![]() |
|
![]() |
#1 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
makale yarım mı? yada sadece bir kısmınımı copy-paste yaptınız. giriş kısmı ile yazının arasında çok fark var.yazının giriş kısmında ateizmden, materyalizmden, pozitivizmden bahsederken konuyu israiloğullarına getirip öylede tamamlamışsınız bir soru:sizce kur'an bugün orjinal halindemi?
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Tesekkür: 1
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Bu makaleyi ben yazdığım için bazı yerleri geliştirdim, bazı yerleri de senin tabirinle 'sadece bir kısmınımı copy-paste' yaptım.
İki: Pozitivist ve ateist... İkisinin de felsefelerine inen tespitler hazırladım. Yani objektif bilgilerin Kuran'ın tek mutlak doğru olduğunu delillendirmelerini sonuçlayan tespitler. Bu tespitleri ; -az da olsa- Tevrat bilgisi olanlar doğrulayacaktırlar. Üç: Kuran-ı Kerim bazı bilgilere göre Hz. Osman döneminde yeniden yazıldı ve orjinalleri yakıldı. Ama metin harfi harfine orjinal kalmıştır. İtirazı olan varsa tartışalım. ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman Üye
Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
orjinalleri yakıldımı?
neden? Osman döneminde yeniden mi yazıldı.? enteresan... Peygamber zamanında kur'an neden kitaplaştırılmadı? Ebubekir döneminde yazılan kitaba ne oldu? Aişe nin var olduğunu iddia ettiği ''keçinin yediği'' ayetler neden kur'ana giremedi? Halife Osman döneminde kur'anın müslümanlar tarafından yanlış okunduğu şikayeti varmıydı? ayrıca Osman tarafından ''yazdırılan'' mushafın orjinali varmı? ve tabiki şu an elimizdeki en eski mushaf örneği kaçıncı yüzyıla aittir. Aşağıda Kur'an da dahil kutsal kitaplarda bulunan ayetler var.Bu ayetlerin hepsinde ne enteresandır ki Tanrının ayetlerinin değiştirilemeyeceğinden bahsediyor.Ama şu an en azından müslümanlara göre bu iki kitap tahrif edilmiştir.Yani değiştirilmiştir. Hicr-9: “Şüphesiz o zikri (Kuran’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz…” Yeşaya / 40-8: “Ot kurur, çiçek solar ama Tanrımızın sözü sonsuza dek durur.” Matta / 5-18: “Size doğrusunu söyleyeyim: Yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden Kutsal Yasa`dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak!” Markos / 13-31: “Yer ve gök ortadan kalkacak ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.”
(FOR RAVEN) Konu khaos tarafından (31. January 2014 Saat 07:29 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Tesekkür: 1
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Turan Dursun'un bakkal defterinden alıntıladığın cümlelerin, benim başlıktaki yazımı okusaydın hiç bir olumsuz durum oluşturmadığını görecektin. Allah ayetini neshetmek isterse keçiyi bile kullanabilir ve bu durum Hicr Suresi 9. ayet(*) kapsamında gerçekleştirilmiştir. Neshedilmiş ayetlerden haberi olmayan sahabelerce neshedilmiş ayetler, bir müddet namazlarda okunmuş da olabilir, ama bu yanılsama Kuran'ın değiştirildiğini göstermiyor. (*) : İncil ve Tevrat'ın değiştirildiğine Kuran'da işaret edilir. İstersen delillerini yazarım. Bu yüzden İncil ve Tevrat metinleri senet olamaz. Kuran ise yaşayan mucizedir, satırı satırına doğrudur. Başlıktaki yazımı okumadığından burada tekrarlamayacağım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Duymak istediğinin o oluşunu nereden bildiğini şu an düşünüp söyleyebilirmisin? Cveap; "hayır!" değilmi? Çünkü, bu bilgi kendisinden bizzat işitmediğiniz sürece sadece "zan" olacaktır. Ama zannın peşinden gitmenin yanlış olduğunu, bu konuda rabbimizin ikazını da hatırlayarak bilebiliriz. Bu nedenle şu an bu düşüncenin değiştiğini sanıyorum. Alıntı:
AYrıca; siz nasıl bildiniz muhatabınızın Turan DUrsun'dan alıntıladığını? Bunu, sevgili khaos kardeşimde Turan Dursun hakkındaki düşüncesini kısaca yazarak belirtirse herkes öğrenmiş olur. Alıntı:
saygılarımla... aorskaya |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Bu bilgi, taihi bir bilgi olup, insan kaynaklı değilmidir? Siz, sanki bizzat o dönemde tanık olmuş gibi bir cümle yapısıyla neden anlatıyorsunuz? Osman döneminde yazılıp, orijinallerinin yakıldığını görmediğinize göre, bunu anlatan kaynağa nasıl %100 kefil olup, savunabiliyorsunuz? Kardeşim, kur'an dışındaki kaynaklara göre dini, kur'anı açıklamaya, savunmaya çalışmayınız. Sonra iyi niyetli de olsanız, içinden çıkamayacağınız durumlara düşebilirsiniz. Kur'an kendisinin Allah kelamı olduğunu, yine kendisi ispatlar. Bu bakımdan başka kaynaklara gerek kalmadan bizatihi kuran'dan bunu bulmaya ve göstermeye çalışmak gerekir. saygılarımla... aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Uzman Üye
![]() |
![]() |
![]() |