![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
çocuğun var derdin var zaten. taş eder desen ayrı dert etmez desen ayrı dert. ağzına vursan ayrı dert vurmasan ayrı.
![]() Çocuğa bir şeyi anlatmak için vurmak, arabayı kontrol etmek için korneye basmaya benzer. ne kadar basarsan bas direksiyon dönmez ancak çok gürültü çıkarır. Valla ben çocuk görsem korkutuyorum, tavşan mavşan bunlar taş olmaya sebep değildir ama Bence çocuk eğitimi böyle olmalı; Yaramazlık yapınca ağzına vurucan, iyi bişi yapınca sevindirecen. hırsızlık yaparsan, arkadaşlarını gereksiz yere döversen, dersde-okulda olmadık şeyler yaparsan, ağzında sigara görürsem, Allahın taş etmesini beklemem kırarım taş kafanı diyorum. Ama tam tersini yaparsa bisiklet, sezonluk çikolata suponsorluğu, oyun serbestliği, v.s. gibi ödülleri kazanma şansını yakalayabilirsin diyorum. nasıl? iyi diyor muyum? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 83
41 Mesajina 74 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Biraz kendi özelimden bahsedeceğim için özel mesaj atacaktım ama vazgeçtim belki birileri okurda bir ibret çıkar diye. Çocuğa kesinlikle ama kesinlikle şiddetle yaklaşmamak gerekir,şart.Eğer yaptığı yanlış bir hareket varsa ya ebeveyni örnek aldığındandır,yada gerekli eğitim verilmediğindendir.Bakın şu an duygularım çok yoğun o yüzden dağınık yazıyor olabilirim.Kendimden özet bir bölüm anlatıyorum şimdi.Babam bana şiddet uygulardı ama kendi çapında sevgide gösterirdi.Ama şu anda sadece şiddet zamanlarını hatırlıyorum(Şiddetin serüveni Annemin karnındayken babamın karnına tekme atarak düşürmeye çalışmasıyla başlamış,Daha sonra beni duvara fırlattığını,Demir ayakkabı çekiçeğiyle dövdüğünü,Kamuya açık alanda herkesin içinde tokat attığını ve gençlik çağımda kafama mumlukla vurduğunu şu an yaşıyormuş gibi hatırlıyorum!,ayrıca İnsanların içinde benim hakkımda küçümseyici konuşmaları,bağırarak,küfür ederek susturma çabaları ve son olarak bizim ailemiz içinde benle ilgili özel bir sırrı ifşa etmesi.Benle ilgili özel sır ne?Bunuda herkese haykırayım burda:Tabi bütün bu şiddetin insanda bir yıkım bırakması gerekiyordu sonundada oldu ilk ortaokulda patlak verdi aşırı kavgacı oluşum herkesle herşeyle dalga geçişim ve derslere konsantrasyon zorluğum,ışıksız uyuyamamam buda beni psikiyatrıya kadar götürdü aradan 20 küsür sene geçti hala ilaç kullanıyorum.Zaman zaman ilaçlara ara versemde içimdeki yara geçmiyor ve tekrar ediyor hastalığım.(hastalığımın daha bir sürü etkisi var ama başınızı ağrıtmamak için yazmıyorum.Demem o ki Lütfen ama lütfen çocuğunuza şiddetin hiç bir türünü uygulamayın!Birde demişsinizki cezayıda ben keserim,ödülü de ben veririm.Halbuki daha doğrusu şu olmazmı.Çocuğun neyin doğru neyin yanlış olacağını bilmesi Cezadan korkmaması yapacağı kötü bir işin kötü olduğu için yapmaması,Yapacağı güzel bir şeyi ödül için yapmaması yapacağı güzel bir işin güzel bir iş olduğu için yapması.Yani iyi insan olmanın ruhunu beslediğinin bilincinde olması!?
