi sevsin ve zenblerinizi mağfiret etsin. Allah Ğafur’dur, Rahıym’dir”.

Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah'ım cümlemizi de vahyine uyan, KUR'AN'ı yaşam biçimi edinen kullarından eylesin.

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.
dost1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
dost1 Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 4 Kisi:
Araştıran (5. May 2013), bartsimpson (5. May 2013), merdem (4. May 2013), Miralay (8. May 2013)
Alt 4. May 2013, 08:20 PM   #32
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Alıntı:
bartsimpson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Neden ısrarla banlanmak yada atılmaktan bahsediyorsunuz???
Fikirlerinize ket vuran yok...
Ama illede anarşi yaratıp milleti galeyana getirme çabanız varsa onu bilemem.
Ama öğrenmek için geldiyseniz doğru yerdesiniz.

Bizlerde bir zamanlar "Allah'ı bırakıp"; sadece atalarımızın taktığı "bir takım isimlere" ve "düzmece ilahlara" tapıyorduk (Yusuf/40).
Bu konuda ne kendimizin, ne de atalarımızın hiçbir bilgisi yoktu. Üstelik öyle böbürlenerek ve büyüklenerek konuşuyorlardı ki, ağızlarından çıkanların hepsi yalandı (Kehf/5).
Aslında "O" bizimde, bizden öncekilerinde Rabbi idi (Duhan/8).
Halbuki onlara da Rableri katından bir yol gösterici gelmişti. Fakat onlar "zannettiklerine" ve "nefislerinin arzularına tabi olmuşlardı (Necm/23)
Biz düşünmediğimiz gibi, onlar bu sözü hiç düşünmediler? Halbuki bize verilen ve gelen, atalarımıza verilen ve gelen ile aynı idi. (Müminun 68)
Sonra İbrahim'in dediği söz üzerinde düşündük, bizim ve atalarımızın apaçık bir sapıklık içinde olduklarını gördük (Enbiya/54).

Bizim kavgamız kendimizle azizim... sizinle değil...

Her kavgada olduğu gibi bazen bunda da kaş göz yarılıyor... ama kaşı gözü yaranda biziz, pansumanı tedaviyi yapanda...
Böyle cocugu kim sevmez ki
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
Araştıran (5. May 2013), bartsimpson (5. May 2013), Miralay (8. May 2013)
Alt 5. May 2013, 07:50 PM   #33
SEDD-İ ZERÂYİ'
Katılımcı Üye

Tesekkür: 0
11 Mesajina 12 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
SEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud of

hanifler.com daki ayet incelemelerine örnek

başlık: cennette huri diye kızlar yoktur.
kullanılan deyimler;
dünyada kimi dürtükleyecğimizin
an...sını belliyor
cennette kimi düzeceğini tartışıyor

evet kim sevmezki bu çocuğu

yesinler sizin hanifliğinizi
yesinler sizin müslümanlığınızı
SEDD-İ ZERÂYİ' isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 5. May 2013, 08:22 PM   #34
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:
SEDD-İ ZERÂYİ' Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kullanılan deyimler;
dünyada kimi dürtükleyecğimizin
an...sını belliyor
cennette kimi düzeceğini tartışıyor
evet kim sevmezki bu çocuğu
Evladım... (Sana evladım diyorum ya sebebini anladın sen...)

Bu laflar ve deyimler beni bağlar... Forumu değil...

Gazın varsa özele gel ben alırım onu... Onunda yeri burası değil...

YÖNETİCİ NOTU: Bart kardeşim yazılarınızda lütfen forum kural ve ilkelerine uyalım. Muhatabımızı küçük düşürücü yazılar yazmayalım. Saygılarımla.

ÜYE NOTU : Sayın Yöneticim, uymamam gerektiği halde nefsime yenik düşüp, gereksiz kişilerle gereksiz muhabbetlere alenen kalkıştığım için sizden, forumdaki büyüklerimden ve arkadaşlarımdan özür dilerim.

Konu bartsimpson tarafından (11. May 2013 Saat 03:35 PM ) değiştirilmiştir.
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 6. May 2013, 07:44 AM   #35
pramid
Uzman Üye

Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
pramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud ofpramid has much to be proud of

Beni bir kez aldatırsan sana yazıklar olsun, Beni iki kez aldatırsan bana yazıklar olsun (Sun Tzu)

Koyunlara hayal verin, gerisini koyverin.

