![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sayın yolcu,
Lütfen mushafı bilimsel bilgiler ile doğrulamaya çalışmayalım. Burada önceden bir arkadaş yapmış ancak o da kötü niyetli olduğuna şüphem yok. a2-a2=a2-a2 Demiş birini a parantezine almış diğerini çarpanlarına ayırmış ayıptır ya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
peki neden kuran akla bilgiye düşünmeye ve okumaya atıf yapar?
bartsimpson Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | yolcu42 (18. October 2017) |
![]() |
#3 | ||||
Super Moderator
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Konu başka bir şeydi buralara kadar geldi. Zaten Galip ağabey de; "7/A'RÂF-52: Ve lekad ci'nâhum bi kitâbin fassalnâhu alâ ilmin huden ve rahmeten li kavmin yu'minûn(yu'minûne): Gerçek şu ki onlara, iman eden topluluğa rahmet ve hidayet kılavuzu olacak, İLME DAYANAN ayrıntılı bir BİLGİ kaynağı getirdik." ...ile noktayı koydu. Benim asıl söylemek istediğim,dinin de, kitabın da, mushafın da, zikrin de orjininde insan olduğu ve insandan kopuk olamayacağı. İnsanın olduğu yerde akıl da vardır. Aklın olduğu yerde sorular da vardır. Soruların olduğu yerde araştırma ve sonuçlar da vardır. Sonuçların olduğu yerde de ispat ve iman vardır. İman körü körüne olmaz. Akıl ile olur. Bilinç ile olur. Zeka ile olur. Öğrenme ile olur. Sevgili Kuman, bu forumda körü körüne iman kavramını çok ama çok aştığımızı sanıyorum. Mushafı Kuran ile, Kuranı da zikr ile doğrulayabilirsiniz. Yeter ki referansımız sağlam olsun. Daha önce de söylemiştim;
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
biliniyomuşşşşş, önceden |
|
|