hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > MAKALELER(DİNİ ve SİYASİ) > Siyaset

Seçenekler Stil
Alt 11. May 2013, 01:55 PM   #51
kuman
Uzman Üye

Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of

Sayın yetkin,
Yazınınzdan anladığım kadarıyla Vakıf kurmak kurana aykırı değil. Siz infak ile ilgili yazmışsınız.

Örnek;
BArınmak için evimiz var ve biz 5 kişiyiz 5 tanede evimiz var (Ev ihtiyaç kapsamı girer ve ölüncede mirasa girer) Çocuk yok yada var ancak biz zeki çalışkan bilgili bir neslin oluşabilmesi ve özellikle ihtiyacı olan çocukların okuyabilmesi için bu 5 evi vakfediyoruz ve bir vakıf kuruyoruz sonrada çevremize bunu yaygınlaştırıyoruz ve çevremizde ki insanlarında İnfaklarından buraya gelir sağlıyoruz.
Neresi İslam dışı ?

Ev benim mülküm (ihtiyaç) Para eder. satıp vakıf kuruyorum ve eğitim için infak ediyorum

Nesi İslama uygun değil
kuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11. May 2013, 02:15 PM   #52
kuman
Uzman Üye

kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of

İnfak konusunada burda girmek anlamsız. Ancak Maddi kavramlar adı altında bundan bahsetmişsiniz.
Ben dünyayı cennet haline getirme çabasını anlamsız buluyorum
İnfak konusunda bazı yerlerde sizinle çok farklı düşünüyoruz.

Sebebide bu dünya sınav dünyasıdır;
Allah bizi kimi zaman açlıkla, yoklukla dener kimi zaman mal mülk ile dener. Kimi zaman savaşla kimi zaman barış ile. Kimi zaman yenilgi ile dener kimi zaman zafer ile dener.
Kimi zaman sevinçle dener kimi zaman üzüntü ile dener.

Bir işi yaparken vicdanınız rahatsa bu zaten islamidir. Allahın arzu ettiği şekildir.

Rahatsızlık duyuyor ve bulamıyorsanız da tövbe edin Allah büyüktür affedicidir.
Alt 11. May 2013, 02:57 PM   #53
SEDD-İ ZERÂYİ'
Katılımcı Üye

Tesekkür: 0
11 Mesajina 12 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
SEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud ofSEDD-İ ZERÂYİ' has much to be proud of

Alıntı:
SEDD-İ ZERÂYİ' Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bana evladım demişsin
bende sana ... um diyecem(anladın sen onu)
bak .... um bırak özeli mözeli. özele gelsem ne yazar gerçek hayatta senin gibileri çok gördüm karşıma çıkınca kedi ye dönen.o yüzden konuşmaların yel gibi(anladın sen onu)geliyor.

burası hanifler.com yorum yaparken ayık kafaylamı, yoksa elinizde şarap kadehiylemi yorum yaptığınızı bilmediğim için konuşmalarını önemsemiyorum.
ben sadece kral çıplak dedim. neyse uykum var, baba yorgun bu gecelik yeter.

YÖNETİCİ NOTU: Sedd-i Zerâyi kardeşim yazılarınızda lütfen forum kural ve ilkelerine uyalım. Muhatabımızı küçük düşürücü ve küfür içeren yazılar yazmayalım.
Forumumuzda Güzel dinimizi İslam'a iman etmeyen, içki içen, deist ya da ateist hiçbir üyemiz yoktur. Herkes bu forumda fikirlerini saygı sevgi çerçevesinde serbestçe savunabilir.
Saygılarımla.
miralay arkadaş
uyarma gereğini duymuşsun olabilir yöneticisin elbette buna hakkın var.lakin uyarıları yaparken bile hakkaniyetli davranmamışsın.forum üyesinin şahsıma ''evladım'' arkasından da sen onu anladın cümlesini küçük düşürücü olarak nitelemişsin.bu kelimenin ne maksatla kullanıldığını anlamak için ''anlayan biri bile olmaya'' gerek yoktur.Bu şahsıma yapılmış doğrudan ağır tahrik içeren bir küfürdür.küçük düşürücü laf değil. buna rağmen uyarılarınızı yaparken bile adam kayırmayı ihmal etmemişsiniz.
benim yaptığım yoruma bizzat müdahale ederek kullandığım ''koçum''lafını silmişsiniz.yazıyı yeni gören arkadaşlar o noktalamaların yerine istedikleri kelimeyi koyabilirler.Veya akıllarına herşey gelir.
bu arada benim yazdığım yoruma müdahale ederken diğer forum üyesinin yazısına müdahalede bulunmamışsınız.konulara gösterilen hassasiyetler forum yöneticilerinin insafına kalmış belli ki.

