hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > GELENEK DİNİ > Mezhepler ve Tarikatlar

 
 
Seçenekler Stil
Alt 16. February 2011, 12:50 PM   #16
Derin Düşünce
Uzman Üye
 
Derin Düşünce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2011
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 120
Tesekkür: 413
79 Mesajina 268 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
Derin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud ofDerin Düşünce has much to be proud of
Standart

Selam kardesim, yukarıda alıntısını yaptıgın yazıya kısmen katılıyorum. Katılmadıgım kısımlarada simdilik katılmıyorum, cunku Risale kitapları ve Said nursi hakkında yukarıda alıntıladıgın iddiaları ya daha once duymadım yada risaleden faydalandıgımda dikkatimden kacmıs. Ben bu kitapların tamamını okumus biri degilim. Savunma geregide duymuyorum. Bizzat teyid etmedende takdir etmek istemiyorum. Ancak yukarıda ki bazı maddelerin ise sanki bir onyargı olusturdugunu sezinliyorum. Bu benim zannımdır.

Su konuda hemfikiriz. İslam dininde mezhep, tarikat, cematcilik yoktur, kuranı kerimde Allah bize muslumanlar ismini vermistir ve buda hepimize kafidir. Benim ise bu konuda dikkat cekmek istedigim husus sudur; ben tarikatcılıgı, mezhepciligi, cemaatciligi, akımları ve ekolleri savunmuyor, bilakis zararlarının faydalarından cok daha fazla oldugunu dusunuyorum. Ve bu durumdan dolayı birbirimiz icine karısmalı, oncelikle hepimizin musluman oldugumuzun bilinci ile dıslamadan, otekinin bizi dıslamasına museade etmeden, kendi kabuklarımıza cekilip, diğerlerinin kabuklarına cekilmesine museade etmeden, gercegi hakkıyla takdir etmeye calısarak, dini nasıl Allaha has kılarız dusuncesi ile hareket edebilmeliyiz. Belkide bu sadece benim iyi niyetimdir. Bu taassubları kırmanın yolu yeni bir taassubla karsılarına cıkmak degildir, vah vah bunlar yanlıs yoldalar Allah onlara hidayet etsin diye acıyarak bakmak degildir. Yasantımızla, mutevaziligimizle, fikirlere onem veren, dinleyen, yorumlayan, tekfir etmeyen kişiliklerimizle beraber olma gayreti ile olmalıdır.

Lafa geldiginde hepimiz dunyada 1-1,5 milyar musluman var deriz. Amma velakin, siası, mutezilesini, cebriyesini, mezhepsizini, selefini, tarikatcısını, tasavvufcusunu yani bizim gibi dusunmeyen herkesi cıktıgımızda sadece kendimiz gibi dusunen toplulugun kaldıgını goruruz musluman olarak. Onlarıda, sen surada yanlıssın, sen burda çarpıksın, sen surada gunahtasın, aksın sütsün, kasın gozun derken birde bakıyoruz tek bir musluman kalmıs. Oda kendimiz.

Selam ve dua ile
__________________
Rabbim! ilmimizi, anlayışımızı, imanımızi ve sıdk üzere yakinimizi çoğalt! Rabbim! gerçeğe erdirdikten sonra kalplerimizi o gerçekten saptırma; bize indinden rahmet bağışla; kesinlikle sen sonsuz bağışlarda bulunansın. Rabbim! Dünyada ve ahirette sen bizim velimizsin. Bizim canımızi müslüman olarak al ve bizi iyilere kat. Rabbim! Ayrılığa düştükleri şeyler konusunda kulların arasında en iyi sen hükmedersin. Rabbimiz bizi, suan üzerinde bulundugumuzdan daha doğru olana ulaştır.

Konu Derin Düşünce tarafından (16. February 2011 Saat 12:56 PM ) değiştirilmiştir.
Derin Düşünce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Derin Düşünce Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 5 Kisi:
Anonymous (17. February 2011), aşık74 (16. February 2011), hiiic (16. February 2011), kamer (17. February 2011), Miralay (16. February 2011)
 

Bookmarks

Etiketler
cemaati, nur


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Hanifler - Kuran odaklı gerçek din islam