![]() |
![]() |
#9 | |
Site Yöneticisi
Tesekkür: 3.618
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000 ![]() |
![]()
Selamun Aleykum! Değerli Bob Kardeşim!
Alıntı:
Ali İmran;7: "HUvelleziy enzele aleykel Kitabe minhu ayatun muhkematun hünne Ümmül Kitabi ve uharu müteşabihat* fe emmelleziyne fi kulubihim zeyğun feyettebiune ma teşabehe minhübtiğael fitneti vebtiğae te'viylih* ve ma ya'lemu te'viylehu illAllahu, ver Rasihune fiyl ılmi yekulune amenna Bihi küllün min ındi Rabbina* ve ma yezzekkeru illâ ulul elbab" O , Kitab’ı sana inzal etti. Ondan ayetler muhkemdirler; ki onlar Ümmül’Kitab/ Kitab anası/Kitab’ın aslı dır. Ve diğerleri ise müteşabihdirler. Amma kalplerinde zey’ /maksattan dönmüşlük, seçememezlik, perde olanlar, fitne isteyerek ve onun te’vilini arzu ederek ondan müteşabih olanına tabi olurlar. O’nun te’vilini ancak Allah ve ilim’de rasih/derinleşmiş, araştıran inceleyen olanlar bilir. şöyle derler: “O’na iman ettik/güvendik; hepsi Rabbimizin indindendir”. öz akıl sahiplerinden başkası tezekkür edemez. İman ile bilgi konusuna çok kısa bir örnek vermek istiyorum. İman, güvenmek ve bu güvene dayalı inançtır. Bilgi ise iman edilen şeyin görülmesidir. Bob Kardeşim bana : -"Benim evim var." der. Ben,Bob Kardeşime güvenirim ve "Bu sözüne iman ettim." derim. Bob Kardeşim: İşte bu ev benim" diyerek gösterdiğinde ve eve girdiğimizde o sözkonusu olan ev benim için iman olmaktan çıkmıştır bilgiye dönüşmüştür. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.
![]() |
dost1 Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (9. June 2010) |
Bookmarks |
Etiketler |
anlaşılır, bir, gerçekten, kitapmıdır, kuran, zor |
|
|