![]() |
|
![]() |
#1 |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 45
46 Mesajina 90 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]() Nice sözler söyledim dinlemez halden geçer
Dilbere söylediğim söz, hep böyle boşa geçer Yana yana yandığım yar deyüben sevdiğim Şimdi elleri dinliyor böyle bir bizden geçer Yüzbin yıl yaşasanda evvel ahir sonu ölüm Cümle cihana gelenler hepsi bir candan geçer Zannetme cihan mülkü kalacaktır ebedi Evvel ahir bu cihana gelmişler gider geçer Sevdim deyü aldanma güzellerin ahdına Güzel güzel olsada sonunda yardan geçer Ölümlü bir cihandır kimse kalmadı baki Baki kalan ALLAHTIR, gerisi gelmiş geçer Gel haydi bil hüdayı kalma sakın gümanda Nice alimim diyenler bakmışsın cahil geçer Oku ol kuranı kardeş, ayet ayet harf be harf Okuyan bu alemden birgün elbet cennete geçer Bu cihan mülküne gelen elbet birgün gidecek Karun gibi zengin olmuş ama bak tahtdan geçer Aldanma ten sevdasına, ten sevdası zarardır Bak gör nice nefsi sevgi hepsi bir yardan geçer Unutma hiç bir zaman zikrin olsun Bismillah Mümin olanlardan sanma ol hüda vazgeçer Çelebi cihana geldi gezdik bir zaman deli Deliyim amma gel gör ki bu gönül 'BEN'den geçer Mustafa Çelebi
![]() |
Muhabbetci Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Barış (19. August 2009) |
![]() |
#2 |
Katılımcı Üye
![]() Dedim dilber söyle bana emsalin nerde gezer
Dedi bana cennet ehli, cümlesi huri gezer Dedim bir gececik gelsem olsam hem ehli cennet Dedi sen bir divanesin, din iman sende ne gezer Dedim a dilber ağlatma olmuşam ben müptelan Dedi silmem gözyaşını, gönlünde kibir gezer Dedim aşık oldum sana , vallahi hem billahi Dedi ne dersin a zahit, sende vefa ne gezer Dedim ver kuranı bana okuyayım hakk içün Dedi amma dikkat ol, bu nefsinde iblis gezer Dedim ne vicdansız yarsın , hiç bakmazsın bana Dedi bizi bilen bilir , gönlümüz hakkta gezer Dedim nice bekliyeyim, artık aç şu nikabını Dedi bu yolda olanlar hepsi sabırla gezer Dedim Hakksız gezerim, daha nice bu alemde Dedi sözün pek batıldır, şah damarında gezer Dedim okudum kuranı , ezberi bozdum dünden Dedi ezber bozmayan bu yollarda ne gezer Dedim hiçmi yoktur senin yanında kıymetim Dedi kıymet arayanlar aşık olmuş dağ da gezer Dedim Çelebi derler benim adıma şanıma Dedi adı şanı olanlar bizden pek uzak gezer
![]() |
Muhabbetci Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Barış (3. September 2009) |
![]() |
#3 |
Katılımcı Üye
![]() Geldik şu cihana ağlarız böyle
Gülen varmıdır ey deli gönül Kin güderek hayat olurmu söyle Yaşayıp ölürler hep deli gönül Bak hele bülbüle hayrandır güle Yar odur ki yarin emrini bile Razi isen sende gül dikenine Helal olur sana yar behey gönül Gah ağlarsın bugün ahu feryatla Gah atarsın yarın türlü kahkaha Gah gezersin akıl ile cihanda Gah divane olup yanarsın gönül Sanma nefret ile hayat yaşanır Saygısız sevgisiz gönül anlaşır Kin ile elbet ortalık karışır Sıcak dilleri buz etme gönül Kimi sahte yare vermiş malını Kimi namus için dökmüş kanını Kimi ekmek deyü almış canını Bir avuç toprağa değermi gönül Sevdiğin güzele eyle güzel söz Yansın çıra gibi gönülde bir köz Aşıklara gerek nar içinde öz Özde ki kabeye yürü a gönül Doldur aşk badesin içeyim hancı Olsa da şarabın bugün pek acı Kimi derviş gezer kimisi hacı Tesbih hırka bilmez üryanım gönül Bir yar seversin deruni derunden Sakınırsın bakan nazarı gözünden Kim demiş Çelebi ayırmış özünden Vazgeçmem yarimden, yalandır gönül Mustafa Çelebi