birde diyorsunuz ya

Forumumuzda Güzel dinimizi İslam'a iman etmeyen, içki içen, deist ya da ateist hiçbir üyemiz yoktur. Herkes bu forumda fikirlerini saygı sevgi çerçevesinde serbestçe savunabilir.

diğerlerini es geçiyorum ama altını çizdiğim bölüme dair merakınız varsa Rivayetler virüs mü? başlığı altındaki iki arkadaşın diyaloğonu lütfen bir inceleyin.Bakın bakalım sonu şerefe diye bitiyor mu bitmiyor mu?
Bana diyebilirsiniz ki sanane arkadaş isteyen içer isteyen içmez.
bittabii
bu beni ilgilendirmez.Ama kuran ayetlerine yorum yapılan ,kuran ayetlerinin kelime kelime incelendiği bir sitede rakı muhabbeti yapılıp sonuda şerefe diye bitiyorsa ee kusura bakmayın bunu da yazarım.
farzedelim benimle ayet üzerine konuşan bir arkadaşın elinde şarap kadehi olmadığını ne bileceğim. çünkü forumun başka bölümlerinde buna benzer yazılarda okudum.haa yinede seni ilgilendirmez diyorsan o ayrı.
SEDD-İ ZERÂYİ' isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12. May 2013, 05:47 AM   #54
galipyetkin
Uzman Üye

Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Dostum kuman.

''Barınma" ihtiyacı yönünde elinizde bulundurduğunuz veya barınmaya tahsis ettiğiniz ''ev''inizin mülkiyeti sizin olsa idi kapitalist sistemde bu eve barınma yönünden ihtiyacınız kalmayınca ona istediğiniz gibi davranabilirdiniz. İster yıkar, ister vakfeder ,isterseniz kapısına kilit vurur çürümeye terk ederdiniz; mülk sizin ya! kime ne!

Bir de olaya müslüman yaşamının gerektirdiği kollektivizm yönünden bakın; en basitinden: Mülk Allah'ındır=toplumundur prensibini aklınıza getirin. İhtiyacınız kalmayanı sahiplenemezsiniz, kullanış amacını değiştiremezsiniz, esas sahibine vermek mecburiyetiniz-iade etme zorunluluğunuz var.
Adem acaba "cennet"ten niye kovuldu dersiniz?

Miras kalan mallar-"mamelek" hakkında da başka türlü düşünemezsiniz.

Saygılar,sevgiler.
Galip Yetkin.

Konu galipyetkin tarafından (12. May 2013 Saat 06:16 AM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12. May 2013, 09:15 AM   #55
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum kuman.

''Barınma" ihtiyacı yönünde elinizde bulundurduğunuz veya barınmaya tahsis ettiğiniz ''ev''inizin mülkiyeti sizin olsa idi kapitalist sistemde bu eve barınma yönünden ihtiyacınız kalmayınca ona istediğiniz gibi davranabilirdiniz. İster yıkar, ister vakfeder ,isterseniz kapısına kilit vurur çürümeye terk ederdiniz; mülk sizin ya! kime ne!

Bir de olaya müslüman yaşamının gerektirdiği kollektivizm yönünden bakın; en basitinden: Mülk Allah'ındır=toplumundur prensibini aklınıza getirin. İhtiyacınız kalmayanı sahiplenemezsiniz, kullanış amacını değiştiremezsiniz, esas sahibine vermek mecburiyetiniz-iade etme zorunluluğunuz var.
Adem acaba "cennet"ten niye kovuldu dersiniz?

Miras kalan mallar-"mamelek" hakkında da başka türlü düşünemezsiniz.

Saygılar,sevgiler.
Galip Yetkin.
Sevgili galip abi

bu bahsedilen konular ve mekke'den hicret sonrası medine'de, insanlığa örnek olarak gösterilen toplum yaşamı, sanırım bünyesinde kollektivis ve sosyal adalet sistemini benimseyen yaşam şekillerini barındırıyor.

o dönemler iyi incelenmeli bence.

birde acaba forumda tavsiye ettiğim ve sizinde seyrettiğiniz belgeseldeki gibi ekonomik sistemi ve parayı toplumdan kaldırsak ne olur?

kuran'da bu duruma yada buna benzer bir duruma atıf var mıdır?

mesela adamlar diyor ki "dünya üzerinde nereye giderseniz gidin, istediğiniz zaman ve istediğiniz kadar kalabileceğiniz ve içinde her ihtiyacınızı gideren bir konut olsa mülkiyet hakkının bir anlamı kalır mı? İstediğiniz zaman golf takımları temin edip golf oynayabilseniz golf takımları almaya ihtiyacınız olur mu?

