![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
MÖ 334 - Büyük İskender'in orduları III. Darius'u Granikos Savaşı'nda yendi.
*** Ayin 22. Bugün, asagida 3 deprem olayi var! 1766 - Geniş bir alanı etkileyen Büyük İstanbul Depremi sonucunda 4.000'den fazla kişi öldü. 1927 - Çin'in Xining vilayetinde yaşanan depremde yaklaşık 200.000 kişi öldü. 1960 - Yeryüzünde ölçülmüş en şiddetli deprem olan Büyük Şili Depremi sonucunda 4.000 ile 5.000 arasında insan hayatını kaybetti. 1981 - Dünyanın en büyük hortumlarından olan 1.5 kilometre çapındaki Binger Oklahoma Hortumu görüldü. 1990 - Kuzey ve Güney Yemen birleşti. 1990 - Microsoft, Windows 3.0'ı piyasaya sürdü. 2007 - Ankara, Ulus'ta meydana gelen patlama sonucunda 5 kişi öldü, 60 kişi yaralandı. Tarihe gecmis bir olay, sebebi neydi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman Üye
![]()
1795 - Fransa'da kadınların toplantılara katılması yasaklandı. Geri zekalilar! Acep ne zaman kaldirmislar yasagi ki kendilerini dünyanin en modern insanlarindan saymaya baslamislar
1919 - İzmir'in İtilaf Devletleri tarafından işgalini protesto için 200.000 kişinin katılımıyla Sultanahmet Mitingi yapıldı. 1945 - Nasyonal sosyalist liderlerden Himmler, müttefiklerin eline geçmemek için siyanür kapsülüyle intihar etti. 1949 - Sovyet lideri Josef Stalin, Berlin ablukasını kaldırdı ve İkinci Dünya Savaşı sonrası ikiye bölünen Almanya'nın batısında federal cumhuriyet ilan edildi. Almanya kendi hürriyetine sahip olamamis o zamanlar, simdi burnunu öbür devletlerin hürriyetine sokuyor 1960 - İsrail ajanları, 6 milyon Yahudinin ölümünden sorumlu tutulan Adolf Eichmann'ı Arjantin'de ele geçirdi. Eichmann yargılanmak üzere İsrail'e götürüldü. Yahudilerin sayisi ne kadar ki acep, 6 milyonu öldürülmüs! Halende domuzluklarini elden birakmiyorlar, birazcik insanlik ögrenir insan. Rabbimizin gazabindan ne cabuk emin oldular yine. 1978 - İmralı Cezaevi'nden kaçan ABD'li Billy Hayes'in yazdığı roman 'Geceyarısı Ekspresi' adıyla sinemaya aktarıldı. 1992 - İstanbul'a 117 yıl hizmet eden Galata Köprüsü yerinden sökülerek Haliç'e çekildi. Maasallah, istedikmi köprüleri yerinden oynatiyoruz da bu tembellikler niye 2006 - Türk-Yunan F-16 uçakları çarpıştı. Sonuc? 1999 - Owen Hart, Kanadalı profesyonel Amerikan güreşçisi (d. 1965) Ben bunu wrestling te seyrederdim cocuklarimla. Birileri de yalnizca show yapiyor diyorlar, ama ne show, ölümle sonuclanacak kadar agir bir spor Not: Ayin 22. sini hayirla atlattik herhalde, burda deprem falan olmadi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman Üye
![]()
1844 - ABD'li mucit Samuel Morse, ABD Senatosu üyelerinin hazır bulunduğu bir deneyle ABD Kongre binasından Baltimore'da bir tren istasyonuna kendi icadı olan mors alfabesiyle ilk mesajı gönderdi. Ben mesaj falan almadim ne is varsa icinde.