Yayılırlar, yerler içerler, güdülürler.

Bu dünyada cenneti inşa derdi olmayana diğer dünya da cennet verilir mi?

Adam dünyada yiyecek içecek, karın şişirecek, fakire ekmek atacak, bonus sevap hesabını el,el sub,sub diye dolduracak ...

Dümyada bir değer üereteyecek üreteni yaftalayacak ve hoooooop cennette sözde kerhaneye gidecek .... Bu masallara koyunlar inanır.

Müslümanın düsturu

(BAKARA suresi 104. ayet) Ey iman edenler! "Râina" demeyin, "unzurna" deyin/"bizi davar gibi güt" diye konuşmayın, "bize bak" diye konuşun ve dinleyin. Kâfîrler için korkunç bir azap vardır.

Kuran’ın ‘’davarlaşmayın’’ uyarısına kulak asmayan milletimiz; dini şekilsel olarak gören bu kimselerin ‘’takva gösterisini’’, toplumsal statü belirleyici bir kıstas haline getirmiş, dolayısı ile aldatılmışlardır.

(FATIR suresi 5. ayet) Ey insanlar, Allah'ın vaadi haktır! O halde iğreti dünya hayatı sizi sakın aldatmasın! O yaman aldatıcı, sizi sakın Allah ile aldatmasın.

http://dersvekuran.blogcu.com/raina-...deyin/10943198

Beni bir kez aldatırsan sana yazıklar olsun, Beni iki kez aldatırsan bana yazıklar olsun (Sun Tzu)
Ortaçağ, günümüzde yaşanmakta olan hadiselerin ‘’pratik düzlemde denendiği’’, ve başarılı olduğu bir süreç idi. Dolayısı ile tekerrürden ibaret olan bu yaşanmışlığı iyi analiz edebilmemiz gereklidir.
Din-Sermaye ilişkisi ortasında sömürülen halkın içine düştüğü elim durumun genel adıdır ortaçağ. Nitelikli bir soygun sürecidir.
Sanayi Devrimi sonrası gelişen süreçte, hayata aktif müdahaleleri ile bilinen kilise; genel olarak sermayenin yanında yer almış, halka cennetten arsa satma sapkınlığına kadar, birçok yola başvurmuş, öncesindeki haçlı seferleri de dahil olmak üzere; ‘’eski feodal kralların’’ çıkarları için dini bir araç olarak kullanmışlardır.
Bu, uzun ölçekli bir yozlaşma sürecine dayanan ‘’mistik bir devrim’’ ile gelişmiştir. İznik konferansında yakılan İncillerin çoğunun ‘’halk çıkarlarına hizmet eden’’ buyruklar içerdiği düşünülürse, geriye kalan söylemin genel olarak ‘’Emek-Sermaye dengesine’’ müdahale etmediğini görmek mümkündür.
Çünkü ‘’Kapitalizm’’, genel olarak ‘’yozlaştırdığı düşünsel akımları, kendi arzularına göre programlama’’ mesleğini din edinmiştir.
Bu süreci en iyi özetleyen, engizisyon kahrı çekmiş İtalyan düşünür Giordano Bruno şöyle bir ifade ile meseleyi özetlemiştir; Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzünde iyi insanları kullanır, kötü insanlar ise iradesini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanır…
(TEVBE suresi 34. ayet) Ey iman sahipleri! Şu bir gerçek ki, hahamlardan ve rahiplerden (/hocaefendilerden) birçoğu halkın mallarını uydurma yollarla tıka basa yerler ve Allah'ın yolundan geri çevirirler. Altını ve gümüşü depolayıp da onları Allah yolunda harcamayanlara korkunç bir azap muştula.
TÜRKİYE VE ORTAÇAĞ
(BAKARA suresi 104. ayet) Ey iman edenler! "Râina" demeyin, "unzurna" deyin/"bizi davar gibi güt" diye konuşmayın, "bize bak" diye konuşun ve dinleyin. Kâfîrler için korkunç bir azap vardır.
Raiyye, kelime olarak ‘’davar sürüsü’’ demektir. Kuran; bizzat toplumun bu yönde bir tavır içerisinde olması gerektiğini belirtirken, öte yandan ‘’davarlaşan’’lara ‘’kafirlik ile itham etmektedir.’’
Çünkü, ayetin birinci cümlesindeki ifade neden, son cümle sonuçtur.
Davarlık, Kuran’ın dinine göre küfürdür!
Türkiye’de Allah ile aldatanların iktidarı hüküm sürmekte, onların ürettiği ‘’davar sürüsü’’ hakim olma noktasına gelmektedir. Bu; Kuran dışı dinciliğin ve Ortaçağ müptezelliğinin ürünüdür.
Toplumsal meseleleri incelerken, takva’yı kıstas edinme gibi bir hastalığa nail olanların ürettiği bu hastalıklı toplum yapısı, bizzat Kuran’ın dini ile çelişmektedir.
Çünkü Kuran’a göre, bir kişi tercihlerini‘’ehliyete göre yapmalıdır’’.
(NİSA suresi 58. ayet) Şu bir gerçek ki, Allah size emanetleri, onlara ehil olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emrediyor. Allah size bu şekilde ne güzel öğüt veriyor. Allah Semî'dir, çok iyi duyar; Basîr'dir, çok iyi görür
Süreci analiz etmek noktasında şunları söyleyerek başlamak gerekir; Kuran’da beyan edilen din, ister inanılsın, ister inanılmasın; mülkiyet ve sermaye eksenlidir. (bu nasıl RASUL ki çarşılarda dolaşıyor : furkan 7) Yani, sermaye ve mülkiyet karşıtı; eşitlikçi ve paylaşımcı bir akıl yoludur.
FİRAVUN İŞBİRLİKÇİLERİ

