![]() |
|
|
#13 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 1.340
366 Mesajina 989 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() |
Öyküyü bilirsiniz belki, geçmiş dönemde çok zengin bir adamın dalkavuğu varmış, ne söylerse “isabet buyurdunuz efendim” diyerek kavuk sallarmış.
Bir gün efendinin aklına esmiş, patlıcanın yararlarını sayacağı tutmuş, -Bu patlıcan da, demiş, ne kadar lezzetlidir. Dalkavuk hemen yapıştırmış: -İsabet buyurdunuz efendim, gerçekten lezizdir. Efendi sürdürmüş: -Çok da çeşitli yemeği olur, hiçbir sebze onun gibi değildir. -Evet efendim, yine isabet buyurdunuz, gerçekten hiçbir sebzede bu kadar çeşit yoktur. Efendinin canı sıkılmış, biraz da tersini söylemek istemiş: -Ama o kadar da değil canım, biraz da yavandır hani... Dalkavuk hemen onaylamış: -İsabet buyurdunuz efendim, gerçekten de yavandır. Efendinin tepesi atmış: -Evet ama hani demin iyidir diye övüyordun? Dalkavuk sırıtarak yanıtlamış: -Ne yapayım efendimiz, ben patlıcanın değil sizin dalkavuğunuzum.
Kimse kimsenin yargıcı değil, olmamalı da zaten..Herkes kendi üzerinde gözetmen ve yargıç olsun..Kendimizi rahatsız edelim, dünyamız değişsin...Belki o zaman huzuru bulmuş benliğimiz başkalarına kendiliğinden ışık saçar../Elif. |
|
|
|
| Barış Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 5 Kisi: | ahmet karapınar (23. July 2013), berru (27. February 2013), dost1 (10. March 2010), hiiic (3. November 2010), Miralay (31. May 2010) |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| güzel, hikayelerden, hisseler, küçük |
|
|