1921 - Mustafa Kemal Atatürk'e suikast için Ankara'ya geldiği kanıtlanan İngiliz casusu Mustafa Sagir idam edildi. Bir de adas olacak, ne günlere kalmisiz. 1943 - Polonya'daki Auschwitz toplama kampında tutuklular üzerinde yaptığı korkunç deneylerle tanınan ölüm meleği lakaplı doktor Josef Mengele göreve başladı. Halen devam ediyormu acep? ![]() 1945 - Krasnodar Kray'da Karadeniz kıyısındaki Şapsığ Ulusal Rayonu lağvedildi.Ben bir kelime anlamadim! 1963 - Afrika Birliği Teşkilatı kuruldu. Kimin isine yaradi? 1979 - Yüzde 85'i yerli malzeme ile üretilen ilk Türk uçağı 'Mavi Işık 79-XA', Kayseri İkmal Merkezi'nde başarılı bir deneme uçuşu gerçekleştirdi. InsaAllah ucmaya devam ediyordur. 1989 - Bulgaristan'dan Türkiye'ye zorunlu göç başladı. Nedir bu cektiklerimiz dostlar. 2000 - İsrail, Güney Lübnan'da 22 yıldır sürdürdüğü işgale son verdi. Kafirler (hepsi degildir insaAllah) bir de Filistin'i rahat biraksalar. 1946 - Tansu Çiller, Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanı. Sanki bir o eskimis ![]() |
![]() |
![]() |
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (24. May 2013) |
![]() |
#4 |
Uzman Üye
![]()
17/06/1924 Helsinki'de oynanan Finlandiya-Türkiye maçını Türkiye 4-1 kazandı. Bir asir olacak neredeyse, yeniden baslasinlar yenmeye
17/06/1926 Amelia Erhart, Atlantik okyanusunu uçakla aşan ilk Amerikalı kadın oldu. Ucagi kendisi mi kullandi yoksa bir yolcu olarak mi? Dogruca yazsalar da olur hani. 17/06/1930 Sinema ve tiyatro sanatçısı Adile Naşit. Bu nu da tanimirem ![]() 17/06/1936 "Toprak ve Özgürlük" filmiyle tanınan İngiliz yönetmen Ken Loach. Tanimirem ![]() 17/06/1950 Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk böbrek nakli ameliyatı yapıldı. 17/06/1951 Türk milli futbol takımı Federal Almanya'yı Berlin'de 2-1 yendi. 60-80-90 senede bir mi oluyor bu yenmeler nedir. 17/06/1951 Şair Nazım Hikmet Ran Sovyetler Birliğine kaçtı. Rahati bulmus mu acep? 17/06/1959 Türkiye'de ilk bronz heykel dökümü yapan heykeltıraş Nijat Sirel. Sanki cok marifet bir sey bulmus gibi , putlardan baska bir seye kullaniliyor mu bronz? 17/06/1964 Başbakan İsmet İnönü'ye suikast girişimi iddiasıyla yargılanan Mesut Suna 20 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kimbilir öldürseydi ne cezasi vereceklerdi? 17/06/1968 Öğrenciler İstanbul Teknik Üniversitesi'ni işgal etti. Ögrencilerden baska kimler giriyor ki uniye? Ciftciler? 17/06/1970 Meclis, "15-16 Haziran" işçi eylemleri sonrası sıkıyönetim ilan etti. Sokağa çıkma yasağı kondu. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yöneticileri gözaltına alındı. Yakinda yine konacaga benziyor. 17/06/1980 Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı ve eski milletvekili Zeki Tekiner öldürüldü. Cenaze töreninde, aralarında Bülent Ecevit'in de bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi heyetine ülkü ocaklılar taşlı sopalı saldırıda bulunuldu. Hani hic olmazsa cenaze töreninde karmasalik yapilmasa 17/06/1982 Gazeteci Ülkü Arman. Ne olmus anlamadim. 17/06/1985 Yeni trafik yasası yürürlüğe girdi. Artık, sürücülerin "bir miktar" alkol alması suç sayılmıyor. Serefe ![]() 17/06/1993 Birleşmiş Milletler Barış Gücü, Mogadişu'ya saldırdı. Amaç Somali'de General Muhammed Farah Aidid'in askeri gücünü yok etmek. Amerika'nin yere batacagi gün yakindir 17/06/1994 12 eylül askeri darbesi sonrası, 1402 sayılı Sıkıyönetim Kanunu'na dayanılarak işlerine son verilen kamu personelinin görevlerine dönme hakkı yasalaştı. Memurlar düsünsün. 17/06/1995 Grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı isteyen 10 binlerce memur Ankara'da oturma eylemi yaptı. Nerede oturdular acep, evlerinde mi anit kabir önünde mi? |
![]() |
![]() |
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (18. June 2013) |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
baslayalim, bugün, mayistan, tarihte |
|
|