Türkiye’de faaliyet yürüten bazı cemaatler, bugün ‘’liberallerin, PKK’nın, Amerika’nın’’ ortak diline entegre olmuş durumda.
Bunların ardından yürüyenler ise, onları yarattığı şekil bataklığına gömülmüş; dini şekillere bağımlı bir kurum olarak görmekte…

Kuran’ın ‘’davarlaşmayın’’ uyarısına kulak asmayan milletimiz; dini şekilsel olarak gören bu kimselerin ‘’takva gösterisini’’, toplumsal statü belirleyici bir kıstas haline getirmiş, dolayısı ile aldatılmışlardır.

(FATIR suresi 5. ayet) Ey insanlar, Allah'ın vaadi haktır! O halde iğreti dünya hayatı sizi sakın aldatmasın! O yaman aldatıcı, sizi sakın Allah ile aldatmasın.
pramid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
pramid Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
bartsimpson (6. May 2013), merdem (6. May 2013), Miralay (9. May 2013)
Alt 6. May 2013, 09:15 PM   #36
SEDD-İ ZERÂYİ'
Katılımcı Üye

Tesekkür: 0
11 Mesajina 12 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
SEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud of

Alıntı:
bartsimpson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evladım... (Sana evladım diyorum ya sebebini anladın sen...)

Bu laflar ve deyimler beni bağlar... Forumu değil...

Gazın varsa özele gel ben alırım onu... Onunda yeri burası değil...
bana evladım demişsin
bende sana ... um diyecem(anladın sen onu)
bak .... um bırak özeli mözeli. özele gelsem ne yazar gerçek hayatta senin gibileri çok gördüm karşıma çıkınca kedi ye dönen.o yüzden konuşmaların yel gibi(anladın sen onu)geliyor.

burası hanifler.com yorum yaparken ayık kafaylamı, yoksa elinizde şarap kadehiylemi yorum yaptığınızı bilmediğim için konuşmalarını önemsemiyorum.
ben sadece kral çıplak dedim. neyse uykum var, baba yorgun bu gecelik yeter.

YÖNETİCİ NOTU: Sedd-i Zerâyi kardeşim yazılarınızda lütfen forum kural ve ilkelerine uyalım. Muhatabımızı küçük düşürücü ve küfür içeren yazılar yazmayalım.
Forumumuzda Güzel dinimizi İslam'a iman etmeyen, içki içen, deist ya da ateist hiçbir üyemiz yoktur. Herkes bu forumda fikirlerini saygı sevgi çerçevesinde serbestçe savunabilir.
Saygılarımla.

