![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili Bart,
3 günden hesaplayacak olursak orucu, asagi yukari 30 TL verilmesi gerekir ![]() *** Almanya da 6 Euro dan hesapliyorlar, insan iflas eder dogrusu. Hem kendi gecinecek, hem devamli sadakalarda bulunacak (aylik, günlük herneyse, vergiler, sigortalar zaten haric) bir de senede bir gün (kulaklarimda bir sarki cinlar oldu, özür dilerim) 30 günlük oruc karsiligi. Bir yerlerde hesaplarsa yanlislik var. Selam ve Dua ile. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Uzman Üye
oruç tutanlar 9,25.TLx30.gün=277,50.TL (bazı tanıdığım insanların 1 aylık ev kirası)
oruç tutmayanlar 9,25.TLx3.öğünx30.gün=832,50.TL (bu rakam asgari ücret ev geçindiriyor insanlar bununla) Oruc zamani hemde 3 ögünden? Hani oruc tutmayan verecek bu miktari, kimlere verecek? Günde 3 ögün yiyen/ yani oruc tutmayana mi verilecek ki günde 3 ögünden hesaplaniliyor? O oruc tutmayan da baskasina verir.... bitmeyen hikayeye döner ortalik. Tam alay konusu olmusuz ![]() Bu ne perhiz bu ne tursu... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Super Moderator
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Alıntı:
Ben bilmem bilenler cevaplasın... Ben kahvaltıları bir simit ile geçiştiriyorum, ne olacak? (0,60.TLx30.gün=18,00.TL)
|
|
|
|
#4 |
|
Uzman Üye
Dinde şüpheye yer yoktur...
Yoktur da, zorlama hic yoktur. Insanin kesesine göre hesap yapilir diyecegimde, zaten o da yok (tabii böyle hesaplanirsa zenginler zararli cikacak), kim bu hakki buluyor kendinde de müslümanlar adina karar verebiliyorlar bir de o var. Yüce Rabbimiz dahi kimseyi mecbur tutmadigi halde ve de bilhassa kimsenin zararina karalar vermedigi halde... Ne demistik: Diyanet+Hiyanet+Cinayet |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Uzman Üye
Ben buraya gecen gün 100 euro gönderdim, insaAllah ulasir yerine.
Ramazan yardimi adina 25 euro ile 1 hafta yiyecek yardimi http://www.muslimehelfen.org/ |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| hakkı, kuranda, oruç, yilmaz |
|
|