"Mülk Allah'ındır = Toplumudur"
Alt 12. May 2013, 09:32 AM   #56
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Bart Evladim sen cok yasa emi.

Dünyanin her bir kösesinde sayisiz oteller ve lokantalar var ve bu oteller ve lokantalarin cogu senenin 365 günü dolup tasmiyor. Yatacak yer ve yemekler bos yere müsteri bekliyor.

Bom bos duran otel ve lokantalar gecen günlerde bos kalan yatak gelirinden ve bos kalan masalarin menü gelirlerinden zaten faydalanamayacaklar, neden acaba onca evsiz olana bir oda onca ac olana bir tabak yemek vermek akillarindan gecmiyor.

Ayni sey degilmi, ha birisi parasini isletmeden bankada tutsun, ha bos yatak ve masalar bir tarafta kullanmadan dura dursun.

Ki cogu zamanlar parasi olmadigi icin millet otobüse trene binemiyor, hadi taksiden faz gectim, sanki ne olur ara sira gercekten ihtiyaci olanlar arada sirada otobüse trene biletsiz binseler ne olur, o otobüsler ve trenler zaten gidecegi yere gitmek zorunda, ha bir bilet eksik olmus ha bir bilet fazla olmus dünyanin sonu gelmez ya bundan.

Bir de hepimiz icin gecerli olan bir durum var. Yeni bir elbise alindigi zaman bir evvelki elbise ihtiyaci olanlara verilmeli. Dolaplar tasip duruyor, ha babam alip ta aliyoruz. Yalan mi yani?

Allah akil fikir versin bu millete, hepimize.

Selam ve dua ile.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12. May 2013, 09:39 AM   #57
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Benim söylediğim Zeitgeist belgeselinden bir alıntı idi. Youtube da bulabilirsiniz türkçe altyazılı.
Alt 12. May 2013, 11:06 AM   #58
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Alıntı:
bartsimpson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim söylediğim Zeitgeist belgeselinden bir alıntı idi. Youtube da bulabilirsiniz türkçe altyazılı.
Elestirme niyetiyle yazmadim, bilhassa hosuma gitti. Neden olmasin ki, bir cok seyler ortak kullanildigi zaman baska ihtiyaclar da kolaylikla giderilir
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12. May 2013, 03:34 PM   #59
kuman
Uzman Üye

Dostum Yekin,

Anlaşamıyacağız bu konularda zaten anlaşmak için yazmıyorum. Kuran konusunda pekçok konuda hem fikir olabiliriz ancak Ancak bu konuda yorumla hatan var derim.
Evet ev benimdir istediğim gibi hareket etme özgürlüğüne sahibim ancak hiçbir zaman özgürlükler sınırsız değildir.
Ancak evimi miras bırakma hakkına sahibim çünkü ev benim elim ile kazandığım bir şeydir. toplumun bana verdiği bir şey değil.Allahın bana verdiği bir nimettir.
Kural şudur; Hiç kimseyi zor duruma düşürme, zor durumda birine yardım et. Şunu asla unutma Mülkün sahibi Allahtır sen sadece Allahın sana nimet olarak verdiği şeyleri kullanıyorsun. Bu nimetler ile kendini büyük görme, insanlara üstünlük kurma, Allah sana bu nimetleri verdiyse bunun bir sebebi vardır, paylaş çünkü bu Allahındır ve Allah senden paylaşmanı ister, eğer ki bu nimetler seni şaşırtırsa onlardan kurtul ey karar vericiler verdiğim nimetleri gerektiği gibi kullanmayan olursa (mal biriktirip duran) o malları elinden alın ki hem nimetlerim insanlara ulaşsın hem de kişi kendini temizleyebilsin.
Nimetler hakkında cimrilik yapmayın ne de kendinizi zora düşürün orta yolda hareket edin.

Bu benim yorumum kesin doğrudur diyemem ancak ben bunu görüyorum.

Sana akıl vermek gibi niyetim yok ancak şunları söylemek isterim.
Mülk Allahındır=Toplumundur
Sanırım yanlış bir önerme. Mülk Allahın ise Toplumun olamaz. Bu toplumu bir şirk haline döndürme ihtimali olan bir sözdür.

Bu söz şunuda getirir Mülk Allahındır=Toplumundur=Bireyindir. Bu sonuca çok kolay ulaşılabilir.
Alt 12. May 2013, 07:49 PM   #60
bartsimpson
Super Moderator

Mevlana'nın sözünü hatırladım...

"haktan alır, halka veririz, hiçbir şey bize ait değildir. biz vasıtalık eden bir bedenden başka bir şey değiliz..."

Bookmarks

Etiketler
cinayet, diyanet, siyaset