Konu Miralay tarafından (9. May 2013 Saat 05:10 AM ) değiştirilmiştir.
SEDD-İ ZERÂYİ' isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 6. May 2013, 10:56 PM   #37
dost1
Site Yöneticisi

dost1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3.618
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
dost1 is on a distinguished road

Selamun Aleyküm! Değerli Kardeşlerim!

Hepimizin de üye olurken kabul ettiğimiz forum kurallarına uyma konusunda gereken önemi göstereceğimiz inancıyla forum kurallarını tekrar anımsamanın yararlı olacağını düşünüyorum.

Sitemiz "Kur'an Odaklı Dindarlık" anlayışını benimseyen müslümanların fikirlerini paylaştığı bir platformdur.

Tüm üyelerimizin aşağıda belirtilen kurallara uymaları durumunda Hanifler forumlarında rahat, sağlıklı ve verimli bir tartışma ortamı oluşacağına inanıyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

1. Hanifler sitesi forumlarına yazılan yazılardan tamamen yazıyı yazan üye sorumludur. Üyelerin yazdıkları yazılar nedeniyle hanifler sitesi ve yönetimi hiçbir sorumluluk kabul etmez.

2. Topluluklar hakkında, tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz (Örneğin: Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Çerkez, Zenci, Hint, Arap, Çingene, Roman, Rus, Göçmen gibi.)

3. Forumu Türkiye Cumhuriyeti yasaları karşısında sıkıntıya sokacak ifadelerden sakınılmalıdır. Eleştiri ile hakaret birbirine karıştırılmamalıdır.

4. İnsan onurunu küçük düşüren, İslami ve insani değerleri hafife alan isimlerle üye olunamaz.

5. Ateizm, Deizm propagandası yapılamaz.

6. Yorum amacı taşımayan, salt propaganda içerikli parti ve siyaset yazıları, reklam amaçlı yazılar,ahlak ve adaba aykırı mesajlar gönderilemez.

7. Mezhep, cemaat, tarikat propagandası ve efendi, şeyh, hazret reklamı içeren alıntılar yapılamaz. Alıntılarla müzakereler kilitlenemez.

8. İslam dininin rituel’lerini reddeden, namaz yoktur, oruç yoktur, hac yoktur,kabe put’tur gibi tezleri içeren yazılar yazılamaz.

9. Üyeleri tehdit edici, aşağılayıcı, taciz edici ve küfür, hakaret, karalama içerikli mesajlar göndermek yasaktır.

10. Forumlara konuyla ilgili olmayan yazılar, forumu provoke edici, forumu karıştırmaya yönelik, kışkırtıcı, mükerrer yazılar göndermek yasaktır.

11. Bir konuda forum açılmadan önce o konuda bir forum olup olmadığı araştırılmalıdır. Uygunsa o başlık altında devam edilmelidir.

12. Gereksiz şekilde, çok sayıda başlık açarak tartışma ortamını sabote etmek ve/veya aynı mesajı farklı metinle de olsa değişik forumlarda tekrar etmek yasaktır.

13. Forumlara kaynağı belirtilmeden başka internet sitelerinden alıntı yapılamaz.

14. Forumlarda bağırmak anlamına geldiğinden, vurgulama amacını aşar tarzda aşırı büyük fontlar kullanmak veya büyük harflerle yazı yazmak tavsiye edilmemektedir.

15. Forumlara bir önceki yazıya katkı yapmadan, sadece bende demek amacına yönelik mesaj gönderilmesi forumların takibinde güçlük getirdiğinden tavsiye edilmemektedir. Ancak bir soru sorulduğunda cevap verilirse, teşekkür etmek amacıyla cevap vermek nezaket gereği kabul edilebilir bir davranıştır.

16. Kişisel konuları forumda tartışmak yasaktır. Bu amaçla Özel Mesaj özelliği kullanılabilir.

17. Özel Mesaj özelliği üyeleri taciz etmek amacıyla kullanılamaz.

18. Forum yöneticileri kuralları açık veya dolaylı olarak ihlal eden, uygun olmayan mesajları silme, düzeltme , editleme, taşıma ve kilitleme yetkisine sahiptir.