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Cocuklara kücük yasta kaba kuvvet kullanan birisi nasil bir insandir? Kendisini korumaktan acizdir zaten kücüklerimiz, ki bu yüzden degilmidir ki anne baba sevkatine, alakasina, egitimine en fazla ihtiyaclari oldugu zamandir cocukluk zamani.
..kiz cocuguna neden öldürüldügü soruldugunda... Öldürmek ille de kanla bicakla ve topraga gömmek demek degildir. Yüce Rabbimiz birbirlerimizi ayiplarini aciga cikartmamamizi, kimseye kötü söz söylememezi buyuruyor, nasil olur evlatlarimiza tam tersini uygulariz. Yapilacak hatanin en büyügü, sanki dünyadaki tek evlatmis gibi cocugunun her yaptigina ve ettigine bravo demek, körü körüne sevmek, hatalarini görmemek olur. Simarik, kendini begenmis, egoistin biri olur cikar sonunda. Öbür büyük hata cocuga devamli mani olmak, onu yapma bunu yapma demektir. Cocuk ya pisiriga döner yada tam asi olur. Cocuklar acikca kavrayabilmelidir ne zaman güzel hareketlerde bulunduklarini ne zaman yanlis yaptiklarini. Her ne durumda olursa olsun, kati süretle kaba kuvvet kullanilmaz. Ufak, yumusak bir ihtar yeter de artar bile. Cocuklarimiz tabii ki anliyorlar o yumusak fiskenin neden geldigini. Cocukla konusuldugu zaman yeri geldiginde gayet normal bir tonla konusmak gerekir. Her zaman cocuk kalmayacagi göz önünde bulundurulmalidir. Anna babanin sevgisini hic bir sevgi tutamaz, ama körü körüne bir sevgi olmamalidir bu. Cocuktaki degisiklikler farkedilmez ise, zaten o anne babanin cocuguna alakasi kesilmistir. Fazla asari, asi, huysuz cocuklari bagirip cagirip döverek terbiye etmege kalsilirsa o cocuk kaybedilmis olur. Basa cikalamadigi anlarda en önce cocuk doktorundan, sonra doktorun tavsiyelerine, ögütlerine göre tedavi yollarina gidilmelidir. Cocuk dedigimiz kücücük insanoglu zannetigimiz gibi akilsiz degildir, kendine göre bir dünyasi vardir ve o dünyasindaki varligini baskalarina da kabul ettirmek ister. Kimi cocuk ayaklarini yere vurarak, bagirarar, onu bunu kirarak yaptirmaya kalkar. Kimi cocuk güzel ve akilli sözleriyle, tatli halleriyle kendini kabul ettirmeye calisir. Iste burada basliyor terbiye ve egitim. Cocugun nabzina göre serbet verebilmek en büyük hünerdir. Egitime yönelik cocuk zaten zorluk cikarmaz. Her ne kadar anne baba terbiyesi verilmis dahi olsa, disarida daa bir sürü tehlikeleriin dolastigi apacik bir gercektir. Anne ve baba, her ikisi de ise gidiyorlar evde kücükler ablalarina agabeylerine teslim ediliyorsa zaten aksakliklarin dogmasina yeterli gelir. Cocuk disarida arar evde göremedigi sevgi ve alakayi. Yanlis arkadaslara takinildigi zaman tehlike canlari calmaya baslar. Titanigin kurtarilma imkanina döner hayatlari. Korku ve nefret olmamasi gerekir kücük beyinlerinde. Sevildigini, korunuldugunu ve yerine göre alaka gösterildigini belli etmek gerekir, kiymet verildigini belli etmek gerekir cocuklara. Bakim görmeyen tarladan ne umabilir ki bir ciftci?. Ben anne kucagi görmedim, Rabbim de bana arattirmadi dogrusu. Yetistigim cocuk esirgeme yuvasinda bir prenses idim Helede ayni senelerde Almanya'daki kiliselerin cocuk yuvalarinda cocuklara nasil davranildigini ( günde 10 saat calistirilmalari, dövülmeleri, suistimal edilmeleri vb .) 