![]() |
|
![]() |
#1 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#2 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 328
166 Mesajina 472 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Alıntı yapıp yapmamam önemlimi ? Bunlar çok güvendiğiniz ve güvenilir olarak halk'a anlatılan hadis yazarlarının aktarımları !!! Temel kaynak istemişsiniz,buyrun temel kaynak... : Kaynak : buhari,tirmizi,müslim,ebu davud,ibni mace vs vs vs Not: Bende bu kişilerin bazılarının e-kitap olarak yayınları mevcut,isterseniz size mail olarak yollayabilirim bu dosyaları.Ayrıca google'a bu kişilerin isimlerini yazıp,yanınada e-kitap diye yzarsanız,size download dosyaları olarak gelecektir. Bakın bunlara yalanla dolanı ayırmanıza yardımcı olacaktır!!! Selamlar.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
BEN DE ONLARLA İRTİBAT KURUP KAMUOYUNA ONLARIN NE MAL OLDUKLARINI DEŞİFRE ETMEZSEM EN ADİ İNSAN OLAYIM...
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman Üye
![]()
Simd Buhari once Gumus kaptan su iceni CEHNENEME YOLLUYOR.
375-Peygamber’in zevcesi Ümmü Seleme’den (o şöyle demiştir): Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: “Gümüş kaptan bir şey içen kişi var ya, muhakkak o kişi karnına ancak cehennem ateşini göndermektedir”. (Buhâri, Kitâbu’l-Eşribe H.57 C.12 S.5678 Bâb 27 Ötüken 1988. ) Utanmadan once gümüş kaptan su iceni cehennme gonderen Buhari, şu hadisdede Peygamberimizin gumus kaptan su ictigini soyluyor. 376- Enes ibn Mâlik(R)’ten: Peygamber (S)’in su bardağı kırıldı, akabinde kırık yerine gümüşten bir bardak edindi dediğini tahdis etti. Râvi Âsım el-Ahvel: Ben bu kadehi gördüm ve (teberruken içine su koyup) ondan su içtim, demiştir. (Buhâri, Kitâbu’l-Humus H.18 C.6 S.2895 Bâb 5 Ötüken 1987.) İki rivayet çelişkili olduğu gibi, gümüş bardaktan bir şey için cehenneme gider deyip, Peygamber gümüş bardaktan içerdi demekle peygambere saldırıda bulundukları açıktır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Uzman Üye
![]()
"Allah, ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir" (Buhari 97/24, 10/129 ve 68. surenin tefsiri).
"Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın" (Buhari 76/53). "Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi" (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
![]() Gördüğümüz gibi fadakar kardeşim , durumlar böyle. Ama zannetmeyinki bende sizden farklıydım. 36 yaşımdayım , bu yaşıma kadar 4 tarikat ve 1 cemaat gördüm. Şimdi ise hiiiç biri yok hayatımda,çoook mutlu ve huzurluyum. Harıl harıl rabbimizin kitabına çalışıyorum,öğreniyorum,duyuruyorum ve yaşamaya çalışıyorum.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Uzman Üye
![]()
Ebubekir, Peygamberimiz’in vefatından sonra halkı toplamış ve onlara şöyle demiştir: “Sizler Allah’ın elçisinden farklı hadisler naklediyorsunuz. Bu durumda sizden sonrakiler daha büyük anlaşmazlıklara düşecektir. Allah’ın elçisinden hiçbir hadis nakletmeyin. Sizden hadis nakletmenizi isteyenlere deyiniz ki: İşte Allah’ın Kitabı, aranızda onun helalini helal kılın, haramını haram görün.”
Zehebi, Tezkiratul Huffaz 1/3, Buhari 1.cilt |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uzman Üye
![]()
Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve “Yazdığınız şey nedir?” dedi. “Senden işittiğimiz hadisler” dedik. Hz. Peygamber: “Allah’ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar.
” El Hatib, Takyid 33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Uzman Üye
![]()
“ O’nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.” 42- Şura Suresi 11
Hadis: “Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.” Müslim - İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1 |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
namaz, rekatları |
|
|