19. Forum Kurallarına uymayan üyelerin üyelikleri, forum yönetimince belirli bir süre veya tamamen engellenebilir. Bu işlem ihtar verilmeden de yapılabilir.

20. Yöneticiler her yazılan mesajı göremeyebilirler. Yöneticilerden önce uygunsuz bir Mesajla karşılaştığınızda lütfen yöneticilere bildiriniz.

21. Site ve Forumun işleyiş ve kuralları konusunda katılımcıları bilgilendirmek Adminlerin veya Moderatörlerin görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadır.
www.hanifler.com
merdem (6. May 2013), Miralay (9. May 2013)
Alt 8. May 2013, 09:36 AM   #38
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Adamlığın Yolu Nerdense, Bul Da Girmeye Bak.

Nasihatım sana: Herzeyle iştigali bırak;
Adamlığın yolu nerdense, bul da girmeye bak.
Adam mısın: Ebediyyen cihanda hürsün, gez;
Yular takıp seni bir kimsecikler sürükleyemez.
Adam değil misin, oğlum: Gönüllüsün semere;
Küfür savurma boyun kestiğim semercilere.

Mehmet Akif Ersoy

Rabbimiz! Hesaplarin görülecegi gün bana, anneme, babama ve müminlere magfiret eyle!
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Miralay (9. May 2013)
Alt 9. May 2013, 09:46 AM   #39
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
SEDD-İ ZERÂYİ' Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
.
1)-Bilmeyenler için diyanet işlerini mustafa kemal kurmuştur ve diyanet bir devlet kurumudur.

2)-Camilerde yapılan ibadetle günah işleniyor yargısını yukarıda kullandığınız argumanlara göre veremezsiniz.kaldı ki kendinizi Allah ın yerine koyup nasıl hüküm veriyorsunuz.bana görede sizin yazdıklarınızla işlediğiniz günah arş a ulaşmıştır.hadi bakalım hüküm vermek o kadar kolaysa

3)-Müslümanların tüm dünyada o veya bu şekilde kabul gören ibadet yeri camidir.Hatta şii nufusun yaşadığı bölgelerde bile.ama aleviler illa cem evi ibadet yerimizdir diyorsa devlet bunlarada kontrollü bir şekilde pay ayırabilir.aynı şeyi kilise içinde yapabilir.ama bu iki kısmıda İslam ın dışında değerlendirmelidir.

4)-Diyanete aktarılan paralar çocuk esirgeme kurumuna öğretim ve iş alanlarına aktarılsın...tipik solcu kafası işte iki lira tasarruf edecem diye ülkeyi elli yıl geri bıraktırırsınız.Arkadaş bunlara zaten paralar aktarılıyor.Aktarılmadığını nereden biliyorsun.ucuz popülist yaklaşımlar bunlar.bence de mesela kurban derileri sosyete çocuklarına planör dersi veren THK yerine devlet denetleme kuruluna aktarılsın.

5)-sunni mülümanlar çok mu meraklıydı diyanetin kurulmasına bu konuda asıl mağdur olan sunni müslümanlardır.açıp yakın tarihi bi okuyun bakalım nereler kapatıldı neler yapıldı.dinin yer altına girmesine sebep olan marjinalleşmesini sağlayan işte sizin gibi yasakçı kafalardır.bu kafalar yüzünden millet kur'anı kerim i saklayacak yer aradı bir dönem.

6)o kadar camiye ihtiyaç varmı diyorsun.Sanane nasıl olsa gitmiyorsun.cem evlerine kiliseye gösterdiğin toleransı neden camiye göstermiyorsun.bu aynı namaz kılmayan zihniyetin türkçe ibadet edilsin demesine benziyor.sanane birader sen namaz zaten kılmıyorsun ne karışıyorsun milletin hangi dilde ibadet edeceğine.

7)-oda tv denilen güruh un neye hizmet ettiği belli.onlar bir şey söylüyorsa kesin aksi doğrudur.