1-2 ay evveli tv'de gözledigimde, tam bir prenses hissettim kendimi yeniden. Rabbime sükürler olsun, cocuk aklimla dahi dememisimdir; neden? Seve seve kabul etmisimdir. Belki de annem olsaydi kimbilir ben ne hatalar islerdim ona karsi. Cocuklarima sevgi dolu bir hayat sundugumu, bu gün benimle konusmayan kizim defalarca itiraf etmistir. Büyük oglum gayet memnun, bir sikayette bulunmadi bu güne kadar. En büyük hediyem, kücük oglumun veda videosunda en basta beni cok sevdigini söylemesi beni sonsuz mutlu etmistir. Ne güzel bir hediye! O benden raziydi ben de ondan razi olmusumdur, Rabbim hepimizden razi olsun. Anne gönlünü hos edenlerin gönlünü Rabbim de hos kilsin. Yavrularinin gönüllerini hos edenlerin gönüllerini Rabbim de hos kilsin. Bu günü kücügü yarinin büyügüdür, unutmayalim. Ne ekersek onu biceriz, ne verirsen elinle o gider seninle! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Yok efendim sinirlerim bozuldu, uyuyamadim, sabah ise gitmem gerekirdi vb. bunlar bahanedir efendim bahane.
O misler gibi kokan bebegi bagrina basip tatli sözlerle avutmak gerekir, sakinlessin huzur bulsun yavrucuk. Allah cahilden, cahillikten korusun bizleri. Bir akrabam ( anne ve baba tarafindan olmayan akrabalik ) bundan cok yillar evveli, bebegi üstmüs diye sirtina ispirto ile tedavi yoluna gittiginden yavrucagiz hayata gözlerini sürekli olarak yummak zorunda kaldi. Belki her cocugu kendi evladim gibi sevemem, ama her haksizliga ugrayan, suistimal edilen, tecavüze, zorbaliga ugrayan her bir cocuga sanki kendi evladimmis gibi üzülürüm ve her zaman icin bu duygulari yasamisimdir. O cocugun tanidigim olmasi sart degil, bir cocuk olmasi yeterlidir benim icin. ![]() 79 günlük bebeği dövdü!.. 79 günlük erkek bebeği B.K.'yı dövdüğü öne sürülen boyacı babası A.O.K.'nın aranmasına başlandı. 14 Aralık 2012, 01:04 Yaşar Aslan Annesi tarafından hastaneye götürülen bebek, yoğun bakımda tedaviye alındı. Olay, bugün saat 04.00'da merkez Kocasinan İlçesi Fatih Mahallesi Yıldırım Caddesi'ndeki 52 numaralı evde meydana geldi. Duvar boyacısı A.O.K, dün gece gece B.K.'ya mama verdikten sonra uyuttu. Saat 04.00 sıralarında anne Ö.K., bebeği B.K.'nın ağlama sesiyle uyandı. Çocuğun yanına giden anne, bebeğinin yanaklarında kızarıklık farketti. Baba A.O.K.'nın bu sırada evden ayrılarak Melikgazi İlçesi Ağırnas Beldesi'ne gittiği öne sürüldü. B.K.'nın yüzündeki kızarıklarının geçmemesi ve çeşitli yerlerinde morluklar görülmesi üzerine anne Ö.K., bebeğini Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Doktorların tedaviye aldığı bebeğin kafatasında çökme, sol kulak ve sağ gözünde morluk oluştuğu saptandı. Polise bilgi verilmesi üzerine Ö.K., ifadesi alınmak üzere Reşat Vural Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Polis, Ağırnas kasabasında bulunduğu öne sürülen baba A.O.K.'yı aramaya başladı. B.K'ın Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi devam ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
allah, çocukları, eder, taş |
|
|