![]() |
![]() |
#51 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 141
173 Mesajina 604 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
![]() Alıntı:
AYETİN KAFANA/MA GÖRE YORUMLAMAK! Gelenekçi ve tarikatçı kardeşlerimizin en çok takıldığı nokta. Arkadaşlar, Ayetler elbette kafa ile, akıl ile yorumlanacak. Sanki başka uzuvla yorum mümkünmüş gibi! Ama, hem kafasız ve akılsız yaşam süreriz hem dini yaşarız iddiasındaysanız.. Buna birşey diyemem ama buna kargaların bile güleceğini garanti edebilirim
![]() |
TEBYİN Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | bartsimpson (1. August 2012), Miralay (10. January 2011) |
![]() |
#52 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 90
69 Mesajina 159 Tesekkür Aldi
![]() Alıntı:
Ölmeden evvel ölüp Kabre giren anlar bizi Haşrolup haşrolmadan Mahşer gören anlar bizi Hasan Fehmi MİLK-İ BEKADAN GELMİŞEM Milk-i bekadan gelmişem, Fani cihanı neylerem Ben dost cemalin görmüşem, Huri cinanı neylerem Eyyub gibi maşukunum Cevrin tahammül eylerem Cercis’leyin Hakk yoluna Çıkmayan canı neylerem İsmail’em Hakk yoluna, Canımı kurban eylerem Çünkü bu can kurban sana Ben koç kurban neylerem İsa gibi dünya koyub Gökleri seyran eylerem Musa’yı didar olmuşam, Ben lenterani neylerem Derviş Yunus maşukuna, Vuslat edince mest olur Ben şişeyi çaldım taşa Namus ü arı neylerem Yunus Emre İbrahimim Cebraile hiç ihtiyacım kalmadı, Muhammed dosta giderem ben tercümanı neylerim, İsmailim hak yolunda canımı kurban eylerim, Çünkü bu can kurban sana ben koç kurbanı neylerim. Yunus Emre |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
RÜyada insan her gördüğünü mantıklı ve tutarlı sanıyor, rüyada böyle saçma bişi görse bu saçma bişi demiyor kimse... rüyada dev domates görse yada topraktan çıkan inet görse inanıyor. akıl mantık kabul etmiyor.. Şimdi rüyada ölüyüz, halbuki dediğin ayet gereği hayatta da ölüyüz.. Yoksa biz rüyada mıyız???? Baksana çevrene yaaaa bana akıllı mantıklı bişi söle Allahını seversen de deki şu iş akla uyggun mantıklı de... bi kirli su sperm den anne karnına giriyorsun orada yetişiyorun, bu iş hiç mantıklı bir iş mi? orada küçücük bişeysinde yavaş yavaş şekil alıyorsun ahh resimlerini arayın bulun, çip çirkin şekillerden kademeli kadamelki büyüyorsun. sonra ciğer felan oluşuyorda doğuyorsun ADAM oluyorsun... Bu iş akıl mantık alır bir iş mi? baksana vücudunda hiç sen hissetmeden ne düzenle çalışıyor, bütün kan dolaşıyor vücudunda o sıcak tuzlu kanda sen serin serin rahat rahat yatıyorsun ohhhh.. bU iş akıllı mantıklı iş mi? Üstelik bu sadece insan için geçerli, bide diğer hayvanlara bakın,, daha da fenasını haber vereyim mi? tüm bunlar üzerinde canlı yaşaması imkansız, yıllarca ateşle yoğrulmuş stril dünya toprağının üzerinde oluyor??? Bilim adamları tarıyor tek hücreden geldik diyor ![]() ![]() Biri bana söylesin Allah için, bunlar hiç akıl mantık alır işler mi? yoksa biz rüyadamıyız? çünkü böyle bir düzen olamaz bu düzen saçmalık... akıl mantık işi değil hayal mi görüyoruz. uyanıcam ama uyanamıyorum biri beni çimdiklesin Konu hiiic tarafından (11. January 2011 Saat 09:16 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (12. January 2011) |
![]() |
#54 |
Uzman Üye
![]()
Bugün bana saatlerce rüyasını anlattı
Ve saatlerce, rüyasında 1000 kişiyi bile öldüre katil sayılmayacağını Trilyonlarca lirasını fakir fukaraya dağıtsa hayır yapmış olmayacağını söyledim Baktım oralı olmuyor "BİR DAHA ÜZERİNİ ÖRTMEDEN YATMA" dedim ve kistirdim Tuhaf tuhaf baktı yzüme ve çıktı gitti ![]()
![]() |
#55 |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
*salatı nasıl ddosdoğru ayakta tutacağız? nasıl ikame edeceğiz.
