![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Super Moderator
Üyelik tarihi: Mar 2012
Mesajlar: 963
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Almayın kardeşim almayın... yemeyin... almazsanız satamazlar... satamazlarsa bağımlı olmayız... bu kadar basit... kapitalizmin en yumuşak karnı "zarar" dır. Kar olmayan yerde durmaz. Ayrıca ben bu milleti de anlamıyorum. Bizde hiç birlik olma, karşı durma kültürü yok. Hemen "Ne yiyeceğiz?" Zıkkımın kökünü ye. Ben almıyorum alana da mani oluyorum. 1 hafta 1 ay mercimek yemezsem ölmem ama onu ithal eden firma satamazsa batar.
__________________
"Hayat bugündür. Emin olduğun tek hayat. Onu en iyi şekilde yaşa." |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Uzman Üye
Üyelik tarihi: Apr 2012
Bulunduğu yer: earth
Mesajlar: 433
Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hayvancılığı da batırdılar Bart. Doğu Anadolu nun meraları, çayırları bomboş dururken Uruguay dan ANGUS ithal ettik. Doğu Anadolu da hayvancılık nasıl yapılırdı? Yerli ırk sığırlar ilkbahar ve yaz aylarında yüksek rakımlı meralarda otlardı. Kışın ise çiftçilerin çayırlarından biçip evlerinin önüne yığın yaptıkları otları yerlerdi. Kış uzun sürerse arada samanda verilirdi. Hayvanın tezeği bir yerde toplanır yazın bir kısmı kurutulur yakıt olarak kullanılır bir kısmı da tarlalarda, bostan ve bahçelerde gübre olarak kullanılırdı. Hem organik hemde ekolojik dengeyi fazla bozmayan bir döngü yaşanırdı.Şimdi ver hormonu daya küspeyi... Zaten Et ve Balık Kurumunu da kapattık. Kırmızı et fiyatları üç beş kalantor sığır yetiştiricisinin insafına bırakıldı. Halk sağlığı dersen Allah a emanet. Sen yine az söyledin. Annem olsaydı '' fışkı yiyin'' derdi.
__________________
(FOR RAVEN) |
|
|
|
| khaos Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (13. December 2015) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| tarim, tarım |
|
|