![]() |
Muhabbetci Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Barış (27. October 2009) |
![]() |
#4 |
Katılımcı Üye
![]() Vardım dergahına seher vaktinde
Oturmuş Postuna, illallah deyü El pençe dururken onun önünde Kükredi bir zaman illallah deyü Yığıldı bendim, kaldım meydanda Elin uzatmadı yalnız bir ara Bu ne ulu divan herkes yolunca Çağrışır her yerde illallah deyü Toplanmış insanlar herkes şaşkın Gönlü temiz olan, gülüyor çoşkun Anlamadım neden özüm çok taşkın Ararım nerdedir illallah deyü Bağırdım bir zaman el medet yardım Bende bir kulunum arada kaldım Yetişmedi bana yardımı sandım Sendedir derman illallah deyü Garibem muhtacem yetimem bende Medet ya rahman himmet tek sende Bir nazar eylesen şöyle bir garibe Çoşsa gönül kabem illallah deyü Bilmem dileklerim çokmudur ya hakk Çok dahi olsa, kuluna bir bak Yardım eyle bana kadiri mutlak Razıyım nasibime illallah deyü Çelebi bu diyarlara aldanma Hayaldir bu meydan, adıdır dünya Yarın çağırırlar ulu divana Gel haydi hesap ver illallah deyü Mustafa Çelebi
![]() |
Muhabbetci Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Barış (27. October 2009) |
![]() |
#5 |
Katılımcı Üye
![]() Bilirim bilirim deme
Bilmediğin nice vardır Bilmediğini sende sakla Bildiklerin sana kardır Bilmediğin bir alemde Bildiklerinle eylenme Cahillere söz söyleme Söylediğin söz zarardır Evvel ALLAH bunu derim Herşeyin başıdır ilim Bilen insan olmaz zalim Hakk rahmetine hayrandır Bildiklerinle övünme Bir Arif bul harf öğrete Bilmeyenlere dur sövme Sövenler cahil nadandır Çelebi okudun geldin Bilmediğine bildim mi dedin Mahşerde yoktur velin Ol velin baki kalandır Mustafa Çelebi
![]() |
![]() |
#6 |
Katılımcı Üye
![]() Bülbül idim bir zamanlar, ol yarin bağında
Virane olmuş bağı, ben baykuşuyum o güzelin Söyler idim bir zamanlar Dilbere Hakk nameler Susar şimdi dudu diller, sözleri sırr güzelin Evvel aşk bağında iken, çekmez idim cefasın Cefasıda sefa imiş, aşk şehrinde o güzelin Gah ağladım gah inledim duymadı figanimi Güler yüzü kalmamış, kaşları çatık güzelin Sefasın çekeyim derken, yar cefaya başladı Aşıklara mana imiş ol esması şu güzelin Güzeller içinde güzel,varmı benzeri onun? Bin perde saklayamaz, ay nurunu o güzelin Istedim bir gececik yar mihmanın olayım Üçyüzaltmışbeş gün geçti yok vefası o güzelin Varıp gitsem her zaman, ol sevdiğim hanesine Uzaktan seyreyler idim nikabını şu güzelin Veçhini gördüğüm anda çoşdum indim secdeye Veçhinde bai bismillah, binbir nakşı var güzelin Müptelası olmuşam zikrederim ismini Yoktur gönlünde sevda, zikri başka o güzelin Gözyaşın´dan düşse damla, yıkılır yedi alem On sekiz bin alem çoşar, bir nazına o güzelin Gah dönerim pervane çevresinde yarimin Acımaz sinesi varmış, sarmaz bizi, o güzelin Ismini soranlara ne söylersin Çelebi Ismim şanım yok olmuş, bekasında o güzelin Mustafa Çelebi
![]() |
![]() |
#7 |
Katılımcı Üye
