![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
166 Mesajina 234 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sayin Zeki Bayraktar,
Makalenizi okumaya çalistim ama o kadar gereksiz sözlerle doldurmussunuz ki SIKILDIM, vaktime yazik oluyor duygusuna kapildim. Oysa ilgili ayette dile getirilen gerçek basittir: Ilk âdetini görmemisken bosamakta oldugunuz esinizin bekleme süresi 3 tane 29.5 gündür. Yani ülkemizde yapilan arastirmalarin ortaya koydugu üzere ilk âdet yaşi yaklasik 13 olduguna göre 13'ÜNDEN ÖNCE bosuyorsunuz esinizi. Peki... elmalilarin, mevdudilerin, nurettin yildizlarin, süleyman ateslerin icazetine dayanarak* napmistiniz? 13'ÜNDEN ÖNCE nikahiniza almistiniz onu. Âdet görmesi normal olan bir kizi ilk âdetini görecegi 13'ünden önce bosamak üzere 11'inde nikahiniza alir misiniz? Isleyen AKIL ne der buna? Evlenecek olgunluga ermemis kizlarla evlenme icazeti isleyen aklin geregi degildir, DUMURA UGRAMIS aklin yedigi nanedir. ASIL vurgulanmasi gereken ise sayin Hakki Yilmaz'in anormal âdet diye andigi gecikmis ilk âdettir (delayed menarche). Zira bir kiz eger örnegin bahçedeki hurma agaçlarini sulamak için kuyudan kovayla su çekmek gibi sürekli agir isler yaparsa o kizin ilk âdeti gecikebilir. Makalenizde göremedim onu, var mi? ________________________________ *DUMURA UGRAMIS AKIL Elmalili: Bunlar… henüz büluga ermemis olduklarindan dolayi hayiz görmemis olanlari da kapsamaktadir. Mevdudi: Büluga ermedigi için hayiz görmeyen… kadinlar. Nurettin Yildiz: Evlilikle ilgili şeriatimiz islamin yaş haddi yoktur. Bu ne demek? Bülug çagindan önce de bir çocuk evlenebilir... Süleyman Ates: "وَاللَّائِي لَمْ يَحِضْنَ, Henüz âdet görmemis olanlar da böyledir" cümlesi âdet çaginin altinda olan… kadinlari da kapsar. Konu Hasan Akçay tarafından (12. September 2016 Saat 01:52 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 11
9 Mesajina 16 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Bu site Hakkı Yılmaz'ın mı?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
Tesekkür: 457
132 Mesajina 294 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
![]()
Hakkı Yılmaz'ın sitesi değil. Forum kuralları çerçevesinde paylaşım yapan herkesin faydalandığı bir site olması için gayret gösterenler var.
kamer Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | bartsimpson (12. September 2016), dost1 (13. September 2016) |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
suresi, talâk |
|
|