![]() |
|
![]() |
#1 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
163 Mesajina 231 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
1. Ögretim "ders yapmak"tir yani bilgiyi KiTAPTAN AKTARMAK. O halde bu tefsire göre Nisâ 101'de sözü edilen SALÂT, örnegin Kuran'daki bilgileri askerlere cephe denen "can pazari"nda aktarmaktir, öyle mi? Allah askina bi an durup düsünün. ADI üstünde "can pazari"dir orasi; can alinan can verilen yer. Asker can derdindedir orda yani öyle bi duygu seline kapilmistir ki degil ders yapmaya yeltenen sizi gök gürültüsünü bile duymaz. Hani aklimizi isletecektik? Hani Allah aklini isletmeyenin üstüne...? 2. Egitim ögretilen her ne ise onu ögrencilere uygulatip benimsetmektir. Diyelim ki ögretilen Bakara 222'dir: Sana kadinlarin ay halini sorarlar. De ki... Napacaksiniz? Girtlaginizi yirtarak haykiracaksiniz askerlerinize. Askeeer! Ay hali görülecek. Hazrollll! Askeeer! Bak, bu hanim ay basi halindedir. Yüzüne bak, eza çekiyor mu? Çekiyor. Iste bu. Ezadir ay hali, huve eza. AKIL var izan var... mi? salâttan kısaltmanızda sizin için bir sakınca yoktur Yok, ögretilen sey ayet degil de savas için gerekli bilgiler ise... Örnegin kim nerede mevzilenecek, hangi silahi nasil kullanacak... Bunlarda GIDIM eksiklik ölüm getirir size. Oysa Allah diyor ki "salâttan kisaltmanizda sizin için sakinca yoktur" yani bu tefsire göre madem SALÂT, "egitim ögretim"dir o halde Allah "savasla ilgili bilgileri vermek"ten kisaltmanizda sizin için sakinca yoktur, diyormus. Der mi Allah askina? Savasla ilgili bilgileri eksik verin de ölün der mi? Ölmek sakincasiz midir? Konu Hasan Akçay tarafından (12. December 2014 Saat 06:41 AM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
Hasan Akçay Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | han (8. January 2015) |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
nisa, suresi |
|
|