![]() Dünler geçti, hiç birşey değişmeyecek. Geleceğim ise zaten meçhul, An bu andır! An içinde yaşamak gerek sanırım. Oysa anı yaşamak için geçmisten ders almak gerek, ders alınca anı kaybediyorum, anı yaşamaya kalksam, geleceğime kaygılanıyorum, kaygılandığım an geçmişe hayıflanıyorum... Nerdeyim ben? Kendime bir hayal kurmuş, avutup durmaktayım egomu. Oysa herkes bana seslenmekte ha bire, 'Uyan! bu alem boş' diye. Yok, yok... Geleceği de gecmişi de, anı da alıp bir çuvala bağlayıp, denizin ta ortasına atmak gerek... Yoksa gelmiş geçmiş ne varsa, yük diye belimde taşınacağa benziyor. Yalnız korkarım, o çuvalın içinde denizin ortasına yuvarlanan, kendim olayım.... Mustafa Çelebi
![]() |
![]() |
#8 |
Katılımcı Üye
![]() Nefsine hakim olmazdan
Ruh utanır, Ten utanır Edep erkan bilmez kuldan Gökte ki Melek utanır Ağzı bozuk bir söz söyler Ananı da al git derler Beş yaşında türban diler Beşşikteki bebek utanır Pek haindir toprak satar Kul hakkı yemiş yan yatar Hakk diyeni önüne katar Vallahi şeytan utanır Dokuz yaşında kız sever İblis bile yaka silker Bir eş yetmez dört eş ister Cennetde ki huri utanır Bekçi olmus elin ırzına Gözü komşunun kızında Namussuzun Bahçesine Girmez ol bülbül utanır Biri gitmiş Vatikana Dinler arası diyaloga El vermiş densiz Papa'ya Haçta ki İsa utanır Girmiş Şehidin kanına Gazilerin anısına Tükürür hak yapısına Vallahi Çelebi utanır Mustafa Çelebi
![]() |
![]() |
#9 |
Katılımcı Üye
![]() ![]() Bir nasihatımız vardır, dinlemezsin a gönül Bak söyleriz dem be dem, aşktan uzak dur gönül Yana yana yakılırsın, kül olur savrulursun Zemzem suyuda kurtarmaz, köz olursun a gönül Bülbül gibi öte öte, bir gülistan bağında Bahçivanlar avlar seni, sokar kafese gönül Gahi Mecnun, gahi Kerem, gahi Ferhat olursun Gahi Leyla, gahi Aslı, Şirin görünür gönül Demedik mi gel aldanma, dünya süsü hoş gelir Aldatıpta şaşırtırlar, sırat yolundan gönül Verme sırrını dostuna, dostun söyler dostuna Yedi alem duyar sırrın, olur aşikar gönül! Cahil ile sohbet etme, her sözü baş incitir Yalan söyler, bühtan eyler her bir haline gönül Arifin sözünü dinle, sözleri ilaç gelir Tatlı ilaç görülmüşmü, hekim elinden gönül Minnet eyleme kullara, rızkını veren hüda Ol Hüdaya el açmaktan, gel vazgeçme a gönül Hiç şüphesiz ölüm gelir, alıp götürür seni Ne şan kalır ne şöhretin, unutulursun gönül Son sözü söyler Çelebi, vakit dar bilki şimdi Yarın ne olur bilmezsin, geç kalırsın a gönül Mustafa Çelebi K-Ü-N
![]() |
Muhabbetci Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (24. February 2011) |
![]() |
#10 |
Katılımcı Üye
![]() ![]() Ben Mecnun'um deyü, göğsünü germe
Ol Leyla bulunmaz, çöl olmayınca Kays kalayım deyüp meydana girme Şerbet içirmezler, hal olmayınca Ben Bülbülüm deyü dava güdersin Gülü de kandırıp yalan söylersin Gülistan bahçesi seni neylesin Karga gibi ötüp ses olmayınca Mecnun olan bilir, Leyla özünü Aşık isen dinle Arif sözünü Pak eyler yüreğin, yakar közünü O gönül de haset, kin olmayınca Faş etme sırrını kendin bilmeze Sırrın alıp söyler nadan ehline Koşar her köşede uçkur çözmeye Bir kişide namus ar olmayınca Gülün dikenini söker düzenbaz Korkar dikeninden çekemez hiç naz Leyla hiç kanarmı behey hokkabaz Şol Mecnun da olan aşk olmayınca Ben Leylayım diyen düşmez dillere Bülbül güle hayran, gülde bülbüle Buz edip dilleri, söver gönüle Eyvah bir yürekte nar olmayınca Çelebi'm yanıyor bak gündüz gece Aşk derler adına, bir garip hece Bir yalnızlık çöker, her yaşta bile Bir buse verecek yar olmayınca Mustafa Çelebi
![]() |
Muhabbetci Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (25. February 2011) |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
muhabbetçi, şiirleri |
|
|