![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
163 Mesajina 231 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
TUTUKLANIYORUZ
"Bize birşey yapamazlar" diyor arkadaşlar. Bunu bir sürü nedene bağlıyorlar. Öte yandan mahkemeye verilmemiz için hazırlık yapıldığını görüyoruz. Sıralarımızı, dolaplarımızı, yataklarımızı defalarca aradılar. Bazı öğretmenler yüzümüze boğulmaya götürülüyormuşuz gibi bakıyor. Bazıları nefretle. Bir İngilizce öğretmeni Harb Tarihi öğretmenine "Bunlar kendi komutanlarını vurdular" demiş, "bunlardan herşey beklenir." Tarih öğretmeni: Hoca! Onların yerinde sen olsan babanı vururdun babanı. Uykunun o tatlı yerinde alıp götürsünler de seni... Bir arkadaşın sırasına oturdum. Dalmış gitmişim. Önümdeki deftere "Tutuklanıyoruz" yazmışım. Arkadaş bunu görünce "Moral bozuyorsun" diye kızdı. 23 Mayısta sahiden tutuklandık. Kararı yüzümüze okudular. Suçumuz anayasayı ihlal suçuna fer'an katılmakmış (fer'an ne demekse). TUTUKLU YEMEĞİ Harbiyeli yemeğinden tutuklu yemeğine geçtik. Örneğin sık sık mercimek yemeği verdiler, sıfır yağ sıfır tuz. Mercimekler yıkanmadan haşlanmış, o yüzden üstünde bol çöplü çamur yüzüyor. Gördüğüm kadarıyla arkadaşların çoğu yemedi. Ben çatalımla mercimek tanelerini ikişer üçer çamurdan ayırdım, yemeye çalıştım. Tabi mercimekten tiksindim. Yemek seçen biri değilim ama 62 yıl sonra bile mercimek yiyemiyorum. . Konu Hasan Akçay tarafından (15. January 2025 Saat 12:26 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
163 Mesajina 231 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
FISILTI GAZETESİ
Bunun üzerine çoğumuzun morali bozuldu. Mecit Kocacıklı bayılmış. Yzb Turgut Ekmekçi ağlamış, mendilini ıslatıp arkadaşı ayıltmaya çalışmış. Moralimizi bozan bir şey de gazete okuyamıyorduk. O yüzden bol bol dedi kodu yapılıyordu. Yeni Sabah gazetesi şöyle manşet atmış: İnönü "Harbiyeliler imha edilmiştir" dedi, biz buna inanıyoruz. Milliyet'te Refi Cevat Ulunay şöyle yazmış: Siyasî yazı yazmıyacağıma dair söz vermiştim, bugün dayanamadım, 1500 tane bıyığı yeni terlemiş evladımı kaybetmenin acısıyla yazıyorum. İsmet İnönü'ye seslenmiş: 27 Mayıstan önce "Artık sizi ben bile kurtaramam" dersin darbe olur, 22 Şubattan önce "Bu okulda ihtilal kokuyor" dersin 22 Şubat hareketi olur. 21 Mayıstan önce de "Üç dört güne kadar herşey olabilir, vaziyet çok vahimdir" dedin. Hepsinin müsebbibi sensin! . Konu Hasan Akçay tarafından (30. January 2025 Saat 06:36 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Hasan Akçay Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (3. March 2024) |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
iki, mahkeme, numaralı |
|
|