hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Kur’an

Seçenekler Stil
Alt 11. April 2011, 07:02 AM   #1
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Allah göklere uçan ve kaçan bi takım uydurma şahsiyetleri değil, kitabı Kuranın takip edilmesini istiyor.

Allah hayatı mucize ve doğaüstü laçka kanunlarla değil, Bilimsel, etik, insan haklarına saygılı ve gerçeklerele çelişmeyen kanunlarla yönetilmesini istiyor.

İstediğiniz astronotun peşinden gitmekte özürsünüz fakat saçma kanunlarınızı dayatmakta aynı özgürlüğünüz yok. Yerinizde olsam NASA ya çalışırdım. doğrusu bu hayal gücüne Nasa değil Disneyland daha çok değer verir ama...
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Anonymous (14. April 2011), Derin Düşünce (11. April 2011)
Alt 12. April 2011, 02:47 PM   #2
FEDAKARADAM
Uzman Üye

FEDAKARADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
FEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud ofFEDAKARADAM has much to be proud of

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah göklere uçan ve kaçan bi takım uydurma şahsiyetleri değil, kitabı Kuranın takip edilmesini istiyor.

Allah hayatı mucize ve doğaüstü laçka kanunlarla değil, Bilimsel, etik, insan haklarına saygılı ve gerçeklerele çelişmeyen kanunlarla yönetilmesini istiyor.

İstediğiniz astronotun peşinden gitmekte özürsünüz fakat saçma kanunlarınızı dayatmakta aynı özgürlüğünüz yok. Yerinizde olsam NASA ya çalışırdım. doğrusu bu hayal gücüne Nasa değil Disneyland daha çok değer verir ama...
Tayy-ü mekan tayy-ü zaman hakkında bilgi edinememişsiniz.Bu olay akılla tarif edilemez.Uçmak kaçmak apayrı birşeydir.Siz ayetlerden bir şey anlamayanlardansınız.Süleyman aleyhisselam, Belkıs'ın tahtını anında kendi yanına nasıl getirtti onu hiç irdelediniz mi?İşte apaçık ayet:

“Cinlerden bir ifrit, ‘Sen makamından kalkmadan ben onu sana getiririm. Gerçekten bu işe gücüm ve güvenim var.’ Dedi. Kitaptan ilmi olan kimse ise, ‘Gözünü açıp kapamadan, ben onu sana getirebilirim’ dedi. (Süleyman) onu (Melikenin tahtını) yanı başına yerleşivermiş görünce, ‘Bu, dedi, şükür mü edeceğim, yoksa nankörlük mü edeceğim diye, beni sınamak üzere Rabbimin (gösterdiği) lütfundandır. Şükreden ancak kendisi için şükretmiş olur; nankörlük edene gelince, o bilsin ki, Rabbin müstağnidir (şükre ihtiyacı olmayan), çok kerem sahibidir.” (NEML SURESİ, AYET;.39-40) buyurulmaktadır.

Bu ayette tayy-ü mekan vardır.Yani tahtın anında yer değiştirmesi olayıdır.Buna akıl sır eriyor mu şimdi?.Akla aykırı gibi ama Allah'ın işlerine akıl sır ermiyor.Kıt akılla bu meseleyi anlayamazsınız.Rüzgarlara hükmetmek neyin nesi?Bunlar hep Allah'ın dilemesiyle olmaktadır.Tayy-ü zaman ve mekan eyleyen birkaç tane evliyaullah vardır.Mesela Somuncu Baba lakaplı olan Üftade hz.leridir.Bu mübarek zat Aziz Mahmud Hüdai hz.lerini hidayetine sebep olmuştur.birde benim bildiğim Ahiskalı Beyzade Ali Rıza efendide tayyi zaman ve mekan eylemiştir.1800'lü yıların sonunda yaşamış olup Ali Haydar Efendinn hocasıdır.Ali Haydar efendide şimdi şu an yaşayan Mahmut Ustaosmanoğlunun hocasıdır.Beyzade efendi Ali Haydar efendiye bu olayı sır ettirip vefatına kadar gizlemişlerdir.Vefat ettikten sonra sırrını ifşa etmişlerdir. Bunlar uyduruk değildir.Hac zamanında Hac farizatı tayy-ü mekan ile gerçekleşmiştir.

Bookmarks

Etiketler
cevabı, konusu, konuya, kuranın, mirac