![]() |
![]() |
#11 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
163 Mesajina 231 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sayin Hakki Yilmaz
قام fiiline Nisâ 102-103'ün çevirilerinde keyfî anlamlar yüklemis. واذا كنت فيهم فاقمت لهم الصلاة فلتقم طائفة منهم معك فاذا قضيتم الصلاة فاذكروا الله قيام ا وقعودا وعلي جنوبكم onlar için salât ikâme ettiğin zaman [eğitim-öğretim verdiğin zaman] içlerinden bir kısmı seninle beraber dikilsinler [eğitime katılsınlar]. salâtı tamamlayınca, artık Allah'ı ayakta, oturarak, yan yatmışken anın. Allah'in sözlerine parantez hileleriyle yapilan bu müdahaleler yapilmazsa çeviri şöyle olabilir: onlar için salâta dikeldigin zaman onlarin bir bölümü seninle dikelsinler salâti tamamladiginizda dikelerek, oturarak, yan uzanarak Allah'i anin. * فاذا سجدوا فليكونوا من ورائكم Buradaki سجد fiiline de parantez içi bi müdahaleyle şu keyfî anlam verilmis: Bunlar boyun eğdiklerinde [ikna olduklarında] arka tarafınıza geçsinler. Müdahalesiz çeviri şöyle olabilir: Bunlar secde edince arkaniza geçsinler. * Sonuç olarak egitim ögretim cephe denen can pazarinda olmaz; egitim ögretim "kıyam"li "secde"li olmaz. http://www.samanyoluhaber.com/foto-g...-molasi/13462/ Bu ayetlerde tarif edilen, şekilsel salâttir. Kıyamli, secdeli. Kisacasi namaz. Konu Hasan Akçay tarafından (14. December 2014 Saat 07:43 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
nisa, suresi |
|
|