![]() |
|
![]() |
#1 | |
Super Moderator
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Bakınız bu sizinle bu konuda ilk konuşmamız ve yazışmamız değil. Sorduklarım içinden cımbızla seçip cevap veriyorsunuz. Sorduklarıma verdiğiniz cevapların hiç birisi de KURAN kaynaklı değil. Böyle olunca da söylemleriniz safsata ve zan dan öteye gidemiyor. Basit olun diyorum. Yapmayınız. İnsanların akıllarını daha fazla karıştırmayınız. Vebal altında kalmayınız. Biz burada doğruyu bulmak ve yaymak için varız. Peygamberin 21 Haziranı afyonların açmasını örnekleyerek çiçeklere böceklere otlara bakarak anlaması kadar saçma bir düşünce sistemi daha önce duymadım. Bu topluluk da takvim kullanıyordu. Zaman kavramı vardı. İnternetten Hudeybiye antlaşmasına bakınız. Arapçanız var. Oradaki zaman belirteçlerinde "ibibikler öter ötmez" falan demiyor. Arapların da gregoryen takvimi kullandığı aşikar ve apaçıktır. Yoksa Arabistan'ın merkezindeki bir ticaret kentini Yahudi ve Hristiyanlarla eş güdümlü olarak nasıl ayakta tutabilirsiniz. - Hey Justinyan cemaziyülevvelin 12sinde develer kervanla burada olsun. Malları Avrama hilalin 14'ünde teslim edeceğim ona göre. - .......... - Anlamadın mı? - .......... - Oğlum bırakın şu güneş takvimini kafamız karışıyor ya... Toplumsal önem arz eden olaylarda birlikte hareket etmek için ortak paydalara ihtiyaç vardır. Yoksa çingene çalar. Kürt oynar. Bizde seyrederiz böyle.
![]() |
bartsimpson Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | khaos (29. June 2015) |
![]() |
#2 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
166 Mesajina 234 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Saçma düsünce sistemi demek o kadar kolay olmamali. Bi ortamda geçen olaylari oranin kültürünü kâle alarak okumak saçma degildir. * Benim iletimde "Kuran açisindan niçin 21 Haziran?" sorusu yok, olmayan o sorunun cevabi da yok. Onu ayri bir iletide ele almak istedim. Ama siz yine öfkelenmissiniz. * Hudeybiye örnegi... Hem benim yazdiklarim Kuran kaynakli bulunmayip öfkeleniliyor hem de Kuran'da hiç geçmeyen Hudeybiye andlasmasinin internette kotarilma sekli örnek gösterilip ondan ders almam isteniyor! * Hudeybiye konusunu batni Mekke ifadesinden hareketle Halil hocamla konustuk. http://www.hanifler.com/showthread.php?t=2947&page=2 Konu Hasan Akçay tarafından (29. June 2015 Saat 02:03 AM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||||||||
Super Moderator
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Katılırsınız, katılmazsınız. O da sizin fikrinizdir. Ama bana üslup dersi vermeye kalmak ise, sizin haddiniz değildir. Bir idda ile ortaya çıkan sizsiniz. Bu iddanızı savunurken eleştirilere, karşı görüşlere, itirazlara, mantık hatalarına tahammül edemeyecekseniz burada ne işiniz var onu anlayamadım. Ayrıca evrensel olan bir kitabı, bedevi kültürüne ve zihniyetine boğmaya çalışan sizler gibiler olduğu müddetçe, bu forumda hala ayı, güneşi, çiçeği, böceği konuşuruz. Kurtulamadı şu din sizin gibi insanların düşünce sisteminden. Yıl 2015. Alooooo. Siz hangi yılda yaşıyorsun. Bana hala bedevi kültüründen bahsediyorsunuz. Biz "Bi ortamda geçen olaylari oranin kültürünü kâle alarak okumuyoruz" Allahın kelamını okuyoruz. ---------------------------------------------------------------------------------------- Alıntı:
Yani bir üstteki alıntı da size ait bir alttaki de. Kendinizle nasıl böyle çelişebiliyorsunuz anlamadım. Alıntı:
Ben neye göre attığınızı sordum. ---------------------------------------------------------------------------------------- Alıntı:
Yanılıyor olabilirim. Ben Kuran'da geçen antlaşmanın Hudeybiye antlaşması olduğunu sanıyordum. Bu konudaki son kararı büyüklerime bırakıyorum. Bana onu kabul etmek düşer. ---------------------------------------------------------------------------------------- Alıntı:
Verdiğiniz linkteki konuşmaların sonunda en akla yatkın olanın Galip Ağabeyin görüşü olduğunu sanıyorum. Tabi bu benim görüşüm. Kimseyi bağlamaz. ---------------------------------------------------------------------------------------- Alıntı:
Bir daha bakınız. http://www.hanifler.com/showpost.php...&postcount=238 ---------------------------------------------------------------------------------------- Alıntı:
Alıntı:
Bir önceki mi? Ortadaki mi? Bir sonraki mi? Bedevi arabın ya da Muhammedin meton döngüsü kullandığı ya da ay hesaplamalarını buna göre yaptığına deliliniz nedir? Valla Muhammedin de işi zor. Hayatımda bu kadar saç... Neyse. ---------------------------------------------------------------------------------------- Alıntı:
Alıntı:
Görünen o ki bayağı iyi kafa yapıyor. Ya da siz bizimle kafa yapıyorsunuz. ---------------------------------------------------------------------------------------- Alıntı:
Muhterem ramazan ramazan resmen bizimle kafa buluyor. ---------------------------------------------------------------------------------------- Benim için olay bitmiştir. Geri kalanlara "Hadi hayırlı tıraşlar..."
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
ortasında, oruç, yazın |
|
|