-bedeninle hizmet, zihni hizmet ve bu arada zekat iiçin malından... *malım mı? ne olmuş malıma -eee şöyle olsun sen git şu duvara yat kalk, (arada bir kafanıda vur ki belki akıllanırsın namaz salatın ucuzlaştırılmış halidir. Allah toplumun yardımcısı olsun, bunu bu hale sokan zengin halifeler düşünsün artık vebalini. Allah kendisini çok çok anıp, malında yoksulların hakkını gözetenlerden razı olsun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Uzman Üye
![]()
Zaten ZEKATLI SALATI yapmak istemeyenlerin kolayca kaçış sebebidir günümüz yat-kalklı namazı.
Oysa zekatlı namaz toplumu ayaklandırır/şahlandırır diğeriyse yatırdıkça batırıyor batırdıkça çarpındırıyor
![]() |
#57 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Bu dize hakkında ne düşünüyorsun? Cevabını verdikçe başka dizelerde soracağım sana
![]() |
![]() |
#58 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Sünnetleri terkedenin gönlünde peygamber sevgisi olmaz... VEYSEL KARANİ HAZRETLERİ GİBİ OLMADIĞIMIZ MÜDDETÇE PEYGAMBER SEVDALISI OLAMAYIZ..
![]() |
![]() |
#59 |
Uzman Üye
![]()
1- Sorum ortada kalmış
2- Veysel karani dediğin zat uydurmadır ve yaşamamıştır, varsa yemende yaşayan bir tanıdığın sor söylesin, benim talebem okuyor yemen de ve öyle bir kişiyi yemenliler bilmiyormuş. 3- Sünnetler ve hadisler Nebinin ölümünden 200 yıl sonra toplandı, o zamana kadar yaşayanlar Peygamber sevgisiz mi yaşadı
![]() |
#60 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Veysel Karani (D. 555-560 Karen, Yemen; Ö. 657), Hırka-ı Şerif'in muhafızı. İslam'da anne sevgisinin büyüklüğüyle anlamlandırılmış bir din büyüğüdür. Babasının ismi Amir olduğu için tam adı Üveys Bin Amir-i Kareni'dir. Babasını 4 yaşında kaybetmiştir. Deve çobanlığı yapmıştır. İslam peygamberi zamanında yaşamasına rağmen annesine verdiği sözden ötürü onu baş gözüyle göremediği için Sahabe'den sayılmaz. Annesine verdiği sözden ötürü değil peygamber ümmetine görmeden sevebilme örneği ve anne sevgisini göstermek için veysel Karani'ye bahşedilen ilahi bir olgu kendisine verildiği için peygamberi görememiştir. Sıffin Savaşı sırasında 657 yılında vefat etmiştir. Naaşını almaya gelen 3 kabilenin taşıdığı tabutlarda da keramet göstererek göründüğü söylenir. Böylece bu 3 ayrı kabilenin yerleşim yerleri olan Yemen ve Şam'da bulunan türbelerinin yanında Siirt ilinin Baykan ilçesinin Ziyaret beldesinde de bir türbesi olmuştur.Zokamir köyünden Seyda Seyyid Muhammed Nurani ona hep sofiler ile selam gonderirdi. Kendisine gönderilmiş olan Hırka-ı Şerif, şimdi Hırka-i Şerif Camii'nde, soyundan gelenlerin himayesindedir.Tüm bu rivayetlere karşın, İslam tarihinin muteber kaynaklarında hakkında fazla bilgi olmamıştır. Yunus Emre tarafından onuruna, 'Yemen illerinde Veysel Karani' adlı on kıtalık şiir yazılmıştır. Bakıyorum da bu mübarek insanın varlığını bile inkar edenlerdensin.Allah vere ki bütün sahabelerin varlığını da inkar edersindir..
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
mübarek, olsun, yılbaşımız |
|
|