8)-merdem arkadaş saltanat görmek istiyorsan ordu evlerine bir git.vatanın korunması için askere giden zavallı evlatçıkların subayların ve eşlerinin nasıl kölesi haline getirildiğini bir gör.paşaların hanımlarının kaç arabası var biliyormusun.denetleme yok bir şey yok ülke onların zannedersin.iki duble rakı içer, karışık ızgara sonra üstüne tatlısını yer bir güzel kahvesini yudumlar ondan sonra dört lira öder çıkarlar ordu evinden.bu para onlara helal mi bu yedikleri benim vergimle ödenmiyormu.her türlü konforu yaşa ,milletin evladını köle gibi kullan.istediğinde dayak at.onüç erimiz çatışmada şehit olurken sen aynı anda golf oyna sonrada çık bağır biz vatanın sahibiyiz.nah sahibisin.vatanın sahibide koruyucusuda halktır halk.
çanakkalede de kurtuluş savaşındada canını veren mehmetlerin tek düşüncesi vardı .Allah yolunda savaşıp şehit olmak ve o sizin yok dediğiniz cennete gitmek.sanki anadolunun evlatları kemalist devrim için şehit oldu.milletimiz koyun değil sizde çobanı değilsiniz.

yeni yeni ortaya çıkan unu az katılmış terbiye olmamış komünist,kemalist,faşist,ulusalcı çorbasının bilmesi gereken şey dinle imanla kuranla Allah la baş örtüsüyle uğraşmayı kesmeleri gerektiği.
Arkadaş hayatta alnın secdeye değmemiş millete kalkar namazı şöyle kıl diye emir verirsin yada namaz yoktur kılmayın dersin.
Bir kere oruç tutmamışsın nefsinle savaşmamışsın kalkar bunların tuttuğu oruç kabul olmaz dersin.
Allah ın emri hacca laf söyler arablara para kaptırmayın bu iş turistik gezidir dersin ama kendin gider romadaki aşıklar çeşmesine para atarsın.
Zekata laf edersin ama bir garibana yardım eli uzattığın görülmemiştir.
Hikayede müslümanım dersin utanmasan peygambere küfredersin bilmem kimi kalkar onla karşılaştırırsın.
Cenneti sirius gezegeni, melekleri ufolarla gelen uzaylılar,cehennemi ise mağma tabakası zannedersin.
ahlak bir tek sende var. sünni müslümansa kesin haramzadedir hak yiyordur.yalan söylüyordur.insanların hakkını gasp ediyordur.konu aleviliğe gelince dilin tutulur onlar iyidir dersin.çünkü aslında ne olduğunu gizlersin yada nereden geldiğini.

Her derdin bitti kaldı müslümanların dini öylemi
Diyanet ne sünni oluşuma hizmet eder, ne de islamın doğru öğrenilmesi ve yaşanılması için kurulmuştur. Diyanet, müslümanları rejime uydurmak için rejimin kontrol amaçlı kurduğu bir teşkilatlanmadır. Ülkede en çok ehli-sünnet mezhep görüşü yaygın olduğuından da bu alanda hizmet sunması da yapısı gereğidir.

Bu bakımdan kardeşimize bu kısım için katılmıyorsam da, camilerde yapılan ibadetlerin günah olduğu düşüncesini de doğru bulmuyor, yine THK gibi kurumların dini oluşumların gelirlerinden pay alması konusundaki tenkidini haklı buluyorum.

THK yada başka bir kurum, kurban ve fitre-zekat gelirinden pay almamalı, hatta devlet bu gelirlerle ilgilenmemeli, gerçekten laikse diyanet yada başka isimde kamu kurumu olmamalıdır.

Herkes kendi dinine uygun ibadet yerlerini açıp, giderlerini kendileri ortaklaşa karşılamalıdır.

Bana göre kısaca durum budur.

Not: yanlışta olsa sadece görüşlerini belirten kardeşlerimize hakarete, onlarında hakarete uğraması nedeniyle foruma hakarete hakları yoktur. Din, güzel üslupla anlatılır, hata güzellikle açıklanır.

İnananlar kardeştir, kardeşler arasında da kişisel sürtüşmeler olabilir. Ama, özürlerle düzeltilmeli ve din doğru paylaşılmalıdır.

selamlar,
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (9. May 2013 Saat 09:53 AM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
aorskaya Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
bartsimpson (9. May 2013), dost1 (9. May 2013)
Alt 9. May 2013, 11:03 AM   #40
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

hoşgeldin aorskaya,

özlettin kendini...

Bookmarks

Etiketler
cinayet, diyanet, siyaset